Aşı Reaksiyonları – Aşılı/Aşısız Çocuk Karşılaştırması – Hastalık Bakım Tecrübeleri

Aşı Reaksiyonları – Aşılı/Aşısız Çocuk Karşılaştırması – Hastalık Bakım Tecrübeleri

ÇOKLU GIDA ALERJİLERİ – EGZAMA – ATOPİK DERMATİT – ITP – Gastro-Entestenal Sorunlar

Ülkü Kula Turga hanımın Bilim Kazanı adlı sitede yayımlanmamış yorumudur.
ülkü hn

ülkühanım2

Cemre Bakır Erol
Tekrar Merhaba, dogumundan 60. Gune kadar gayet saglikli emip uyuyan, mutlu huzurlu bir bebegim vardi. Asilarla ilgili kafamda hic soru isareti olmadigindan ( maalesef) rutin kontrolunde verem, karma asi, pnomokok asilarini yaptitacaktik. Dr rota asisindan bahsetti. Bu agizdan verilen asi ile bebegim olumcul ! Ishalden korunacak hic bir yan etki yasamayacaktik. Icgudu mu bilmiyorum bu asinin yapilmasini istemedigimi soyledim yan etkisinin ne oldugunu tekrar sordum. Acilde rota mikrobu nedeniyle yatan bebeklerle ilgili hikayeler anlatti. Ziyadesiyle korkmus olan ben razi oldum. Asi odasinda hemsireler 3 enjektor hazirladilar. Bebegimi bacaklarindan sikica tutup banada kollarini tutma gorevi verdiler. Arka arkaya asilar yapildi. Bir terslik vardi bebegim aglarken birden sustu havaya bakip kaldi. Yer ayagimdan kayip gidiyordu. Oglumu basasagi cevirdiler gizli bir telas vardi. Sonra tiz bir aglama ama cok gucsuz. Beni sakinlestirip rota asisini cikardilar daha soktan cikamadan agzina damlattilar. Bebegimi yari baygin emzirdim kendine gelsin diye. Hersey normalmis aglamaktan bebekler katilirmis. Inandim. Dr un odasina gidip olanlari anlattim muayene etti sorun yok dedi. Eve geldik inleme aglama kivranma hic dinmedi. Ishal basladi. Gunde 10/20 defa kaka yapiyordu. Dr u aradigimda normal 15 gun ishal huzursuzluk olabilir- hani yan etki yoktu- ilk cocugunuz mu – evet – normal bunlar (ona gore ben evhamliydim) o gun miladimiz oldu kabus basladi. Kaka, mukusa dondu, bebegim hep kivrandi inledi agladi, 15 gun sonra kakasinda kanama basladi. 7 dr gezdik. Hergun hergece internetyen arastirma yapiyor bos vakitlerimi aglayarak degerlendiriyordum. Bebegime birsey oldu ve bunu ona ben yaptim. Coklu besin alerjisi 3. Ayda aldigimiz tani buydu. Bir dr a bu asilardan oldu artik bana hikaye anlatmayin birinizde kbul edin diye patladim. Aynigun birden bebegime ne olabilir ki. Ve evet rota asisi alerjik bebeklerde kanama yapabilir. Altta yatan alerjiyi tetikleyebilir. Istesigim cevabi aldim. Tabi kararimi da verdim. Asla bebegime asi yaptirmadim. Tam 18 ay diyet yaptik. Emzirdim. Sadece zeytin patates yedim. Elimden geldigimce saglikli beslendik, bir cok gidadan mahrum kaldik. Bagirsak gecirgenligi o kadar coktu , o kadar tahribat yapmistiki 6 ay ara ara kanama oldu. Cektigi sancilar yuzunden keyifle oynayip kesif yapamadik. Anneligimin ilk donemini cok sancili gecirdim. 1 yasindan sonra yari yariya 20 ayda cok buyuk olcude atlattik. Biliyorum ki asilara devam etsem telafi edilemez hasarlarimiz olacakti. 26 aylik gayet saglikli bir oglum var, hic ilac kullanmadik. Ancak bu kadar kisaltabildim. Ama fazlasini yasadim. Siz anlamissinizdir zaten 🙂 sevgiler

Handan Tanrıkulu
Cemre hanım okurken kasıldım kaldım. Çok geçmiş olsun. Geçmiş zaten şükür. Aklıma kızımın bir kontrolünde aşı yaptırmak                              istemediğimi söyleyince doktorun “hiçbir aşıyı yaptırmasan da rota aşısını yap.” sözü geldi. Şükrü ki yaptırmadım                                  ama benim de kafam karışmıştı.

Cemre Bakır Erol
Handan Tanrıkulu cok tesekkurler. Iyiki yaptirmamissiniz uye oldugum alerji grubunda o kadar cok madur var ki bu asiyla sikayetleri baslayan. Kandirilmis, suclu, caresiz, kizgin , tukenmis hepsini cok zaman hissettim. Baska bebekler anneler bunu yasamasin diye elimden birseyler gelsin isterdim.

Asiye Koşan
İki çocuğum da tam aşılı. Ve ikiside alerjik bünyeli. Devamlı hasta çocuklar. Onca mikrop yüklenirse küçücük bedenlerine kısa sürede ve ardarda olacağı bu işte. Bu araştırmalara daha önce rastlasaydım kesinlikle aşılarını yaptırmazdım. Homeopati nedir? Ben de başlasam çocuklarıma düzelme olur mu acaba. Küçüğü 3 yaşında büyüğü de 5 yaşında.

Yeşim Örs
Kızım 2. Ayında 2. Hepatit aşısından sonra bitmek tükenmek bilmez bir ishale yakalandı. Ne yaptıysam geçmedi 3 ay sürdü. Çocuk erdi bitti. Sonra öğrendim ki 2. Ay aşısını yapan herkes aynı şeyden şikayet ediyor.

Eda Şentürk Abca
Ne yapmamiz lazim bilmiyorum, once sezeryan dogum ardindan tum asilari yapildi maalesef ve su anda alerjik bunyeli zayif bagisiklik sistemli bir cocugum var, homeopatiye basladik baska neler yapsak?

Didem Yılmaz Sur
Aynı durumda kızım:( geçmiş olsun. alerji,reflü, büyüme yavaşlığı…

Ayşegül Çalışır
Ve aynı hikayelere sahip bir bebek annesi de benim; alerji, egzama, büyüme yavaşlıgı ve reflü. 1 hafta oldu homeapatiye başlayali. Doktorumuz: -sizin gibi hikayelere sahip ve hatta sizden daha ağır vakalar mevcut olan yüzlerce çocuk geliyor. Çok üzülüyorum -diyerek ağladı. Çocuklarımız bilinçli olarak zehirleniyor.

ayşegül hanm

Sündüs HndstnTpn
Aynen ben 12. Aya kadar yaptirdim ve ayni sizin yasadilarinizi yasadim üzülmeyin geçiyor.

4. Ay asisindan sonra baslayan bitmek bilmeyen yaş öksürük ve tum vucutta baslayan döküntü (doktor pick testi denen yapacak yer bulamadi vucudunda) su anda çok hafife indirgenen (dogal beslenme bagisiklik guclendirme ve hacamat sonrasi) azalan alerji devami 21 aylik kizim su an sarjim az detayli yazamıyorum isterseniz paylasirim.

Bagisikligi guclendirin ben ozamanlar arinma metodlarini da bilmiyordum sarimsak katiyordum yemeklerine kendim soğan sarmisak yiyordum sutumden gecsin diye keci boynuzu özü veriyordum 6 aydan sonra herseyin doğalini araştırdım buldum şeker katmadim hic bir gidasina büyudukce sirke icirdim ev yapimi fermentasyon geciren kefir yapip icirdim ayrica polen verdim sabahlari bagirsaklari onarinca alerji de geçiyor unlu mamul vermedim yani piyasa unu vermedim tam bugday unu kullandim ne yapiyorsam doktora da bosuna gitmeyin alerji anne ile bebek arasinda bir surec hastalik olarak dusunmeyin bu bir tepki ve Allahin izni ile gececek doğru seyler yaparsak kizima hacamat yaptirdim 20 aylikken su an 21 aylik ayrica magnezyum sulfat banyosu yaptiracam almadim henuz arinma icin cok az denecek kadar kaldi egzamasi ve hala ne dokunuyor bilmiyorum:)

Leyla Pehlivanoğlu Arslan
Benim oglumun egzemasi da gecti asilari birakinca 4.5 aylikken yumurta alerjisi çıktı yiyince egzeima oluyordu 2 yas asisii yaptirmadim ondan beri egzemasi da yok yumurtada yiyor

Tuğba Atmaca
Benimde bebegim alti aylik ve 4ay aşisindan beri bi turlu duzelemedik 🙁 ben astim hastasiyim dolayisiyla da cocuklarim alerjiye meyilli doğuyor 🙁 4ay asisindan sonra bebegim bronşit oldu on iğne ve antibiyotik ile duzeldik ayrıca eve nebulizator aldik evde hava verdik daha sonra ilaclardan ishal oldu ve bi türlü ishali duzelemedi bir ayi gecti ugrasiyorum bi turlu toparlanamadi bi gun kanli gibi ishal yapti doktora gittim direk sut alerjisi demekki sütü kes sut urunlerini kes dediler diyet yaptim hicbir duzelme yok sut alerjisi olmadığını düşünüyorum fakat alerjimizi tetikliyor aşi:(

Serap Şeker Özkaplan
Oglum 4. ayina kadar kilosu ve boyu %95 persentillerde bir bebekti. 4. ayinda asilama sonrasinda bir hafta icerisinde birden kilo alimi durdu, yag dokusu erimis, bacaklari resmen porsumustu. Doktor doktor gezdim. Doktorlara tek soyleyebildigim “bir hal var bebegimde” idi. Hepsi saglikli bir bebek diyor gonderiyordu beni. En son sanirim 5. doktorda idrar tahlili talep ettim. Idrar yolu enfeksiyonu teshisi kondu mesaneden alinan idrar sonrasi. Bir cocuk nefrologu ile gorusup antibiyotik kullanma karari aldik. Asilarin uzerine bir de antibiyotik kullandik mi, stesten sutum de azaldi mi, doktorlar ek gidaya gec dedi mi ustune… Nasil uzgunum ve soruyorum her doktora neden oldu bu enfeksiyon diye, bilemeyiz diyorlar, kakasi degmistir pipisine, sanki pislik icinde birakiyoruz cocugu. Bir de uzerine egzama cikti suratinda yavrumun, bu da genetik dendi. Hepsini yedik, hepsini. Uyanamadik. 6. ay asilarini vurulduktan sonra iki aydir yaptigim arastirmalar nihayet beni asilarin “gizemli” dunyasina yonlendirdi. Gerisi malum, buralardayiz, bulmacanin eksik parcalarini tek tek bulduk. Ne sutum azdi, ne bebegimin pipisi kakayla temas etmisti, ne de genetik egzama diye bir sey vardi. Dupeduz asilardi bu isin sorumlusu. Uyandik elhamdulillah. Yemezler artik.

Ayşegül Çalışır
Hikâyemiz birebir aynı. Yaşadığım sürecin benzerlikleri şaşırtıcı doğrusu. Asıl acayip olan ise hiçbir doktorun çıkıp da -aşı sonrası oluşan bu komplikasyonlar normal değil_ dememesi ! Çocuklarımızı bile bile zehirliyorlar ve bizler bunun farkında olana kadar da bebekler ağır bedeller ödüyor.

Ayşegül Çalışır
Tıp dünyası hakikaten “tıp” dünyası olmuş; göz göre göre gerçekleri saklıyorlar. Doktor deseniz çoğu ilaç sektörünün kuryesi. Hal böyle olunca insanlar neye, kime güvencegini şaşırıyor artık. İnanın koca karı reçeteleri çok daha sağlıklı modern tıp reçetelerinden. Sağlık sektörü resmen terör sektörüne dönüşüyor. Üye olduğum bir çok grupta o kadar benzer hikayeler var ki; bebeklerinin kanlı bezlerini paylaşanlar…vücudu anormal şekilde dökmüş bebeklerinin resimlerini paylaşanlar…her 3 bebeğin 2 sinde gıda alerjisi var…çoğu da bunlara aşılarin sebep olduğunda bihaber.
gördükçe üzülüyorum. Gidişat vahim.

Serap Şeker Özkaplan
Evet hatirliyorum test istedigimde nefrologun “bu aylarda cok goruluyor idrar yolu enfeksiyonu” dedigini. Ya bebeklerin belli bir yuzdesi sozlesip hadi enfeksiyon olalim diyor bu aylarda, ya da -haşa- Rabbimin yaratiminda bu aylarda boyle bir kusur cikiyor. 2 veya 4 ay asilarinin yan etkisi olmasi kimsenin mi aklina gelmiyor? Bakin bir postun altinda 3 benzer hikaye, hepsi benzer aylarda. Yani birden bicak gibi kesiliyor istahi, birden eriyor cocuk, her sey birden oluyor. Asena hanim katiliyorum, kesinlikle yayinlamalisiniz. Baglanti kuramiyoruz haliyle, biz de kuramadik, sut kuzusu bebede egzamayi genetik belledik. Allahin yarattigi duzen boylesine guduk degil, bunlar mudehale ile oluyor, cok net.

Didem Yılmaz Sur
Alerji kesinlikle aşıdan sonra başladı bizde. Doktora söylediğimde alaycı gülümseme.

Tuba Ylmz
Benim de ilk bebeğim normal doğumla dünyaya geldi ve 6 ay sadece anne sütü aldı. Fakat 2-3. aylık olduktan sonra aşırı ağlama krizleri, ishal, kakada mukus, emmeyi reddetme başladı. Ne gecemiz vardı ne gündüzümüz. Devamlı kendini parçalarcasına ağlayan bebek kucağımda ne yapacağını bilmez haldeydim. Dr lar, testler, tahliller. Dr ların yanlış yönlendirmesi.. Ben internetten araştırınca bu belirtilerle besin alerjisi olduğunu düşünmüştüm. Emzirmek için çok uğraş verdim, ama gitgide kilo alımı yavaşlayarak durdu. Çevremde herkes bu çocuk doymuyor, sütün yetmiyor diyordu ama bebeğim beni emse de reflü yüzünden bütün emdiğini fışkırtarak çıkarıyordu:((. Sonra bir dr kesin tanıyı koydu ve biz ciddi bir diyete başladık 6. aydan sonra. 2 yaşına kadar emzirdim ve bebeğimin ve benim tek yiyebildiğimiz şey toplamda 5 çeşit meyva ve sebzeden fazla değildi. Şimdi 5 yaşında yemek çeşitleri arttı ama halen de bana karnının ağrıdığını söyler. Bunu şimdi burada okuduklarımla aşıya bağlıyorum, özellikle rotaya. Çünkü bir dönem oluyordu birden bu alerjinin şiddeti artıyordu. Şimdi yenidoğan 2. bebeğimi aşısız büyütmeye çalışıcam.

Cansu Eray Karaca
Ben oğluma 3 aylıkken rota aşısı yaptırmıştımm..sora ishal başladı ve gelişim geriliği..5 ayında ikinci rota aşısını olduktan 2 sora aniden hastalandı tırnakları morardı ankaraya sewkedildik..ağır akciğer iltihabı geçiriyodu 16 gün yoğun bakımda kaldı..AĞIR KOMBİNE İMMÜN YETMEZLİĞİ olduğunu öğrendik..meğer immün yetmezliği olan hastanın aşı olamaması gerekiyomuş 16 günün sonunda oğlum vefat etti;(

Kurtuluş Mehmet
3 aylık kızım aşı yaptırmıyorumm? dogduktan sonraki aşı yapılmış eve geldikten sonraki günler yüzü kızarmaya ! kabarmaya başladı. Egzama imiş .corasetin diye krem yazdı cildiye iyi geldi yüzü hemem silindi sanki. Yakından bakınca deri altı pıtır pıtır saklanmış gibi! Şimdi bir çok bebek de oldugunu gördüm, aşıdan diye şüphelendim emin oldum şimdi; ( ne kadar egzama o kadar krem satışı

S Ozden Balsever
Şu anda 6,5 aylık olan oğlum sezeryan ile doğdu. Aşılarını yaptırmıyoruz ancak K vitamini oldu maalesef. 3 günlüktü egzamasını farkettiğimizde. Son 20 gündür homeopatik tedavi görüyor. Neredeyse bitti gibi. Homeopati’yi kesinlikle tavsiye ediyorum

Betül Salatacı Bayrak
Ben, o zamanlar aşıların zararlarını bilmediğimden, yaptiranlardanim. Çocuğum 38.haftaya henüz girmisken doğdu. Ayrıca ben 4 yildir basıma bela olan egzamayla mücadele ediyorum. Ayrıca hamileyken çocuğumun göbek kordonunda sebebi anlaşılamayan bir genişleme mevcuttu. ben şimdilerde düşününce ve her gecen gün aşılar hakkında ki yazıları okuyunca sebebini aşilara bağlıyorum. ayrıca doğar doğmaz çocuklara neyi düğü belirsiz aşıları bastıkları için çocuğum ilk gün mosmor oldu biz ölecek sandık. sonra kuveze kondu tedavi edildi vs..ben bu durumları hep aşilara bağlıyorum.

Bayram Sidika
Sayfanızı takip etmeye başladıktan sonra yapmış olduğumuz hatadan dolayi pismanlik duyuyorum. Fakat çok geç kaldık. Oğlum suan 27 aylık. 12.aya kadar gelişimi çok güzeldi. 16.ayda otizm belirtisi fark ettik. doktora gittik ılgisizlukten ve teknolojik aletleri eline vermemizden kaynaklı olduğu erken fark edildiği için iyi bir eğitimle bunu kapatabilecegimizi söylediler. 10 ay boyunca mücadelemiz sonunda suan Akran lariyla aynı seviyede konuşuyor soru sorunca cevap veriyor iletişimi çok iyi kurtardık diyebilirim. fakat şimdi de çok sık hastalaniyor kreşe gidiyor ayda 2 hafta ateşli hastalık geçiyor kusuyor. mecburen birçok defa antibiyotik (karşı olmama ragmen) kullandik. 3 gün boyunca ateşini dusuremedigimiz oldu. tavsiyeniz nedir?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Sıdıka hanım hiç biyomedikal tedavi aldınız mı?

Ozon terapisi, homeopati, kayropraktik uygulamalar hep bağışıklık sistemini güçlendiren tedavi yöntemleridir, deneyimlemek isteyebilirsiniz.

Beslenmede mutlaka çok temiz bir diyete geçilmeli, bunu biliyorsunuzdur zaten, organik neslenecek, kreşte verilenlere de lütfen çok dikkat edin, şekerli&boyalı/MSG’li bir şeyler verildiği takdirde bağışıklığın düşmesi normal…

Probiyotiklere ağırlık verin lütfen, İsiviçre’den “Bravo Yoghurt’ mutlaka edinmeye çalışın….

Antibiyotik kullanımı bağırsakları çöle çeviriyor biliyorsunuz, mutlaka desteklenmesi lazım.

Ağrı kesici ateş düşürücüler vücutta glutatyonu da boşaltıyor ve vücut gerekli detoksu da yapamaz hale geliyor biliyorsunuz.

Bu ilaçların yerine homeopatiyi gayet rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Mutlaka araştırmanızı tavsiye ederim.

Betül hanım der ki:
“Hamilelikte yapilan tetanoz asilarindan sonra nur topu gibi alerjilerim ve inatçı mi inatçı egzamam oldu. Hicbir ilaç ta fayda etmiyor egzamalara. 5 yıl geçti üstünden hala yaşıyorum bu sorunu.”

Müşerref hanım der ki:
“Mrb Benim oğlum 4 aylik Wè dün saglikocaginda aşı yapıldı.normalde kusan bi bebek süt we süt ürünleri allerjisi çıktı Wè ben emzrdgm için diet uyguluyorum. we dietle azalma oldu kusmalarimizda. dun akşamdan beri kusmalar çoğaldı Wè sabh bu saat oldu dwm etmekte.2 aylıkken de werem asisi olmuştuk gece yarısından snra düşmek bilmeyen ateş aşırı kusmalar olmustu. demem o ki bu aşıyı benim oglumun bünyesi kaldrmiyor sanırım. bununla ilgili olarak bana yardım ecedek bilgi wrrmisiniz.yaptrmamam mi gerekiyor? 3 yaşında kızım war. onda bole bi sorun hiç yasamamstim.cok moralim bozuk.lutfen cvpsz birakmayin”

Affet Kucukhemek
Benim oğlum bir yaşındaydı yumurta sut ve et alerjisi cikti doktor ona çoğu aşının dokunabileceğini söyledi. Fakat o zamanlar bu aşılar aklımın ucundan bile geçmezdi daha cok grip aşıları penisilin grubu aklıma geliyordu. Belki sizin cocugunizda da boyle bir durum vardır. Doktorunuzla danistiniz mi? Belki de normal bir çocuktan daha farkli etkileri oluyor dur olacaktır.

Çilem Demir
Benim de bilgim yokken rotavirus asisinin ilk dozunu yaptirmistim. Ertesi gun kakasindan kan gelmeye basladi. Huzursuzluk uykusuz geceler ve gida alerjisi. Bi daha yaptirmadim. Doktor da yaptirmamami soyledi. Herkeste ayni vijdan olmuyor malesef.

TC Serap Diloş
Benim kiziminda sut yumurta vb. alerjisi vardi. 1 yas asisindan sonra 3 yasina kadar her 10 gunde bir hasta oldu. Ailecek cektiklerimizi bi allah bilir. Bazi asilarin icince yumurta var.

Deniz Sudagidan
Gecmiş olsun. İşin garip tarafı bunu doktora sorsanız yok aşı’dan değildir o derler. Asi taraftarı her doktor böyle bakıyor. Gecen gün Almanya’ya yeni taşındığım için doktor değiştirdim ve asi konusunda ilk oğlana 2. Yas asisı yapıldıktan sonra havale geçirdiğini bu yüzden diğer çocuklara hiç bir asiyi yaptrımayacagımı söyledim. Kadının ilk cümlesi “aşıdan değildir o” oldu. Yau daha çocuklarımı görmemişsin, tıbbi gecmişlerini bilmiyorsun, hassasiyetlerini merak etmiyorsun hiç birşey önemli değildir ezberlenmiş bir laf “aşıdan değildir o” ben de Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz buna dedim cevap veremedi kadın baktı kı kararlıyım bilinçliyim hemen geri adım attı. (Almanya’da aşı zorunlu değil) düşünüyorum Bu kadar ezberci olanlar da doktor işte

Gözde Ersoy
Ben bebegimin üçüncü ayda karma bir asi yaptırmıştım. kahretsin o zamana kadar akilli uslu olan bebek aşıdan sonraki gece istemsiz kasilmalar ve durmadan aglamaya basladi atesi vs hicbirseyi yok bacaklarini kendine cekiyor ve durmaksizin ağlıyor doktora goturdum gaz dedi kolik dedi ya bu gaz aşıdan öncesine kadar yoktu noldu bi gecede ama yok aşı böyle bisey yapmaz diyorlar. O zaman bu sayfayi takip etmiyordum tamamen hislerimle hareket edip aşı yaptirmamaya karar verdim. Saglik ocagindan aradilar bilmem ne aşısı sehir disindayim burdaki saglik ocagina yaptiriyorum siz oraya yapildi yazin dedim. en son iki yil once suriyeden cocuk felci salgini geldi diye asiya cagiriyorlar yaptirmayacam dedim. oglum sapasaglam allaha cok sukur ama gaz degildi bizim yasadiklarimiz eminim

Melis Sönmez
Beni de halk sagligindan bir doktor aradı aşı yaptirmiyorum diye; bir de demez mi yaptirmadiginiz her aşı için aile hekiminizden parası kesilecek, kahkahayi bastım pes dedim. 🙂

Yiğit Mert
İnanın aylardir bu grafikleri sayfamda paylasiyorum üzerine bol bol ünlem isareti koyarak hemde belki dikkat ceker diye ama nafile. kizkardesimi bile dogum yapar yapmaz bu konuda uyarmama ragmen kkk aşısını yapincaya kadar durduramadim nezaman ki o aşıyı oldugu gun yeğenim sabah a kadar iniler derecede aglayip ateslendi ondan sonra vazgectiler aşılardan. henüz aşı teröründen kendi bebeğim de dahil iki bebek korudum sayılır

Fatma Uyar
Şimdi doktorlar kendi bebeklerıne yaptırıyorlar mı aslında bunu araştırmak lazım, benım kızım 7 yasında diyabet oldu ınsulın kullaanıyor aklıma takıldı şimdi acaba mı diye 🙁

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi aşıların bilinen yan etkilerindendir, hem tip 1 hem de tip 2 diyabet…

Çağla Köroğlu Beriş
Merhaba kurtlarla koşan kadın kızımın bir yaş aşısı yapıldıktan 2 hafta sonra kızımda ITP tanısıyla hastaneye yatırıldık bu hastalığın neden olduğu konusunda doktorların hiç bir bilgisinin olmadığı bir böcek ısırması ya da aşıdan olmuş olabileceği söylenmişti 6 hafta boyunca hastanede yattık ve damar yoluyla kortizon yüklendi kızıma 6 hafta boyunca kortizonla kanda ki trombosit sayısı hastaneye yattığımızda 1.000 iken sadece 35.000 e yükseldi ve taburcu edildik.evde ilaç kullanmaya devam ettik (kortizon) trombositde azalma olmadığı için ve uzun süre kullandığımız için ilacı kesmeye karar verdi doktorlar. İlacı kestikten sonra zamanla kendi kendine yükseldi trombositler ve aradan 5 yıl geçti çok şükür herhangi bir azalma da yok. Aşıya karşı kendi kafamda bir ön yargım oluşmuştu bu sayfayı da tamamen şans eseri gördüm ve okudukça içim acıdı ve her şey iyice netleşti kafamda. Tamamen bilinçlenmedim ama artık kafamda ki soru işaretini biraz daha aydınlattınız teşekkür ediyorum size sonuç aşı için ve kullandığımız kortizon için çok pişmanım.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Çok üzüldüm Çağla hanım inanın, büyük geçmiş olsun yavrunuza. 🙁

Tamamen önlenebilir durumlar işte bunlar, o yüzden uyarmaya çalışıyoruz insanları, riskleri bilin ve ona göre karar alın diyoruz.

Maalesef bu da KKK’nın yan etki listesinde kan ve lenfatik sistemde yol açtığı sorunların başında yer alıyor.

Söyleyince anlam oturmuyor ama insanlar buralarda yazan HER medikal durumun gerçek ve her yapılan aşıyla oluşması oldukça muhtemel sorunlar olduğunu bu tip deneyimleri gördükten sonra daha iyi idrak ediyor.

O yüzden sizin paylaşımınızı da başka çocuklar yok yere ileride bu sorunları yaşamasın diye ayrı bir paylaşım olarak yayımlamak istiyorum.

Tekrar tekrar geçmiş olsun, yanaklarından öperiz kızınızı. Paylaşımınız içinde çok teşekkürler, burada yazılan çizilenler içinde en kıymetli paylaşımlar bunlar.

İyi akşamlar.

https://lilliputian.me/…/kabakulak-kizamik-kizamikcik…/

Funda Türkel
Benim çocuğumda atopik dermatit oldu yani alerjik egzema doğduğunda yoktu her ay vurulan içerisinde karma olan ağır aşılardan sonra oldu ne olduysa yazık günah evlatlarımıza ve ailelerine bunların savunmasını yapanlar nasıl rahatlar anlamıyorum bu vahşete artık son verilmeli

Müberra Demir
Benim kizima da aynisini dediler bunun icin birsey yaptiniz mi gecti mi acaba. Kortizonlu krem onerdiler ben istemedim nemlendiriyorum sadece ama yanaklarinda ve kollarinda var

Funda Türkel
Çok geçmiş olsun, malesef tamamen geçmiyo. Kortizonlu krem bana da verdiler yan etkileri hiç hoşuma gitmedi ayrıca iki yaş altı çocuklarda kullanmayınız yazıyodu bnim bebeğimse 3 aylıktı . Şimdi sizin yaptığınız gibi yapıyorum hep kremliyorumki nemli olsun cildi kurumasın alerji olmasın diye pamuklu kıyafetler giydiriyorum alerji riski yüksek besinler yedirmiyorum eşyalarını iki sefer durulama yaptırıyorum makinede, şampuan kullanmıyorum bu şekilde ömür boyu dikkat edilmesi gereken bi hastalık yoksa çocuk yanaklarında yarayla dolaşıyo

Funda Türkel
Zaten doktor da dedi verdiğim ilaçlar geçirir ama yediği veya giydiği bişeyden tekrar azar dedi . İyileşiyo sonra yanağını halıya yasladığı zaman bidaha yanaklarında patlak veriyo egzema? yere çarşaf seriyorum veya yatak atıyorum pamuklu çarşaflarla vs dikkat etmeye çalışıyorum

Zehra Güney
Benim kızımda da var malesef bilmiyorum neden oldu ama sağlıklıydı aşılardan sonra oldu

Tuğba Durmuş Akyar
Arkadaşlar biz de atopik dermatit mağduruyuz. Ibrahim saraçoğlu unun bu amaçla önerdiği bitkisel bir kür ile % 70 azalma yaşadık çok şükür. Kendi gözlemim tabi % ye vurma işi. Tamamen geçti diyemiyorum çünkü baharda, hastalık halinde yani vücut zayıf düştüğünde ve tetikleyen şeylerde çıkıyor yaralar yine ama eskiyle kıyaslanamayacak derecede az. Bana göre çok büyük iyileşme oldu şükürler olsun

Züleyha Şahin Gürlek
“Maalesef bu da KKK’nın yan etki listesinde kan ve lenfatik sistemde yol açtığı sorunların başında yer alıyor.” demişsiniz. Bu konuda herhangi bir istatistik, makale, ya da link falan verebilir misiniz? Olası diger tüm riskler bi tarafa, sadece bu konuda bilgi istiyorum. Çünkü ITP’nin açılımındaki “İ”nin anlami ideopatik, yani nedeni bilinmeyendir. Eğer aşıyla ilgili olsaydi, yıllardır kanıtlanmış olması gerekmez miydi?

Neljan Özmen
Bu kadar geniş çaplı bir uygulama varken kanıtlanırdı diye düşünüyorum ama takipte kalmakta fayda var. Ben 9 yaşında herhangi bir aşı olmadan yakalandım. Son atağım 33 yaşında aşılardan onlarca yıl sonra oldu…
Yine de etkenlerden biri olabilir. Takipte kalmalı

Züleyha Şahin Gürlek
Kızım da aynen, aşı olmadan 6 yaşındayken ITP teşhisi kondu. Bebeklik aşıları tam zaten. Eğer aşıdan olsa, daha küçükken trombositleri hasara uğrardı. Bilemedim ben de

Neljan Özmen
Geç etki vs… Ya da sekonder etki.. Bilemeyiz. Şu anki bilgilerle olamayacağı daha büyük ihtimal ama tamamen de yok denemez. Bilinmeyen çok şey var daha

Sümeyye Solmaz
Maddeler vücuttan atilmiyor. Bilhassa aliminyum etkiyi uzun yıllar sürdürmesi icin aşıların icinde.
Bir de mmr denilen kizamik kizamikcik kabakulak aşısınin ilk dozu 1 yaşında başlıyor. Anaokulu/1. Sinifta da var. Bagirsaklarina yerlesen kkk temizlenince ciddi seviyede iyileşen hastalar var. Aşı detoksu yapın arkadaşlar farkı goreceksiniz… biz bile etrafamizda o kadar fark gördük ki…

Çağla Köroğlu Beriş
Arkadaşlar bu olayı yaşayan bizzat kendimim.Evet nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğu söylendi bize de ama yüksek ihtimal aşıdan olabilir denildi cerrahpaşa hastanesinde çocuk hemotoloji bölümümünde.anaokuluna başladı kızım bu sene ve en son o aşısından sonra hiç bir aşı yaptırtmadım.ne okulda ne de eve gelen hemşirelere.bütün aşılar için bir şey diyemiyorum ama başıma gelen olay budur.hiç bir ilacı da yok bu hastalığın sadece kortizon tedavisi.hastanede oda arkadaşımız da 12 aylık bir bebekti o da trombositlerin yüksek olduğu bir hastalık olan kawasaki den yatıyordu.yaşadığım olay budur çok şükür 5 yıldır hiç bir sorun yaşamadık plt seviyemiz normal düzeyde dilerim darısı bütün hastaların başına

Züleyha Şahin Gürlek
Geçmiş olsun Çağla hanım. Kızınız akut itp mi, kronik itp miydi?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Züleyha hanım, bizzat aşının ürün bilgisinde yazar, linkini de vermiştim Türkçeleştirmiş olduğumuzun ancak siz orijinalinden de bakabilirsiniz:

https://www.merck.com/…/pi…/m/mmr_ii/mmr_ii_pi.pdf

“Idiopathic”ten başka bir de bakınız CDC’nin tanımında ve diğer yayınlarda geçen “Immune” Thrombocytopenic Purpura olarak da geçiyor (ITP) ve açıkça pekçok yayında aşıya bağlı, aşı kaynaklı TP diye de geçiyor.

Bu MMR/KKK aşısının en iyi bilinen yan etkilerinden.

Aşağıdaki bölüm CDC’den mesela. Açık seçik yazıyorlar görüyorsunuz. Hekimler aşıya bağlamamak için bu tür durumlara evet “idiopathic” demeyi tercih ediyor olabilir, ancak bu bilinen bir aşı yan etkisidir.

Taratın, gerçekten çok sayıda çalışma var konuyla ilgili. Ben sadece 2-3 örnek veriyorum burada…

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1884189/

http://pediatrics.aappublications.org/…/peds.2011-1111…

http://www.cdc.gov/vaccinesafety/vaccines/mmr-vaccine.html

http://itpandme.com/can-vaccines-cause-itp/

ITP CDC

Çağla Köroğlu Beriş
Züleyha Şahin Gürlek benim kızım akut ITP idi.sizin ki? Bir de bilmiyorum ne kadar güvenirsiniz inanırsınız ama ben kızoma bol bol kuzu karaciğeri ve kara üzüm çekirdeği yedirdim.bu kara üzüm çekirdeği öğütülmüş olarakta satılıyor çorbalarına yemeklerine koyabilirsiniz sonuçta doğal bir yan etkisi yok deneyebilirsiniz bence

Neljan Özmen
Çağla Köroğlu Beriş ben 25 yıllık itp hastasıyım. 5 atak geçirdim. İkisni arnavut ciğeriyle atlattım.

Esra Delikanlı
Merhaba benm oğlum 9 ay aşısından sonra alerji oldu bir hafta ateşli hasta yatı şimdi bende korkuyorum 1 yaşındaki 3k asisi yaptırmaya

Gulkokusu Gul
Benim kizimda alerji olmuatu kanatana kadar kasiyordu yavrum. Zorla simdi yaptirsinlarda gorelim bakalim artik bilinclendik.

Gülnur Ören Yavuz
İki oğlum var biri 6 diğeri 4 şimdiye kadar yapılması zorunlu denen bütün aşıları maalesef yaptırdım ve 6 yıldır alerji tanısıyla hastanelerdeyiz ve havalar tozlar allah sonumuzu hayir etsin bundan sonra ası varmi bilmiyorum ama varsada yaptirmiycam

Vildan Battal Üzülmez
Arkadaşlar ben aşılara karşıyken öğle böyle değil kimse karşı bile deyilken hiç gündemde deyilken ben karşıydım 4 çocuguma da hemen hemen sayılı bazı aşıları yaptırmışımdır ama5 .şincide çok kötü sonuçlanıncaartık aşıya karşı tamamen beni kimse ikna edemezdi ama oanda beni okadar ikna etme çabasınsına girdilerki resmen o anda pskolijim sarsıldı bende 4 / 5 dokturun karşısında kendimi unutup haklı olabilirler mi diye düşünürken evet dedim ve çok ama anlatamayacağım kadar çok pişmanım daha 1kaç saat geçmiştiki kızımın incitanemin biz öperek mikrop bulaştırmayalım yanaklarına narin tenine diye öpmezken 8 aylıkken oldugu k.k.k aşısı yüzünden heryeri boncuk boncuk iltahaplı sivilceler oluşturdu ve artık ben aşı yaptırdığım için pişmandım ama iş işden geçmişti yapabileceğim tek şey bundan sonra birdaha aşı yaptırmamaktı ama kızım şuan 3 yaşına girecek hala çok acısı ve kaşıntısı var hiç bir doktur kabul etmedi geçenlerde götürdüğüm doktura dek o aşının içinde yumurta oldugunu ve bunu minik bedenine agır geldiği söyledi ama oda bi çare bulamadı bende zaten onlardan çare beklemiyorum tek çaresi Yaradanımız ALLAHIMIZ şifa ondan Allahım bütün acı çeken yavrularımıza şifa eylesin şafi ismi hürmetine amin

Hatice Ünal Koşar
Benim kizimda bir yas asisindan sonra bu sekilde butun vucudunda kizariklar olustu. O gunlerde inek sutune baslamistik. Hastaneden kesin birsey soylememislerdi. Inek sutune alerjisi olabilecegini soylemislerdi. Iki uc ay ara verdikten sonra tekrar verdim sut ama boyle birsey olmadi. Simdi bunu okuyunca acaba asidan mi kaynaklandi demekten alamadim kendimi

Nimet Gümüş Ayaydın
Aynı şeyler aynı sorunu bizde yaşadık. Suçlu inek sütüydü ama hala kafamda soru işaretleri var.

Nur Cihan
Allah yardımcıları olsun yavrucuğa acil şifa versin.. Çok üzüldüm ve hep aklımda var olan deli sorulara çok net cevap oldu bu yazı.. Benim kızıma 23 aylıkken kanner sendromu (erken çocukluk otizmi) teşhisi konuldu. Ve benim kızım 1 yaşına kadar meme mama dede diyebilen bir çocuktu. Şu an 3 yaşında ve bir anlamlı kelime dahi konuşmuyor ya da konuşamıyor.. Keşke sayfanızı daha erken bulsaydım da kızıma hiçbir aşıyı yaptırmasaydım 🙁 Aşılarla ilgili bir sene öncesine kadar hiç olumsuz birşey duymamıştım:( taa ki otizmli çocukların aileleriyle birlikte düzenlenen bir toplantıya katılana dek! Ve artık çok geçti… Umarım bu yazı bir çok anne babaya ulaşır ve aşılarla evlatlarını zehirlemelerine engel olur inşallah..

Recep Yalçın
Bugün öğrendim arkadaşımın on sekiz aylık erkek bebeği üçlü karma aşısını olduktan bir hafta sonra bronşit olmuş şuan hastanede yatıyor beş gün olmuş aşıdan olabilir dedim bi an duraksadi ama inşallah iyi lesir

Berzah Peşketer
Ben de 6.ay aşısından sonra hiçbirini yaptırmadım. Kızım şu an 18aylik.. 4.ay aşısından sonra çığlık çığlığa ağlamıştı çok endiselendim, ağır geçiriyor aşı sonrasını..

Özlem Belen Yilmaz Berzah Peşketer
valla dediginiz gibi , istemeyerek yaptim 4. Ay asisini ve 2 gun susmadi.bu konuda bana en mantikli gelen sey bunlar cocukluk hastaliklari , baskilamak ileride daha kotu seylere yol acabilir. Bizlerde su cicegi , kabakulak v.s olduk. Hastaliktan cok daha zararli maddeler enjekte etmek ne derece dogru !


TETANOZ

Serap Şeker Özkaplan
Tetanoz asisi hikayemi paylasmak istiyorum musaadenizle. 14 yasinda lisede vurdular ilk tetanoz asisini bana (yil 1996). Fenalastim asidan korktu tansiyonu dustu dedi okula gelen saglikcilar, ayaklarimi havaya kaldirip meyve suyu verdiler, kendime geldim yarim saate. 3 yil sonra bacagima kaynar su dokuldugunde devlet hastanesinde sorgusuz sualsiz vurdular yine tetanoz asisini. Semptomlar 3 yil oncesiyle ayniydi: Hicbir sey duyamiyor ve goremiyordum, kulaklarimda yogun bir cinlama vardi kendi sesimi bile duyamiyordum. Gozlerim kararmisti, tvdeki o karincali ekran gibiydi tek gordugum. Korkunc bir bas donmesi vardi ayakta duramiyordum. Bu arada bacagima pansuman yapiliyordu, bagiris cagirislarim pansumanin acisindan zannediliyordu. Aradan 3 yil daha gecti, 2002 senesi, bu kez elimde bir kesikle hastaneye basvurdum, ozel bir poliklinikti. 20li yaslardaydim, durumu idrak etmistim, orada asiya verdigim reaksiyonu anlattim, korkup vurmadilar asiyi, sok gecirmissin sen risk almayalim dediler. Aradan bir 5 yil daha gecti, calisiyorum, internet, email elimin altinda. Bu konu aklima dustu. O zamanlar asilarin zararlarindan bihaberim tabii. Arastirdim ve Asi Calisma Grubunun web sitesine, iletisim bilgilerine ulastim. Orada iki profun emaili vardi, ikisini de to’ya koyup anlattim meramimi, basimdan gecenleri. Ne yapmaliyim boyle bir durumda, vurdurmali miyim asiyi, vurdurmamali miyim diye. Ilk cevap 3 ay sonra geldi, basima gelen seyin igne korkusu oldugunu, bunun onemsiz bir sey oldugunu, tetanoz asisi vurdurmazsam yakalanacagim hastaligin cok kotu sonuclanacagini, mutlaka vurdurmam gerektigini soyledi. Sasirmistim, cunku o yasa kadar defalarca kan vermistim, igne vurulmustum, hic boyle bir reaksiyon vermemisti vucudum. Inanmadim soylenen seye. Aradan 4 ay daha gecti ve maili gonderdigim diger prof donus yapti bana. Gecirdigim durumun bilimsel tanimini yapmisti (maalesef hatirlayamiyorum su an), basima boyle bir kesik veya yanik vakasi gelirse muhakkak kendisini aramami, birlikte risk degerlendirmesi yapmamiz gerektigini, hatta gerekirse yanima hastaneye gelebilecegini, kendisiyle konusmadan kesinlikle asiyi vurdurmamam gerektigini, semptomlara bakilirsa bu asinin beni oldurebilecegini yazmis ve cep telefon numarasini birakmisti mailin sonuna. Yasadigim saskinlik cok daha buyuktu; nolur nolmaz diye vurulan bir asinin beni oldurebilecegi bilgisi mi, beni oldurebilecek bir asinin birkac yil arayla vucuduma iki kez zerk edilmis olusu mu, ayni kurumdan iki profesorun de birbirine tamamiyla zit geri donusler yapmasi mi daha cok sasirtti bilmiyorum. 3 yil once hamilelikte ASMde onerilen bu asiyi vurdurmayi reddettim elbette, gerekcemi belirterek. Su an dusunuyorum da, bana cevap veren ilk doktor ilac firmalari icin, ikinci doktor da akademisyen olarak calisiyor olabilir mi? Kim bilir? Bildigim tek bir sey var: Sn. Big Pharma, once beni oldurmeye calistiniz, sonra beni korkak ilan ettiniz, ardindan da olurum diye korktunuz, ustune karnimdaki gunahsiza zarar vermeye kalktiniz. Sizden gelecek hicbir asiya, ilaca razi olmayacagim bundan sonra. Istediginiz kanunla gelin karsima, istediginiz kadar taciz edin saglik calisanlarinizla. Ben ne canimi ne de evladimi sokakta bulmadim.

Zeynep Yıldız
Kızımda yaşadım. 4 yılönce okulda vurmuşlar, haber vermek yok zaten. soluk almada zorluk, ciltte kızarıklık, titreme, ateş şimdi hatırladığım sonuçlardı. doktora götürdüm normal, olabilir geçer deyip gönderdi. okula gidemedi bir kaç gün. bu yıl okula vurdurmayın dedim, kağıt imzalattılar. iki kez gidince sanırım ciddiye aldılar.

Deniz Sudagidan
Ben de Almanya, İsviçre, Avusturya ve Arap emirliklerinde hamilelik geçirdim. Kesinlikle gebe kadına asi yapılmayı duymamışlar bile. Belki ben talep etsem bile yapmazlar. Bir Türkiye’de var ablamı da zorlamışlar İstanbul’da hastanede. Yanı bir Türkiye’de birşey olmaz ama sinir dışına çıkınca sakıncalı!!! Tip da son Zaman’larda bir garipleşti !!!

Sevda Doğan A
Artik cok geç ilk cocuğumda 2 doz ardindanda 4 mü 5 hatirlamiyorum hepsini yaptirdim ve hastaliklarla boguşuyorum. 2. Cocuğumdada preklempsi ve bebeğimle ölümden döndük yan etkilerini ögerenmek istiyorum ona göre bir yol izlicem..Teşekkürler değerli bilgilerden dolayi takipteyim

Deniz Zeynep Seza
Komşumun geçtiğimiz hafta perşembe günü sezeryan doğumu olacaktı, iki gün öncesinde son kontrolüne gittiklerinde bebeğinin karnında ölmüş olduğunu öğrendiler. Hekim sebep bulamadı belirtemedi, öğrendiğim anda hamileliğinde vurulduğu tetanos aşısı geldi aklıma vücunda aşı sonrası iki yerinde hareler çıkmıştı. Otopsi istenmiş olsa idi bu tespit edilebilir miydi? İstemedi anne, herşey o kadar yolundayken bu sonuca yürek dayanmıyor

BOĞMACA

Bikem Başak
Benim oglum da 4. Ay civarinda bogmaca aşisi olmustu ve saatler süren aglama krizine girmisti. Etinden et kopariyorduk sanki. Aglarken belini kedi gibi kavisli hale getiriyordu. Saatler boyunca agladi. Dr’umuza bu durumu anlattigimda bu durumun yapilan aşinin bi yan etkisi oldugundan cok da önemli bir durum olmadigindan bahsetti bize. Fakat ben kendim internette arastirdigimda bu aglama krizinin beyinde ortaya cikan enflamasyonun bir sonucu oldugunu ve hatta kimi cocukta beyinde hasara bile neden olabildigini okudum. Artik hic bi sekilde aşi yaptirmamaya karar verdim.

Derin Derin
Bu doktorlarin normal dedigi anormallikler inanilir gibi degil.

Hatice Kadir
O yüzden kücücük yasta yapiyorlar ya, cocuk söyle agrim var böyle acim var diye dile getiremezsin diye…kimbilir ne acilar icinde kivraniyor bebekler…

Yadigar Akdağ Kedek
Lise döneminde ben de bogmacaya yakalandim. Asiliydim güya bir de. Sağlığıma kavusmam aylar sürdü. Benden kardeşlerime de bulaşmıştı ki onlar da aşiliydi sonuçta. Güya aşısız çocuklar yüzünden asililar hasta oluyormuş ya, bizde asili çocuk diğer asililara bulastirmis oldu. Yalanı yaşayarak tecrübe ettim yani. Hani asi koruyordu. Ya da hadi diyelim ki hafif atlatmayı sağlıyor. O halde neden aylarca sağlığıma kavusamadim. Korumasaydi yıllar boyu mu devam edecekti. Külliyen yalan.

Sena Yıldırım
Gecen Turkiyedede çocugu boğmaca olan bir kadınla tanıştım. Aşılarının olup olmadıgını sordum . Butun aşıları yapılmış.
Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi üstelik bir de o aşıları olan kişiler bakteriyi taşıyıp bulaştırabiliyorlar da kendileri geçirmese bile!

Korumuyor, üstüne bulaşı arrtırıyor…

Orda burda vaka görüldükçe de vay aşısızlıktandır denilip daha fazla aşıya sarılınıyor.

Endüstri kurmuş dümeni, kendini gerçekleştiren kehanet gibi habire hastalık habire aşı…

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Ümmü Esma dünya tersine dönüyor Ümmü hanım. alıp kolaylıkla yayabilecekleri dezenformasyon cümlecikleri bunlar.. ayır, böl, yönet oyunu… gerçek şu .. aşılı çocuklar sağlıksız, aşılı çocuklar vuruldukları aşılardaki yapay virüs ve bakterilerin taşıyıcısı ve saçıcısı .. literatürde ayan beyan ayzar. doktorların bile açıp okumayacaklarından öyle eminler ki! sosyal medya ortamlarında belirli maşaları vardır, hatta geçen paylaştık biliyorsunuz CDC para ile tutar birtakım “blogger anne”leri ki aşılattıkları çocuklarının öykülerini anlatsınlar, övsünler…

Cepleri derin ve elleri her yerde..

böyle saçma sapan bir nifak tohumunun sokulmasına en başta aklı başında doktor ve sağlıkçıların karşı çıkması lazım…

Esra Yurtseven Selçuk
4 yaşında yeğenim Boğmaca teşhisi konmuş..oksurukler çok yoğun. Bazen kusacak kadar. Doktor bal tüketimi tavsiye etmiş. Ve odasini nemli tutun demiş. bunun dışında tavsiye niteliğinde ne yapılabilir acaba? Aşilı bu arada.

Banu Açıkel
Bugün bir tanıdık bize uğradı torununu sağlık ocağına götürmüş 18 ay aşılarını yaptırmış yanı 5li karma aşı tekrar ve opa tekrar dozlarını, bir süre bizde durdular kızım var 70 günlük aşısız aynı ortamda tutmamaya çalıştım ama tedirgin de oldum açıkçası, sonra evi havalandırdım, diğer kızım var 5 yaşında o aşılı onun da ellerini galan yıkadım üstünü değiştirdim. Gereksiz evham mı yaptım bilemedim, siz ne dersiniz.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi of of of, dağılmıştır o çocukcağız, hep-A da varsa 7 ayrı aşı dozu 🙁

boğmaca mikrobu sorun olabilir ama çocuk öksürüp durmadıysa çok sorun yok.

Polio da biliyorsunuz kaka-ağız yoluyla bulaşıyor. En çok da çocuğun altı değiştirilirken alınıyor mikrop.

Banu Açıkel
Ve o çocukcağızın annesi hemşire, emin olabilirsiniz ki eğer akşama ateşi çıktıysa ateş düşürücü kesin vermiştir annesi. Sağlık çalışanları benim tanıdıklarım en azından çok rahat ilaç kullanıyor, grip aşısı falan yaptırıyor, ilaçsız ve müdahalesiz vücudun hastalıkla çok rahat savaşabileceğine inanmıyorlar. Off off anlatamıyorsunuz da o kadar sabit ler ki anlamak öğrenmek için çaba bile göstermiyorlar. Aşılı kızımın vücuduna yaptığım zarar için çok üzülüyorum, süt alerjisi vardı daha yeni geçiyor, atopik dermatitle uğraştık bir dönem, bağışıklığına yaptığım tahribatı İnşallah düzeltebiliriz.
Size çok teşekkür ederim sayenizde aşı konusunda bilgilendim, araştırmaya başladım, çocuklarımı aşılatmıyorum çok şükür yanlış yoldan dönebildik. Size Allah daha çok gayret, güç kuvvet, sabır ve sağlık versin, daha çok aileye ulaşmanızı canı gönülden dilerim.

Sümeyye Yiğit
Kardeşimin bebeği aşı sonrası 3 gün şiddetli ağlamaları oldu , doktora götürdüler gaz birikmiş dedi , gaz ilacı verdi , çocuk huy değiştirdi resmen … Bu durumun aşıyla ilgisi varmıdır sizce , yoksa tamamen tevafuk mu ?..

DOKTOR BİLDİRİMLERİ

Hilay Ellialtıoğlu 
Çıkarılan yeni yasa gereği anne baba rızası olmadan zorunlu aşılar uygulanacak. Sevgili anne babalar çocuk felci geçiren hasta gördünüz mü, Hepatit B yi yaptırma o zaman toplu yerlerede gönderme çünkü karaciğeri iflas edecek karşılaşıldığında. Uzman bir heyet evet aşıdan olmuştur diye rapor vermeden sadece bir gözlemle bunları yazmış anne allah yardımcısı olsun. Otizmli her hasta aşıdan değildir. Kanıtlanan vaka henüz yok. Dİrek bağlantısı olan.

İkinci Doğum
Fatma Uyar konuştuğum bir hemşire ben kendi çocuğuma yaptırmayacağım ama görevim aşı yapmak her gelene de söyleyemem ya, herkes araştırsın gelsin ne yapalım dedi!

Suna Okumuş Marangoz
Ben de kızımın 18 aylık aşısını yaptırmadim sağlık ocağında dilekçe verdim bir hafta içinde evime sağlık bakanlığından doktor hemşire geldi beni aşı için ikna etmeye çalıştılar kabul etmeyince tutanak tuttular mahkemeye gidecek mis ve mahkeme çocuğumu elimden bile alabilirlermis dediler açıkçası tehdit ettiler. Artık aşıların zorunlu olmadığını söyledim öyle birşey olmadığını aşı yaptirmam gerektiğini söylediler ama yaptırmadim çünkü iki çocuğumdada aşı sonrası hastanelik oldu .şimdi ben şunu anlamadım aşı zorunlu mu değil mi

şule Ertürk
Allah yardımcısı olsun, gözyaşlarıyla bitirdim yazıyı 🙁 Bizim de doktorumuz aynı şeyi söylemişti, belki sonra BCG olabilir dediğimde “ya hep ya hiç” demişti.Ayrıca “sen hastalıklardan nasıl koruyabileceksin çocuğunu nereye kadar organik besleyebilirsin ki” demişti. Ben inat etmiştim. Demem o ki bir anlık “akıl tutulması” hepimizde olabilir. Bence anneler kadar babaların da üşenmeden bu yazıları okumaları gerekiyor. Biz bebeklerimizi birilerinin çıkarlarına kurban etmek için dünyaya getirmiyoruz. İkna yoluyla olmadı, yasalarla dikte edelim diyenlere. ” Demirden korksaydık, trene binmezdik.”

Reyyan İslamoğlu
Kızım bir yaşını doldurmak üzere. 6.aydan sonra aşılarını yaptırmamaya karar verdi (keşke daha önce bilinçlenseydim) Bana da aile dostumuz olan bir doktor aşılarını yaptırmayacağımı duyunca korkunç şeyler söyledi sanki çocuğumun hayatını tehlikeye atıyormuşum gibi davrandı.Üstelik de eşimi zar zor ikna etmiştim o da hemen fikir değiştirdi. Doktor en azından kızamık aşısını yaptırmam gerektiğini, yaşadığımız şehirde birsürü Suriyeli olduğunu vakaların arttığını söyledi. Gördüğü kızamık vakalarını, çocukların çok perişan göründüğünü falan anlattı. Ben de otizmden falan bahsedince ‘bir çocuk otistik olacaksa olur aşı sadece bu süreci hızlandırır dedi!! Yine de yaptırmadım aşısını. Allah yardımcımız olur inşallah. Kızıma en ufak birşey olsa herkesin beni suçlayacağını biliyorum ama yine de vazgeçmedim:((

Nida Egemen Yildiz
Bugün 18 aylık aşımızı yaptırmak istemedigim için drmiz bi dilekçe yazıp imzalamami söyledi yoksa aile hekimliginden çıkarsınız nereye isterseniz oraya gidin dedi bana..beni bilgilendirebilirmisiniz bu durum yasal mı başka bi yolu yokmu bunun.

Hüseyin Ayyayla 
Sağlık sigortası pirimini ödeyen her Türk Vatandaşı veya pirim ödeme gücü olmayan ve bu nedenle genel sağlık Sigortası kapsamında bulunan bütün vatandaşlar her türlü sağlık hizmetini hiçbir ayrım gözetmeksizin Her seviyedeki sağlık kuruluşundan alma hakkına sahiptir kimse bu hakkı engel olamaz buna engel olmaya çalışan ilgililer hakkında bulunduğunuz yer toplum sağlığı veya halk sağlığı kurumu ile Cumhuriyet bassavcılığına şikayette bulunabilir, her ailenin bebeğine aşı yaptırmama hakkı yasaldır bu yasal hakkına kimse engel olamaz sağlıcakla kalın

Handan Tanrıkulu
Birkaç gün önce aşı yaptırmadığım için eve incelenmeye gelen hemşire bana “Sizin gibi tutucu anneler…” ifadesiyle başlayan bir cümle kurdu. “Kişilerin çocuğuna aşı yaptırmama seçeneği de olmalı.” diyen ben, “Herkes aşı yaptırmak zorunda.” diyen o, “Tıp otoriteleri” deyip deyip güç ve kontrol sahibi tarafa vurgu yapan o/onlar ama yine tutucu olan ben. 🙂 Neyseler olsun. Tutalım çocuğumuzu, kimselerin eline/insafına bırakmayalım. Sonra varsın “tutucu” olalım.

Fatma Uzun
Ne tuhaf. Kızım 9 ay aşısı için aradılar ben de gitmedim. Bi hafta sonra yani bugün doktorun kendisi aradı beni. Ben dedim size imza verecem. Yaptırmak istemiyorum. Helede kkk yı dedim. Neden dedi zararlı dedim. Gelin konuşalım diyo. Öyle karar verirsiniz diyo. İnternette her yazışanlara inanmayın diyo. Netten zararlarını kopyalayıp burnuna sokacam

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Yan etkilerini hem bloga hem burada notlar arasına koyduk Fatma hanım, açıklasın bakalım size, bir aşı, verildikten sonra bir insanın beynini nasıl şişirebiliyormuş? Bunun mekanizmasını anlatsın size! Prospektüsünde ayan beyan en başta yazıyor, dünyanın tazminatı bu yüzden ödenmiş durumda beyin özürlü çocuklara…Size bunu açıklayamıyorsa aşılamanın immün ve sinir sistemdeki etkisini hiçbir şekilde bilmiyor demektir. İmzayı atar çıkarsınız. hatta ben olsam imza da atmazdım.

Yapılmasına onay vereceğiniz işleme imza atarsınız, yapılmaması için değil…

Özlem Belen Yilmaz
Canim 400lira icin degil , ama meslegimiz bu bizim. Bende yeni yeni ogreniyorum ve 6 aylik bebegim var. Ablama bile net konusamiyorum. sizler eve geliniyor diye kiziyorsunuz cogu hastada bizi aramiyorlar gelmiyorlr diye sikaywt ediyorlar

Serdaroğlu Ayşegül Şenli
Özlem Belen Yilmaz hanımefendi, peki siz ne düşünüyorsunuz bu aşılar konusunda? 6 aylık evlâdınız varmış. Rabb’im sağlıkla, sıhhatle, hayırla sizlere bağışlasın inşâAllah… Siz yaptırıyor musunuz yavrunuza aşı?

Özlem Belen Yilmaz En son 4. Ay asisini yaptim ama 5 ay bitince yaptim. 2 gun huyu deisti. Bundan sonrasi icin eleyecegim asilar olacak.

Buket Çetinkaya
Özlem Belen Yilmaz hnm lütfen eleyeceginiz aşılar hakkında bizede bilgi verirseniz çok sevinirim vallahi çok dua ederim. Çünkü benim 6 aylık bebeğim var ebemiz ve doktorumuz aşıların olması gerektiğini olmazsa (hatta aşısız kabakulak olursa kısır kalacağını söyledi ve kizamigi asilarla yok ettiklerini ana son zamanlarda özellikle Suriye lilerin gelmesi ile tekrar turedigini söylediler ) ve bunun gibi birçok şey ben ne yapicak bilmiyorum ya tek tek yaptırıcam, yada hiç ama bişey olursa vicdanimdam kahrolurum ??

Özlem Belen Yilmaz
Hep A , su çicegi , opa , kizamik . ben bunlari eleyecegim.ama size birsey diyemiyorum.kendiniz esinizle beraber karar verin. Hep b 3. dozunuda yaptirmayi düsunmuyorum.

Zehra Güney
Çocuk doktorlarına ve aile hekimlerine sordum kesinlikle aşı olması lazım dediler içeriğini sordum hepsi bilmiyoruz dediler ve beni çok merak ediyorsanız tip fakültesinin aşı servisine gidin dediler

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi 🙂 Hepsini kimse bilmiyor Zehra hanım… Niye mi? Çünkü ilaç firmaları patentli formülasyonları hakkında bildirim yapmak zorunda değil!

CDC, FDA veya herhangi bir ülkenin resmi makamları bile bilmiyor bu aşıların içinde hakikaten tam olarak NELER var!

İşin bir de bu yönünü düşünün ve işgüzar doktor ve hemşirenin en azından prospektüsü açıp bir kez bakmış olsa bu sorunun yanıtını (en azından firmanın bildirmiş olduğu içeriği) size sayabilmeleri gerektiğini ve hatta size bunları açıklamakla mükellef olduklarını da hesaba katın.

İçeriğini bilmedikleri gibi bu içeriklerin vücuda verildiğinde herhangi (!) bir vücut sistemine etkisini ve hatta birlikte verdikeri diğer aşılar ve bunların içindeki türlü maddelerle sinerjetik etkileşimini ASLA bilmiyorlar, BİLEMEZLER DE!

O yüzden bu aşılama paradigmasına ‘kör karanlığa kurşun sıkmak’ benzetmesi yapılıyor…

Çocuğunuzun ne zaman, hangi aşıyla dağılacağını ve doğru ve zamanında tedavi verilmediği takdirde de bir daha belki de toparlanamayacağını ve belki de oracıkta öleceğini bilemezsiniz.

O küstah ve cahil hekim ve hemşireler de bilemez!

Emır Esmaa Keles
yakinda 1 yas asimiz var. 9 ay asisini yaptirmadim.ama bir yas asisini nasil atlattiracam doktora ne diycem simdidwn kara kara dusunuyorum..yaziyi okudum ve dondum su an!!!ne kadar aci ve ya bizim basimiza gelirse 🙁 peki yaptirmazsam gercekten agirmi geciyo rahatsizliklar.kafamda deli sorular ve ben cikamiyorum bunlarin icinden :(ama yaptirmicam asilari!!neler okuyoruz neler duyuyoruz..vicdanim rahat ama aklim cok karisik..insallah 15 mayisa yani asiya kadar aklimida toparlicam :(ve kizimi ellerimle zehirlemiycem

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Sakin olun, önce KKK aşısının açın prosktüsünü okuyun, konuyu çalışın, kendiniden emin bir şekilde gidin doktora. Yanınıza eşinizi de alın.

Bu sayfanın Notlar bölümünden KKK aşısının yan etkilerini anlatan notu inceleyin.

Riskleri tartın kendinizce…

Ve kararınızı doktora BİLDİRİN.

Doktor değil SİZ karar verceksiniz aşıyı olup olmayacağına çocuğunuzun. Doktor sizin üzerinizde bir otorite değil, o karar alamaz çocuğunuzun göreceği tedavi ile ilgili, sadece önerebilir, tavsiye edebilir. Kararı siz verirsiniz.

Lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın. Otirite ve karar mercii sizsiniz. Sizi zorlayamaz, korkutamaz, tehdit edemez. Bunu yaptığı takdirde görevini suistimal etmiş olur ve şikayet edebilirsiniz o şahsı.

Göğe Bakalım
Lütfen kafanızı karıştırmalarına izin vermeyin, kendi kendine gelişen hastalığın çaresi oluyor, “çocuğum şu hastalığa yakalanmış” der gerekli tedaviyi uygularsınız ama aşılardan sonra ne olduğunu da kimse anlayamıyor ki bir tedavi de geliştirsinler. Yazıyı okumuşsunuzdur, aşılardan sonra bir tanı bile konulamıyor. İkisi de ihtimal kesin olacak diye bir şey yok, olmayacak diye de garantisi yok. Ya hastalığı geçirecek çocuğunuz ya aşının etkileri. En kötü ihtimali bile göze almanız gerekirse, hasta olmasını tercih edin. İnşallah o kötü ihtimallerin hiçbirine yakalanmadan, sağlıkla büyütürsünüz çocuğunuzu.
Sümeyye Koçaslan
Kendi doktorumla aşı hakkında konuşurken “Aşı konusu tartışılır” demiştim. Oda hemen sinirli bir tepki verdi. “Hayır kesinlikle tartışılmaz!” diye bağırdı. Başka bir doktora da “Aşı olan çocuklarda hastalıklar daha sık görünüyor dedim.” Oda “Kesinlikle yalan!” dedi. Yani bu doktorlardan ne bekliyeyim şimdi? Doktorlara güvenim kalmadı artık…

Sümeyye Karahan Özel
Cok riskli bi durum olmadikca doktora gidilmemeli ki ben kendi cocuklarini asilatmadigi halde baskalarinin cocuklarina asi yapmayi zorunlu kilan doktorlar biliyorm

Zehra Keskin
Iman ediyorlar heralde. Tartisilmaz ne demek.

Zeki Ögür
Kuduz asisi yapma bak ne olyrsun verem cumhuriyet tarihine oranla yok denecek kadar az tuberkuloz su cicegi kizamik hic biri yok asilar konusunda dedikodu bazinda yorum yapiyorsunuZ

Deniz Zeynep Seza
Bu konuları devşireli cevap vereli hayli oldu, belki sizin radarınıza yeni girdi okuyamadınız/görmediniz/bilemediniz.

Okuyunuz efendim bu sayfa herbir sorunuzun BİLİMSEL karşılığını bulabileceginiz bir DERYA, kurucusu bu uğura gönlünü adamış,insanlıkadına bir NİMET değer bilene/görene…

Dedikodu mu demiştiniz siz?
Evet yaa! var öyle bir söylenti

Aşılar hastalıkları önleyip, ömür boyu koruyormuşmuşmuş!.. 
Birde hiçbir kalıcı yanetkisi yokmuşmuş!..
Dahası yeni türeyen hastalıklarla ne ilgisi varmışmışmış.. Dohturdan daha mı iyi bilinirmişmişmiş!..
Son dedikodu da bakanlık senin vücut bütünlüğünü cebren ve hile ile bozarım sevdasına tutulmuş
???
Okuyun efenim, okuyun…

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Seza Zeynep Deniz 😎 (y) <3

Beyefendi mesela ABD’de hiç verem aşısı kullanılmamasına rağmen tüm dünyayla aynı şekilde tüberkülozu neredeyse sıfırladıkları dedikodusunu da kaçırmış… 😉

Nergis Söylemez
Çok korkuyorum bugün sağlık ocağında Ebe artık yasa çıktı zorla yapılacak diye resmen dalga geçti benimle öyle zoruma gitti ki o benim çocuğum benim!!

Ozgecan Kocaman
Bi sayin bakanimiz tarafindan hakarete ugramadigimiz kalmisti o da oldu sonunda, anne/babalar olarak bir polionun bir menenjitin ne oldugunu bilmemiz beklenemezmis!!! Simdi bundan sonra doktorlarin bizlere karsi tavri nasil olur acaba? Cocugumuzu iceri alip bizi kapiya atarlarsa sasmam!!!

Reyhan Şeker Kezkiç
Kim bu insanlar benim cocuguma nasil izin vermedigim halde asi yapicaklar ve bir de benimle alay ediyor, hakaret ediyor bir menenjiti nerden bilecekmisim. bu ulke de artik su cicegi konusulmuyormus, keske su cicegini konussaydik biz artik otizmi, kanseri kucuk cocuklarda diyabeti konusuyoruz ve bu sizin asilariniz yuzunden. Benim cocugum otistik olsa bi kereden bisey olmaz mi diyeceksiniz.ey efendiler Allah sizin hakkinizdan gelsin

Derin Derin
su cicegi gormuyoruz artik cunku asi yapiyoruz demis, afedersiniz ama iyi … yiyiorsunuz. Cok sinirleniyorum artik, aile izni aranmiyacakmis, bir deneyin bakalim benim gozumun nuru cocugumu iznim olmadan asilamayi, bu memleketi yikarim basiniza yine de yaptirmam o asilari.

Serdaroğlu Ayşegül Şenli
Nasıl, su çiçeği görmüyoruz artık?, diyebiliyorlar? Daha geçen yıl kuzenim geçirmiş. Ondan da kardeşime geçti. Kardeşimden diğer kuzenime ve ondan da kendi kardeşine geçti… Hepsi su çiçeği oldu. Sözde aşılılar

Derya Derin
Sen kimsin ya! Çocuğa zorla asi yapacakmis, sanki çocuğu bunlar için doğuruyor millet ! Siz ne zaman bu milletin iyiliğini istediniz ? Tecavüz savunucuları çocuklarımızı biz den daha çok düşünecek oyle mi ? Yilin şakası bu olsa gerek ! Gel de yap bakalim zorla ! Yapabiliyormusun !! O makamini basina yikarim !

Muhammed A Peker
Tazminat? Benim çocuğum zarar gördükten sonra değil para, canlarını verseler tazminat diye içim soğumaz. Zorunlu aşı devlet eliyle cinayettir nokta.

Mehtap Tak Yıldırım
Sağlık Ocağında iken hemşirelere mail geldi OPA trivalan yapılmayacakmış bivalan a geçilmiş diye hemşireler herkese yaptık şimdi onlar sayılmayacak bunu mu yapacagız diye tereddütte kalmışlardı. Merak edip araştırdıgımda http://www.e-saglik.gov.tr/…/aile-hekimligi-perfosmans… bu yazıya ulaşmıştım. Şuan bu yazıdan da anladıgım kadarıyla yeni OPA lar gelmiş ama ne uygulayanlar ne uygulatanların bir fikri yok. Sistemde baktığımda sadece adı mı değişmiş diye içeriğininde değiştiği farklı bir OPA ilacı oldugunu buldum. Yani çocuklarımız kobay olarak kullanılıyor. Şirketler açısından bakarsam olaya, gayet güzel bir sistem, bedava ilacın ne sonuç verdiği gözleniyor hemde insan denekler tarafından sağlık Ocakları güzel detaylı bilgi de alıyorlar çocugun herhangi bir sıkıntısı var mı diye. Sistem onlar açısından gayet güzel ilerliyor maalesef. Umarım zorunluluk gelmez.

 

Hane-i Saadet
Bizim evimizede geldiler doktor getirmişler Ben milli ve islami bir aşı istiyorum içeriği ne olduğu bilinmeyen aşı istemiyorum dedim. Faydasindan çok zarar olduğunu düşünüyorum dedim. Doktor bana dediki Üniversitedeki hocam benim bu aşıların müdürü maliyeti çok olduğu için uretmiyormusuz dedi. Doktor bunu deyince birdaha konuşmadım size Teşekkür ederim mahkeme kararı ile yaptirirsiniz dedi hadi o zaman verin sıkıntı yok dedim… Şimdi mahkeme vermişler 🙂 🙂 gidahareketi benim için yardımcı olucak

Semanur Şahinkaya
İki kardeşim aşıdan ölmüş ve annem ablama korkudan hiçbir aşıyı yaptırmamış. Ablamın yatarak hasta olduğunu hatirlamam. Gayet sağlıklı. Ölenlerin hesabını kim verdi, kimse!! Yine aile çekti. O halde bırakın da aile karar versin madem devlet arkasında durmuyor, biz kendi kararimizin arkasındayız.

Züleyha Ören 
Ya tamam ya devlet su yasayi cikardiktan cocuklariniza tek tek saglik tedbiri karari konsun da gorucem ben

Züleyha Ören
Vicdani sorgulamak sanami kaldi bana yurt disinda soyle soyle diyorlar deme ben sana soyleyeyim senin gebe iken icmedigin folik asiti kanada norvec ekmeklerinde tutuyor mamalarinda dvitamini var ya keske bunlarida gorseniz

Semanur Şahinkaya
D vitamini, folikasit vs güncel hayatınızda ilaçlar olmuş. Biraz başınızı tıbbın anası tabiata çevirin, güneşten mahrum kalan ülkeler D vitamini almaya mahkumdur. 10 yıl sonra ilaçlar tukenecek bakalım ozaman nasıl tedbir alınacak.

Nurşen Ataş
Bende hemşirelerin adı niye kötüye çıkmış acaba diye üzülürdüm bir hemşire olarak. Şimdi anladım senin gibiler yüzünden demekki. Insan gibi fikrini savunursun saygı çerçevesinde herkes kendi kararını kendi verir. Emin ol Herkes çocuğunu senden daha çok düşünüyor………..

Esra Özdemir Ulu
Kayınvalidemin oturduğu mahallede yoğun bir şekilde suriyeliler var yaklaşık 2 yıldır belki daha fazla. Şu ana kadar o bölgede Salgın Bulaşıcı hastalık fln olmadı. Eğer suriyelilerden dolayı Salgın varsa, orada da olması gerekmez miydi? Kendi yaşadığı veya Gözüyle gördüğü bir bölgede Salgın hastalık durumu yaşayan var mı?

Hatice Kopdur Kuzay
Ben ilkokul ogretmeniyim,
Evet salgin hastalik multecilerle geliyor…
Bunu bizzat yasayarak gordum…
13 yillik ogretmenim son uc yildir ” cocuk hastaliklari” artti ve cocuklar cok agir geciriyor…
Onceden bir iki kabarcikla atlatilan su cicegi vucudun tamamini kapliyor ve tam onbes gun suruyor… Bizzat kizim da yasadi…

Esra Özdemir Ulu
Aşılı mı peki çocuklar yani hastalığı ağır atlatanlar?

Beyza Çalışkan
Ben de merak ettim ağır atlatan öğrencileriniz aşılılar mıydı Hatice Kopdur Kuzay??

TC Setenay Hayriye Deniz
Merhabalar sağlıkcıların sadece işlerini yaptiklari lütfen gözardı etmeyelim alınan eğitim gereğince aşı gerekli birşey diye öğreniliyor, böyle davrandigimizda sorunumuz aşilarla değil sağlikcilarlaymiş gibi algilanabilir. Bir yola girdik atacağız imzamızı gerekirse gideriz mahkemeye, bedeli ne ise bunu göze almamiz lazım.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Sadece işini yapma bahanesi ardına kimse sığınamaz bu devirde Setenay hanım. Aynı şekilde biz aldığımız emirleri uyguluyorduk diyen ancak evrensel insan haklarına ve ahlaka aykırı davranışlarda bulunanlar bu bahaneyle cezadan muaf kalamıyor günümüzde. Almanya’da pekçok subay ve bilimadamı/hekim 2. paylaşım savaşı sonrası işlerini yaptıklarını iddia ettiler ama idam cezasından kaçamadılar. Nuremberg tıp etiği ilkeleri bu yüzden yazıldı çizildi, bundan böyle bile bile yanlış yapanlar cezasız kalmasın diye.

Ucunda ölüm olan tıbbi bir uygulamadan bahsediyoruz. Nice ebe, hekim, hemşire kariyer yakmak pahasına bu yanlışa alet olmamayı seçmiş, bu yürekliliği göstermişken insanların mahkemelerde sürünmesine bizzat aracılık ednen, sağlıklı bebeklerin aileierini türlü yollarla taciz edip ikna için yalan ve yanlış tıbbi bildirimlerde bulunanlar cezalandırılmalı!

Hemşirelerin de hekimlerin de meslek etiği hiç kimsenin HİÇBİR tıbbi müdahale için zorlanamayacağını açıkça yazar.

Uymuyorsa bu ilkeye sonucuna katlanır. Yanlış yapmasını devlet istiyorsa o zaman kozunu devletle paylaşır, kimseyi mağdur etmez, kendi davasını sonuna kadar takip eder ve yanlış olduğu apaçık bir uygulama için halka karşı değil, yanlışı yapana karşı duruş sergiler.

Hiçbirini yapmayıp bir de mağdur edebiyatı yapanların gözünün yaşına bakılmamalı. Türkiye’de bugüne kadar aşıdan ölen, sakatlanan çocukların ve ailelerinin gözünün yaşına bakılmadığı gibi.

 

AŞILI-AŞISIZ ÇOCUK BİLDİRİMLERİ

Sn. S. K. Özel hanımefendinin mesajı var:

“Kizim Zehra 5 yasinda ve dogar dogmaz yapilan aşısı dışında hiç bir aşısını yaptırmadım masallah gayet saglikli cok nadir hasta oluyor oda burun akintisi onun disinda hic bir rahatsizligi olmadi cok sükür ates dusurucu veya antibiyotigin tadını dahi bilmiyor zerre ilac gecmedi bogazindan! sizin gibi insanlarin rabbimin sayisini artirir ins. Ben üni mezunu falan degilim yalnizca arastirip mantigima göre karar veriyorum esim destek cikti digerlerinin hepsi yanlis yapiyosun cocugunu sevsen risk almazsin gibi bos sozler sarfettiler”

Asena: Aşılı çocukların kaçının anne-babası bu cümleleri kurabiliyor?

Kübra Sevinç Bağlar
Bi tanıdığımızın kızı aşısız 12 yaşında maşallah çok sağlıklı

Esra Aslan Toprak
4 yaşında… Diğeri henüz 7 aylık… Bağışıklıkları çok güçlü, maşaallah ?￰゚マᄏ

Soner Yaşar
1 yaşına girdi kızım. Hiç hasta olmadı, biz 2 kere ağır grip geçirdik onda tık yoktu 🙂 Sıfır aşı, sıfır vitamin, sıfır ilaç ..Hatta diş çıkarma döneminde hastalandık o yine hastalanmadı … Doğuştan kalbi de delik. Normal de bünyesi zayıf oluyor bu durumda olanlar.

Hatice Kubra
Bilgin hanim 2 yasinda oglum var asisiz maşallah agir bir hastalik gecirmedi grip disinda onuda 3 gunde atlatir

Gülşen A-y
Hamdolsun kızım şimdiye kadar tek bir ilaç almadı sizin sayenizde Tabi kararsızlıktan sebep vurulduğu 2 aylığa kadarki aşıları dışında…Bunun için size tekrar tekrar Teşekkürler Asena hnm 😉

Tuğbanur Büşra
Benim kizim suan 7 aylik bende 2 aylik asisini mecburi yaptirdim yoksa bebeginiz hastamiz olamaz bakmayiz dediler deli gibi Doktor arastirdim sonunda beyaz amerikali musluman bir Doktor buldum once neden asi olmali diye konustu digerleri gibi sonra bu konuda net dugumu bakmak istemezse hemen yeni Doktor arastiracagimi soyledim ve daha once iki Doktor degistirdigimi ve mecburiyetten 2 aylik asisini yaptirdigimi vicdan azabi cektigimi sucluluk duygusu hissettigimi soyledim inanin kadin duygulandi benimle agladi ve cok uzgun hissettigini soyledi boyle bir durumdan dolayi simdi cok cok mutluyum ama kimseye yaptirmayin diyemiyoruz sadece neden asi yaptirmiyorsun diyenleri bilgilendiriiyorum . Kizim simdi gayet saglikli Anne sutune devam ek gidaya basladik mumkun oldukca dogal urunler tercihimm asi olan bebeklere gore daha minyon kilosu ve boyunun normal oldugunu soyledi Doktor mutluyum huzurluyum heeee olurda ilerde rahatsizlanirsa asi yaptirmadigim icin hic pisman olmayacagim ️insallah sonucta kadere inaniyorum bana Rabbimin emaneti olan bu bebege en Iyi sekilde bakmaya calisiyorum suanda konusamayan bebegime zorla kendi istedi disinda asi yaptirmak istemedim 18 yasindan sonrasi ona kalmis ama simdi NO Vaccine No Cry diyorum asi yok aglamak yok !!!

Deniz Tarım
30 yaşında arkadaşım ve 7 kardeşi aşısız ve arkadaşımın çocukları ve yiğenleride aşısız. Hepsi evde ebe ile doğal doğum yapıyorlar. Bebek Zaman’ında gelmek istediği Zaman geliyor. Tıpkı bir civcivin yumurtayı Zaman’ında kırıp çıkması gibi. Elh çok sağlıklılar. Ve benim 5 ve 2 yaşındaki aşısız oğullarım hamdolsun  sadece küçük oğlumda reflü var, oda babasından ırsi

Nezahat Avcı
Ben üniversite mezunuyum ama gel gör ki 4-5 yıl öncesine kadar ne beslenmemi ne aşıları sorgulamak aklima bile gelmedi. hele aşı gibi bir tabuyu sorgulamak aklımın köşesinden bile geçmedi. O yüzden maalesef şimdi vicdan azabından kivransam da oğluma tüm aşılarını yaptırmıştım. Şimdi kızım asisiz çok şükür herseyine çok dikkat ediyor çok sorguluyorum. Asili cocuk ile asisiz cocugun farkini yasayan bilir.Ama bu işin eğitimle ne mezunu olduğunuz ile çok alakası yok ben anladım. Çevrem çok geniştir ve çoğunluğu üniversite mezunu insanlar. Ama gelin görün ki anlatamıyorum bazı şeyleri. Ancak zarar kendine dokununca anlıyor insan. Bende anlayan veya anlayacak gibi gördüğüm insanlara anlatıyorum. Anormal gibi görünmekten cahil muamelesi yapılmasından amaaaaan canım herkesin çocuğu yiyor paket gıda ne olacak sanki ,aşı iyi bisi olmasa devlet vurur muydu bak sen yanlış yapiyorsun laflarından coooook sıkıldım.

Nezahat Avcı
En basitinden bağışıklığı çok daha kuvvetli kolay kolay hasta olmuyor olsa bile ilaçsız atlatabiliyor Allahın izni ile..bitkisel şeylere cevap verme oranı oğluma göre çok daha yüksek. Bağışıklığı baskilamamak neymiş daha net görüyorsunuz.

Leyla Öztürk Gümüş
Eşinin destek olması bu konuda en etkili unsur. Çocuklarım aşılı ve ben hep ayak direyerek de olsa gidiyorum aşıya. Bırakın aşıyı ilac kullaniminda dahi evde soguk savaş var. Ben icirmedikce cocuk daha kötü oluyo diye birinci ağızdan psikolojik baski kuruluyor. ( bu elbette baski kurmak icin yapilan bir sey degil o da babalik duygusuyla dogru bdigini savunuyor) en son ilaclarin icinde beynini etkileyen maddeler var ve yurtdışında yasak bunlarin kullanilmasi dedim de 2 doz ilacla kurtardik bu sefer.

Üstelik dr lara bu ilac zararlu deyince de tıp egitimi aldınız galiba diye de aşağılama gayretine giriyorlar. Bilgi sadece diplomaya bagliymis gibi.
Bu da boyle bir itiraf iste

Leyla Öztürk Gümüş
O kadar sert bir tabu var ki. Bu durumu ya medya bangir bangir bagaracak -ki amac kimsenin duymamasi olsugu icin bu imkansiz- ya da kelebek kanat cirpisi gibi bizler yavas yavas bu nesli olmasa da gelecek nesiller kurtaracak bilgileri olabildigince dagitacagiz.

Fakat durum o kadar fena ki insanlara anlattığınız zaman sanki yeni bir din tebliğ ediyormus gibi tepki veriyorlar. Allah yardimcimiz olsun

Cigdem Aytac
Valla bende oğlumda öğrenseydim keşke diyorum bütün aşılarını yaptırdım kızım ise bir yaşına kadar olan aşıları oldu üç aylıktı idrar yolu enfeksiyonu beş aylık orta kulak iltihabı ve geçmek bilmeyen egzama ile uğraştık bir yaş ve üzeri aşılarını yaptırmadım zararın neresinden dönersen kardır artık egzama geçti ve artık hastalanma azaldı…

Fatoş Karaoğlu Çapkın
Aşıları maalesef bende yaptırdım ama ilaç vermiyorum 19 yaşında oğlum gayet sağlıklı ama asılı olduğu halde kaba kulak su çiçeği ve kizamikcik çıkardı yani aşılar korumuyor ilaçlardan uzak tutarak sağlıklarını korumamız sart

Serdaroğlu Ayşegül Şenli
Ben de doktorun verdiği bir ilacın prospektüsünü en ince ayrıntısına kadar okuyup , inceleyen biri olarak şu zamana kadar hiç aşıları sorgulamamıştım ne yazıkki… Öylesine gerekli ve evlâtlarımız için hayat kurtarıcı olduğuna inandırılmışız ki aşıların bi zararı olabileceği düşüncesi bile geçmemiş aklımızdan Yavrularımın ikisine de tüm aşılarını yaptırdım. Devletinkiler yetmedi, daha sağlıklı olsunlar diye özel olanları da yaptırdım Küçük kızımın sadece 2. yaş aşısı kaldı ve ben bu tehlikenin farkına yeni vardım. Yine de zararın neresinden dönersek kârdır, diyerek o son aşıyı yaptırmak istemiyorum Allah’ın izniyle!.. Öncelikle bizim bu zararların farkında olmamızı sağlayan Asena hanımdan Allah razı olsun ve yine onun gibi kendi çıkarını değil de evlâtların sağlığını düşünen herkesten… Rabb’im bir evlât daha nasip ederse hiç aşı yaptırmak istemiyorum fakat bu mecburi olabilme durumu çok canımı sıkıyor! Allah fırsat vermesin inşâAllah!.. Her birimizin yavrularını sağlıkla, sıhhatle, hayırla bizlere bağışlasın güzel Rabb’im inşâAllah… Hepinize hayırlı, huzurlu akşamlar diliyorum. Yüreği güzel anneler…

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Estağfurullah Ayşegül hanım … benim yaptığım bir iş değil … sahada tıp yobazlarına karşı mücadele verip hırpalanan, yıpratılan, yine de yılmadan doğruları halka anlatmayı seçen bir avuç hekimimizin cesur duruşudur asıl takdir edilmesi gereken…

Serdaroğlu Ayşegül Şenli
Allah onlardan da razı olsun… Sayılarını arttırsın inşâAllah… Her dâim yâr ve yardımcıları olsun…

TC Serap Diloş
Kizimda ilk sorun 4.ayda basladi uykusuzluk olarak.sonra 1. yas asilarindan sonra her 10 gunde bir hasta oldu. tam 2 yil boyunca hastalikla ugrasmaktan kendimi unuttum.

Asuman Demir
Ben doğumda bile yaptırmadım. Tüm doktorlar tepki verse de, yıllardır sağlık ocağından uyarı yazilari gelse de pes etmedim…

Esma Çakmakçı
Ben kendi çocuklarımı karşılaştırınca asılı ve aşısız çok fark var ve ilacı da hayatımızdan çıkarınca çok şükür biraz toparlandı aşılı olan kızlarım. Yoksa bir kısır döngü bitiriyordu bizi. aşısiz kızım ise çok şükür 3 yaşına girecek büyüklerde yaşadığım hiçbir sağlık sorununu yaşamadım. bir iki defa burnu aktı grip oldu o kadar. kucugunde 4.aya kadar yapilmisti. doğduktan bir kaç gün sonra çok fena döküntü çıkarmıştı kızım o zaman sıcaktan diye düşünmüştüm temmuz ayı idi sadece atlet giydiriyordum ve hergun yikiyordum bir ay sürdü dokuntusu. Şimdi dusunuyorum da belkide yapılan hepatit asisindan öyle oldu çocuğum.

Esma Çakmakçı
Kızamık gecirmediler .kızamık hakkinda çok güzel bir yazı vardı. aşama aşama nasıl olduğu ve ne yapılması, yapılmaması gerektiği anlatilmistı. okuyunca ben çok rahatladım. bulabilirsem etiketmeyim. çıçek çıkardı büyük kizlarim o zaman şu çiçegı aşısı ucretliydi büyük kızıma yaptırdım bir yaş küçük olan kızıma yaptıramadan şu çiçeği çıkardı 10 günde iyileşti. O arada büyük kızım 3 ,4 tane yüzünde bişey çıktı şu çicegimiydi anlayamadılar. şöyle söyleyim büyük kızımın aşıları eksiksiz ve bağışıklık sistemi en kötü onunki alerji si var ve 5 yaşına kadar bağırsak problemi yaşadı evladım. hep dr.larda çözüm aradık ilaclarlada bu güzel doldu bünyesi hiç iyilesmezdi. Ikinci kızımın eksik aşıları var ve verilen vitamin ilaclarinida kullanmamıştı bebekken daha sağlıklı ve daha dirençli herşeye. Özellikle şu çiçeği ćikardiktan sonra daha az hastalandı olmuştu. Şimdi büyük 8 diğeri 7 yaşında üç yıldan fazla olmuştur ilaç kullanmadım ve çok şükür o hastalıklı günlerimiz geride kaldı. En küçüğün 3 girecek 4.aya kadar yapıldı aşıları henüz hiçbir hastaĺik çıkarmadı ,ama ben asi yaptirmadigima pişman değilim. Daha önceden bilgi sahibi olsaydım diğer kızlarımıza yaptirmasaydım. ilerde yapılan aşılar yüzünden nelerle karşılaşacaklar diye endişeliyim.

Akyel Emre 
Hala aşi öneren dr mu var yahu. biz bilincli olarak yaptirmadik ikisine de. mama vb de vermedik. zaten buyuksehir ortaminda o kadar şeye maruz kaliyo birde aşi mi etkilesin. kaldiki aşinin nelere sebep oldugunu kimlerin bu islerden kazanc sagladigi yazip ciziliyor.
aşisiz hayat oh ne rahat.
saglikli günler herkese.

Didem Yılmaz Sur
İki yaş aşısı hariç hepsini yaptırdık, alerji, iştahsızlık, düşük kilo boy, solunum yolları hastalıkları. Bundan sonra aşı yaptırmamak dışında, mevcut olumsuz etkiler için ne yapılabilir? Homeopat vb. çare var mı?

Deniz Sudağıdan
Masallah diyeyim de önce: çocuklarım tamamen aşısız sık sık olmadık ülkelere gider heryere dalarız, doğal beslenmek için extra bir cabamız yok (keşke elden gelseydi) buna rağmen kreşte sağda solda herkes hastalıktan dökülür ama benim çocuklara grip dahi bulaştığını hatırlamıyorum. Ben de özellikle Alman kaynaklı aşısız çocukların aşılılara nazaran daha sağlıklı olduğu istatistiklerini okudum. Aşı büyük bir hasar vermese de kişiye, en azından savunma sisteminin doğal çalışma seklini bozuyor be vücut hastalıklara karşı kendi kendine yetememeye başlıyor.
K VİTAMİNİ

Makdis Mufasa
Dogar dogmaz vurulan K vit i ne oluyo bana vurulmazsa hayati risk oldugunu soylemislerdi simdi kafam karis8k bu asi degil vitamin bunda da bir sikinti var mi bilgisi olan var mi ? 2. Bebeğime vurdurmazsam nolur? Ya da vurdurmali miyim?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Vurdurmanız şart değil elbette, travmatik bir doğumsa da damla olanını isteyeceksiniz.

Bunlar SENTETİK vitamindir, bir yetişkinin bile kanında olması gereken düzeyin binlerce kat üzerindeki dozu bebeğe hayatının ilk dakikakalarında yüklüyorlar ve çocuk sarılığa kayıyor…

Enjeksiyon halinde olanının MUTLAKA prospektüsünü önden edinip kontrol edin .. markadan markaya değişiyor fakat inanılmaz yüksek dozda alüminyum var birinde, diğeri ise formaldehid yüklü…

Zaten yanına aynı anda bir de Hep-B vuruyorlar, onda da cıva ve alüminyum var…

Bu çocukların hayatta kalması hakikaten mucize!

(Bir başka paylaşımdan)

A: “K vitamini enjeksiyonlarının farklı markalara göre farklı formülasyonları var fakat birinde benzil alkol var mesela, toksisitesi biliniyor, özellikle böbreklerde.

https://dailymed.nlm.nih.gov/…/archives/fdaDrugInfo.cfm…

Diğer formülasyonunda ise yüklü miktarda alüminyum var. Yine, Polysorbate 80 bir diğer kimyasal…Diğerleri…

– Fenol (karbolik asit, zehirli bir madde)
– Propilen glikol (yenilebilir antifriz olarak da biliniyor)
– Asetik asit (antimikrobiyel ajan)
– Hidroklorik asit
– Lesitin
– Hintyağı

K-vit yağda çözünür bir vitamin o yüzden verilen bolus doz çocuğun yağlı doku ve organlarında birikiyor. Beyin, karaciğer başta gelir…
Sentetik vitamin olduğundan metabolizması da %50 ya var ya yoktur.
Bu bir örnek mesela… Siz gebelikte aşı olduysanız bunlardan alacağınız metal ve kimyasallar da plasentadan geçer.

https://lilliputian.me/2014/08/bebegime-sentetik-k-vitamini-ignesi-mi-istemem-kalsin/
Soner Yaşar
Benim tek yaptığım hata bu aşı, 60 gün geçmedi sarılığı. Doktorların bilinçsizce korkutmalarina inanmayın. Hiçbir şey bilmiyorlar
HASTALIK TECRÜBELERİ

Sümeyye Karahan Özel
Kabakulak kızamık gibi coçukluk çağı hastalıklarının sadece kızamık olanı geçirdi oda ateslenmeye basladi hic bir sekilde burun akintisi bogaz agrisi yokken güçsüzlesti fakat yemek yemesi icmesi normaldi(bu önemli) vücudunda sadece karin ve bel kisminda benek benek kızarıklar oluştu ben anladim kizamik oldugunu hic panik yapmadim hatta sevindim bile çünkü çocukluk çağı hastalıgının vucüdumuzun baska hastaliklara karsi koruma kalkani olacaginin bilincindeyim(cok arastirdim). Cocuguma karsi her zaman nasil davraniyorsam o günde o sekilde davrandim sadece o gün biraz fazla kucagimda yatti ve sevip kokladim ilgiye daha fazla ihtiyaci oldugu icin Atesi fazlaydi yani normalden bi tık fazla üzerini soydum tek ic camasiriyla kaldi esim bu durumun aksama kadar surdugunu atesinin gecmedigini gorunce acile goturmek istedi ya da ates düşürücü vermemi söyledi ben gerek olmadigini gecer simdi gecti dusmek uzere diye rahatlamasini sagladim ?sabaha kadar atesi hic dusmedi ama rahat uydudu ben de bi ara uyumusum  KESİNLİKLE İLAÇ VERMEDİM !!ve sabah olduuuu kızım güne masaallah bomba gibi basladi  sanki 16 saat boyunca atesi hic dusmeyen bendim

Cok mutlu oldum Rabbime sükrettim.. Tabi oynuyo zipliyo falan ama benekler gecmedi esimde israr edince hadi doktora gidelim madem dedim sırf doktor ne dicek diye merak ettigim icin arkadaslar doktor alerji dedi olabilir mevsimlik dedi tahlil yapalim dedi dedim ki kızamık olabilir mi doktor bey dedim kahkaha attı hanım hanım kızamık mı kaldı bu devirde kızamk aşılarla bitti dedi  tmm dedim peki dedim ve zafer Allah’a inananlarındır Allah’ın verdiği nimet olan anne sütündedir ben annelerin cocugum anne sütü almiyor emmek istemiyor mama veriyorum diyen anneler hamileyken aşı yaptirmayin cocuk dogmaz asi yaptirmayin velev ki asilar oldu dogunca baktin meme almiyo bekle zaten aç bebek mecbur alacak yaratılıs oyle! sadece rahat ve dogal olun yapaylara karsi olun !!Biraz uzun oldu ama

Zeycan Sağnak Ata
ben kızamıgı 30 yaşında çıkardım aşılımıydım bilmiyorum ama hafif geçirdim kız kardeşim 1 hafta yattı 10 yaşındaydı ….

TC Serap Diloş
Ablam 1, 5 yasindayken kzamik olmus. o sirada ben 20 gunlukmusum.
Ilkokul 5 e giderkende ben kizamuk oldum.
Bir annenin kizamikla ilgili bir yazisi vardi.harikaydi. okumanizi tavsiye ederim.sanirim burda yayinlanmisti.

Tuğba Adıyaman
Bende ilkokula giderken olmuştum bi kaç gün kaşındım sonra geçmişti

Derin Derin
Tuğba Adıyaman ama simdi sorsaniz doktorlara dunyanin en olumcul hastaligi.

Bedia Uslu Doğan
Kizamik geçiren bir çocuğu doktora götürmeye bile gerek olmuyor. Ben ve 3 kardeşim hem kizamik hem su çiçeği geçirdik. Kabakulak ve kizamikcik ise zaten çok hafif atlatılabilen hastalıklar. Bakınız Ahmet aydının yazısına;

OTİZM VE AŞILAR

Göğe Bakalım
Öncelikle bu harika yazıdan dolayı sizi tebrik ediyorum. ikinci olarak da dört aylık oğlum var, doğarken yapılan aşı dışında hiç aşı yaptırmadık, şu an su çiçeği oldu. Aşının yan etkilerine yakalanmaktansa hastalığı geçirmesini tercih edenlerdenim, buradaki annelerin içini rahatlatmak için yazıyorum. Çok şükür hastalığı rahat atlatıyor, biraz huzursuzluğu dışında bir şeyi yok, bol bol emziriyorum ve aşısız, ilaçsız bir şekilde sağlıklı bir bebek yetiştirebilmeyi diliyorum. Tüm ebeveynler için de tabi.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Ayakta alkış! Öperiz miniği çiçeklerinden! Süper bağışıklık bekliyor sizin miniği … sahte aşı korumasına benzemez.

 

SORU-CEVAP:

  1. Soruhttp://ahmetrasimkucukusta.com/2014/09/26/misafir-yazar/otizm-ve-asilar/comment-page-1/

Hatice Tan
Burda doktor bazı aşılarin yapilmasinin gerektiğini söylemiş Kurtlarla koşan kadının aşı guncesi bu konuda ne diyorsunuz?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Hatice hanım, herkes bu metni okuduktan sonra kendi özel durumuna göre değerlendirmesini yapmalı.

Mesela denmiş ki:

“Hayatın ilk 2-3 haftası içinde sağlıklı bir floranın oluşmaması bebeğin bağışıklık sistemini ciddi şekilde etkiler. Bu tip bebeklerin (özellikle sezaryen ile doğanların) bağışıklık sistemi STANDART aşılama programına uygun DEĞİLDİR ve ciddi sorunlara yol açabilir. Halbuki sağlıklı florası olan çocuklarda önemli bir sorun olmaz.”

Burada size düşen kendi ailevi sağlık durumunuzu değerlendirmek ona göre karar vermek.

Antibiyotik kullanan biri misiniz?
Gebelikte ilaç/antibiyotik kullanımı oldu mu?
Normal mi sezaryenle mi doğurdunuz?

Bu sorulara evet diyorsanız ve üstelik bir de sezaryen doğum yaptıysanız ne diyor? Çocuğunuz STANDART AŞILAMA PROGRAMINA UYGUN DEĞİLDİR.

Bu ne demek? Olacağı herhangi(!) bir aşı bardağı taşıracak son damla olabilir.

Bu durumda sizin önceliğiniz aşı değil, bebeğin bağırsak florasını düzeltmektir. Bunu yapmadan ilaç/aşı vermeye başladığınız anda çocuğu kendi elinizle hasta edeceksiniz demektir.

Bunun öylesi böylesi, acabası yok. Bu, böyle.

İkincisi, hocamızın bu yazıyı yazdığı zamanı hesap edeceksiniz. Kendisnin vefatından sonradır KKK aşısı hakkındaki otizmle bağıntıya dair itirafların patlaması değil mi? Ki kendisi bunu bilmeden dahi kendi bilgisi ve deneyimi sonucu zaten bu karma aşının zararını anlatmış ve MUTLAKA TEKLİ (sadece kızamık) olarak vurulması gerektiğini ta o zamanda söylemiş!

Bunlar boşa kurulan cümleler değildir bakın. Elinden kaç otizmli çocuğun geçtiğini düşünün bu hekimin! Yaşadığı saldırıları, baskıyı düşünün ve tüm bunlara rağmen(!) kalkıp size diyor ki KKK’yı yaptırmayın!

Bugün bırakın 12. ayı bakanlığın emrinde bakınız bir de tehlikenin eksponantel şekilde arttığı 9. AYDA vuruyorlar çocuklara bunu!

Açık ve gayet anlaşılır şekilde yazmış hoca bu aşının zararlarını, siz karar vereceksiniz kimi dinleyeceğinize, KİME GÜVENECEĞİNİZE!

Yazık, bakanlık CIVASIZ aşı ithal edeceğiz demiş, hoca da yazısında bunu belirtiyor ama bugünün prospektüslerine açın bakın, pekçok pediatrik aşıda CIVA VAR.

Bakanlık açıkça bu konuda yalan ve yanlış bilgi vererek suç işliyor!

Cıvalı aşıları elediniz … gerekçelerini sıralamış Ahmet hoca…

Alüminyumlu olanları elediniz…

KKK’yı elediniz…

İLK 2 sene mümkünse elletmediniz, yaptırmadınız…

Hala daha acaba yaptırabileceğimiz bir aşı var mı diye aranabilenler için benim söyleyebileceğim hiçbir şey yok maalesef.

Hatice Tan
Teşekkürler cevabınız için .Yalnız bebeğim sadece anne sütü almıyor mamada alıyor aşı yaptirmasan bu ileride onu etkilermi. Buradaki yazılarda aşığız. Çocuklar için anne sütünün onemini okudum buda kafamı karıştırdı.
Birde kızamık büyükken Gecirildiginde sorun olacağını söyledi dünkü doktorum ve vurdurmalisin aşıları dedi
Bende vurdurmayacagimi söyledim oda vebale girersin dedi bende vurdursamda vebale gireceğimi söyledim

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi

Hatice hanım, bir kez dahi verseniz mama kullanımı bebeğinizin bağırsak florasını bozar. Net.

Mecbur değilseniz mama kullanmanızı hiç tavsiye etmem.

Bağırsak florasının bozulması demek bağışıklık ve sinir sisteminin de zayıflaması demek. Bu da kendisini bizzat aşının zararına çok daha yatkınlaştıracaktır.

Benim merak ettiğim, bu konuyu size asıl doktorunuzun anlatması gerektiği, bunları bilmemeniz ve sizleri uyarmamaları açıkça ihmaldir ve bana kalırsa SUÇTUR.

Anne sütü almadan mama alan bebeklerin aşı reaksiyonlarını çok daha fazla yaşadıkları ve çok daha ağır geçirdikleri bilinir.

Evet, kızamığı ergenlikte veya yetişkinlikte geçirmesi hastalığı riskli kılar, doğrudur … da, sizin şaşkın doktor elindeki aşının herhalde ömür boyu filan koruduğunu zannediyor çocuğu kızamıktan. Hakikaten kör cahiller, artık başka bir sıfat bulamıyorum bu insanlara.

Kızamığı DOĞAL YOLDAN geçirirse ANCAK çocuğunuz ÖMÜR BOYU bağışıklanmış olur ve erişkinlik veya yetişkinlik için endişelenmesi gerekmez.

AŞI ise bazı insanlar da HİÇ koruma sağlamazken diğer bazı insanlarda belki 3-4 yıl enfeksiyonu öteler.

Nereye ÖTELİYOR??

Tehlikeli olacağı ergenlik ve yetişkinlik çağına!

Size önerdiği kızamık aşılarını bugün Amerika hayat boyu öneriyor halkına!

Niye?

Çünkü çocuklukta yaptıkları aşılamalarla bizzat kendi elleriyle hastalık riskini sonraya kaydırıyorlar ve BÜTÜN TOPLUMUN SAĞLIĞINI RİSKE ATIYORLAR.

Açık, net…

Bizim bu doktorları hakikaten stadyuma toplayıp toplu sınava sokmak lazım…. Nereden nasıl alıyorlar diplomayı, hiç mi kafaları çalışmıyor nedir?

2. Soru

Sema Eren Diyelim ki aşı yapıldı. Koruma süresi (tabiki korumuyor) kac yıl modern tıp öğretilerine göre?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Sema hanım, modern tıp öğretisi yok bu konuda şaşılacak şey değil mi?

Tıp daha 20 sene önceye kadar bu çocukken 1 kez vurduğunuz aşının ömür boyu koruduğunu filan zannediyordu.

Şimdi bakınız pekiştirme dozları, rapeller, bir ömre yaydılar…

Ve hala herhangi bir hastalık eradike edebilmiş değiller.

Bu “öğreti” aşı firmalarının tekelindedir.

Aşının etkinlik ve güvenlik deneylerini bizzat bu ürünün satıcısı olan firma yapar. Devletin denetleyici kurumuna– bizde böyle bir karşılığı yok, biz Amerika’ya bağlıyız bu konuda göbekten biliyorsunuz–FDA’ye teslim eder deney sonuçlarını, FDA de kağıt üzerinden bakar.

Mesela firma maymunda denemiştir aşıyı, deney sırasında maymun ölmüştür aşıdan, bunu saymaz, ölen maymun hop çalışma dışı kalır, yerine yenisini koyar devam eder deneye vs… Bunu da FDA’e bildirme zorunluluğunu görmez kendinde, diğer hertür ilacın güvenlik ve etkinlik deneyinde zorunlu olan plaseboyla da karşılaştırılmaz aşılar… Bir başka aşıdır yine kontrol grubu, veya aşıdaki adjuvanı, mesela alüminyumu alır koyarlar “plasebo” diye…

Velhasıl, bugün ilaç firmaları niye hemen her sene milyonlarca dolar tazminat ödüyor? Bu aynı FDA’e yine yutturdukları kusurlu çalışmalara dayanarak piyasaya sürdükleri ilaçların beklenmedik ölüm ve yan etkileri açmasından dolayı değil mi? İşte AYNI ilaç firmaları bu aşıları üreten! Hatta ilaçlardan çok daha rahatlar aşı deneylerinde dediğim gibi, kalkıp plasebo yerine alüminyum kullanabilecek kadar hem de!

Bu firmaların sicili, örneğin VIOXX’ta olduğu gibi, ilaç ve aşılarının ölümlere veya kansere yol açacağını BİLDİKLERİ HALDE piyasaya sürmeleri dolayısıyla aldıkları onlarca mahkumiyet kararıyla doludur! Fakat aynen iş yapmaya devam ederler?! Tek bir Allah’ın kulu da bugüne kadar hapse girmiş değildir bu firmalardan tüm sahtekarlıklarına, işledikleri suçlara, öldürdükleri insanlara rağmen.

Neyse, velhasıl … Firma hayvanlarda denediği antikor değerlerini baz alarak aşıyı insanlarda denediğinde aynı antikor yanıtının oluşup oluşmadığına bakar.

Değer oluşuyorsa en fazla 1 yıl takip eder, değerler düşüyor mu diye, hertürlü sahtekarlığı yapıp aşısını size bir güzel etkili gösterip tamamdır, korur bu şu kadar süre diye bir TAHMİNde bulunur. Zira kimi ne kadar koruyacağını bilmelerinin İMKANI YOK. Deneylerde aşıyı yaptıkları denekleri patojenle karşılatırıp da sahiden bu hastalığıa yakalnıyor mu yakalanmıyor mu diye bakılmıyor! Etik değilmiş. O yüzden tek yaptıkları, yine kendi belirledikleri antikor seviyeleri ölçütünden yola çıkarak tahminde bulunmak…

Fakat genel konsensus, viral aşılarda “koruma” süresinin 3 ila 4 yıl olduğu…

3. Soru

Ayşegül Çalışır
Bu aşılar etini yediğimiz hayvanlara da vuruluyor mu, acaba? Veya tüketigimiz sebze ve meyveler ne ile ilaçlanıyor? Adamlar film diye gözümüze gözümüze soktukları senaryoları resmen uyguluyorlar. Yakında zombiler zuhur ederse hiç şaşırmam.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Bu aşılar etini yediğiniz, sütünü içtiğiniz hayvanlara da vuruluyor evet…

Bu aşılar maymun böbreklerinden, köpek ciğerinden yapılıyor evet…

Bu aşılarda aşı laboratuvarları için firmaların özel besledikleri ve herhalde organik beslemedikleri hayvanların dokularında üretiliyor evet…

Bu aşılarda hani şimdi bizim çocuklarda çoklu besin alerjilerine yol açan buğdaydan tutun kazeine (süte), çeşitli yağlardan türlü türlü hububata kadar pek çok gıda proteini kullanılıyor ve bu proteinler sindirilmemiş halde doğrudan çocuğun kana veriliyor evet… Sonra çocuk anne sütünü emdiğinde, herhangi bir şey yediğinde alın size alerjik reaksiyon….

Bu aşılarda bizzat GDO materyal kullanılıyor evet…
[Ara bildirimler]
Asya Asyam Bozkurt 
Benim bebegin coklu besin alerjisi ve sut proteini alerjisi var. her gidayi vücut düşman olarak algılıyor 9 ayasisini ve hiç bir aşıyı yaptirmayacagim bağışıklık sistemi her asidan sonra düştü alerjisi artti

Ayşegül Çalışır 
Asya Asyam Bozkurt hanim, benim bebeğimin de besin alerjisi var. Bizim alerjik reaksiyonlar 2. ay aşısından sonra başladı 🙁 dediğiniz anne sütüne dahi tepki veriyor vücut. Keşke daha önce tanışmış olsa idim bu sayfa ile. Anne baba taşıyıcı olmadığı halde yeni doğan bebeğe neden hepatit aşısı vuruluyor diye sormak ihtiyacı dahi duymuyoruz
4. Soru

Tuğba Adıyaman
Yaptırmazsak ne gibi olumsuz sonuçları olur? bende yaptırmayı düşünmüyorum

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Tuğba Adıyaman yaptırmazsanız niye olumsuz sonuç doğsun ki? hepimizin sıradan kaptığı geçirdiği ve bünyemizi güçlendiren, fiziksel ruhsal ve mental gelişimimizde rolü ancak bugün yeni yeni anlaşılabilen basit çocukluk çağı enfeksiyonlarını geçirmek ne zamandan beri “olumsuz” bir durum oldu?

Olması gerektiği gibi olması gerektiği zamanda geçirip güçlendirdiğimiz bağışıklık sistemimiz bizi ömür boyu aynı patojenlere karşı koruyacakken siz gidip aşılattığınızda hem TÜM vücut sistemleriniz zayıflıyor hem de bu aşıların etkisi en fazla birkaç yılla sınırlı. Aşıyla vaadettikleri korumanın ne olduğunu hiç sordunumuz mu bu tüccarlara? Neyi neyle değiştirdiğinizi iyi düşünün, sizden sonraki nesilleri de etkiliyor aşı kararınız…

Hastalığımı kaptım iyileştim diyen kimsenin şikayetlendiğini duyuyor musunuz ortalıkta?

Olumsuz bir durum var mı?

Herhangi bir aşının prospektüsünü açın ve içindeki maddelere bakın … Bayağı bi olumsuz şey göreceğinize bahse girerim.

Hani anneler senelerdir sorar durar, içinde şu şu madde varmış D vitamininin zararlı mıdır diye…

Bir vitaminin içindeki TEK bir maddeyi sorgulayan zihinler, yahu kurşundan onlarca kat daha zehirli, dünyanın en zehirli ikinci ağır metali bebeğinin beynine doğar doğmaz veriliyor, sonra birer ikişer ay arayla verilmeye devam ediyor, katlanarak doz artıyor dediğinizde HALA ACABA diyebiliyorsa bu noktada söz biter, herkes kararının sonucuna katlanır.
5. Soru

Gülden Çetinkaya
Ya benim sağlık ocağında tek olarak kızamık aşısını 9. Ayda yapacaklarını söylediler bende ozaman kkk yı yaptirmiyim nasılsa tek kızamık yapılacak dedim sen bilirsin dedi ebe

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi ebe?? oof of …

Gülden Çetinkaya
Tek olarak kızamık yaptırayım dimi? Kky yaptirmicam

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi manavdan portakal seçmiyorsunuz Gülden hanım. Aşının markasını alın, internetten orijinal ürün bilgisini açın okuyun. Google’da bir taratın, daha önce bir başka ülkede yarattığı ölüm veya sakatlıklar yüzünden toplatılmış nice aşı Türkiye’de kontrolsüz şekilde basılıyor bebelere…Araştırın aşının, üretici firmanın geçmişini. Yan etki listesine bakın, etrafınızda kızamık vakaları mı var onu kontrol edin… siz daha önce kızamık geçirdiyseniz ve emziriyorsanız zaten siz koruma sağlıyorsunuz, aşının sağlayacağı antikorları nötralize ediyor hatta sizin sütünüz, aşıdan kat be kat üstün bir korumadır bu, bunu değerlendirin.

Sonra bu soruyu kendinize yeniden sorun.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Şöyle bir şey de var, DSÖ’nün websitesinde açıkça yazılıdır, SALGIN OLMADIĞI MÜDDETÇE, ZORUNDA KALINMADIKÇA KIZAMIK AŞISI 12. AYIN ALTINDA VURULMAMALIDIR der. Nedeni de daha önce Afrika’da ve diğer 3. dünya ülkelerinde bu uygulamanın çok fazla ölüme yol açmış olmasıdır!

Salgın var mı?

Bu bilgiden sizin ebenin haberi var mı?

Niye yok??!!

Cidden, manavı çağırın o geçsin yapsın aşıları, fark yok.

6. Soru

Ayse Keles
Hocam yararli aşı var mı..sizinle tanistigimdan beri kizima hic aşı yaptirmiyorum..yaptirmayacagim..sadece merak ediyorum..yararlı aşı varmi..<3

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Ayse Keles En iyi aşı HİÇ YAPILMAMIŞ AŞIDIR Ayşe hanım. Yararlı aşı diye bir şey yok, hele ki tıbbın önerdiği bu şekliyle?!

7. Soru

Ferdi Sevim Dal
Ya şimdi biz dilekce verdik asi hic yapılmadık peki bu yasa yururluge girerse bizi demi kapsayacak yoksa sadece ondan sonraki dogan bebeklermi zOrunlu olur

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Çok güzel soru, kapsamını ve ayrıntılarını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Bu oyunda uzman Amerika mesela kreş ve okula girişte aşı şartı koyuyor. Hop, eskiden kaçtıysanız da çok geçmeden yine ağa düştünüz demektir. HEPSİNİ olmasını bekliyorlar aşıların! 1’i dahi eksikse okula kaydı yaptırılmıyor, özel okulları da yasa dahiline aldılar!

Son yapılan aşı çalıştayında bir aile hekiminin tutuğu notları paylaşmıştık hatırlayın, sağlık bakanlığı özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet’le bu konuda işbirliği yapacak deniyordu.

Amerika’da o yüzden evokulu çok yaygındır, fakat şimdi evokulu uygulayanların çocuklarına da aşı şartı getirilmeye çalışılıyor Amerika’da.

Üniv girişte karma kızamık aşısı, menenjit ve HPV şarttır Amerika’da mesela, çok yakında bizde de…

Kreşte çalışan öğretmenlere de kızamık aşısı şartı vardır Amerika’da, çok yakında bizde!

Hemşirelere senelik grip aşısı gebe olsalar da zorunludur, yoksa işyeri kovabilir. Çok yakında bizde!

Hemşirelere her 5 yılda bir kızamık aşısı rapel doz uygulaması çok yakında Amerika’da ytürürlüğe giriyor, bizimkiler şimdiden bayram edebilir, çok sevdikleri aşıları birbirlerine vurur dururlar artık …

Besin alerjisi nedeniyle devletten özel ve pahalı gıdaları almak isteyenler Amerika’da TÜM aşıları olmak zorunda, çok yakında bizde bekliyoruz…

Amerika’da devletin sağlık sigortasından yararlanmak isteyen fakirlerin aşı şartı var (yetişkinler de ağda!)

Avustralya’da devletten yaptığı çocuk başına yardım alan aileler TÜM aşıları yaptırmadıkları takdirde bu haktan yararlanamıyor! Çok yakında bizde!

Suçiçeği aşılaması ile Amerika yetişkinlerde yarattığı ZONA salgınları için şimdi yetişkinlere zona aşısı öneriyor, yakında bizde!

Bakımevlerinde kalan yaşlılar hersene bolus doz cıva içeren grip aşılarını rutin olarak oluyor, reddebildiklerini hiç sanmıyorum, çok yakında bizde!
8. Soru

Bikem Başak
Bu yasa yururluge girdigi takdirde ne yapacagiz? Kafayi yiyecegim artik

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi “Perşembenin geleceği…” diye başlayan bir deyim vardır…

Kimseye bel bağlamamak lazım.

Tedbir almazsak, gövde gösterisi yapılmaz, ses çıkarılmaz, “büyükler” ne der diye beklenir iş Allah’a havale edilirse evet yakında benim de bu sayfayı tutmamın bir manası kalmayacak demektir.

2 yıldır yazıyoruz ve hep AYNI uyarıyı yapıyoruz. Geliyor, önleminizi alın, örgütlenin diyoruz.

İleride bu defa zorunlu aşılardan dolayı gelişecek sağlık sorunlarının tedavisine yönelik yepyeni ve çok katılımlı gruplarda görüşücez insanlarla demektir…


9. Soru 

Hilal Kurnaz
Asena hanim yazdiklarinizin her kelimesine katiliyoruma ama polio beni urkututuyor.ne onerirsiniz.9.aydan itibaren yaptirmiyorum asilari ve buyuk ogluma da okulda yaptirmadim

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Hilal hanım, çocuğunuz belki polio virüsünü kaptı, hastalığı geçirdi ve sizin haberiniz bile olmadı. Polio felçle bir tutulamaz, size bu şekilde anlatan hekimi bir daha görmeseniz daha iyi edersiniz. Polio enfeksiyonunu geçirenlerin %95’i BELİRTİSİZ geçiriyor ve ömür boyu bağışıklanıyor.

Burayı çok iyi okuyun lütfen:

https://lilliputian.me/…/polio-asilari-ile-ilgili…/
10. Soru

Şirin Hakyemez
Merhaba Asena hanim ogluma 6.aydan sonra asi yaptirmadim ama dun dr.umuz kafami cok karistirdi. Kati fikirli asi karsiti ailelerin cocuklari menenjit yuzunden hasarli kaliyor bir suru hastam var dedi. Direncim kirilmak uzere ve ogluma 4. ay asisindan sonra vitiligoya benzer hafif lekelenmeler oldu. Dun bir suru tahlil icin ugrastim. immun sistemi saglam cikarsa asi yaptiracaksin die zorladi dr ne yapayim bilemiyorum.Kafam allak bullak oldu 🙁

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Kimse sizi hiçbir şey için zorlayamaz!

Doktorun görev ve yetkisi size aşıyı ÖNERMEKLE sınırlıdır.

Görevini suistimale girer size yanlı bilgi vermesi, sizi hastalık, aşısının oluşturabileceği etkiler konusunda TAM, EKSİKSİZ şekilde bilgilendirmemesi, sizi anekdotal ifadelerle KORKUTMASI.

Meslek etik kurallarına aykırıdır bu, cezası vardır!

Hasta kayıtlarını size göstermesini isteyin, nerede bu vakalar? Çocukların aşısız olduğunu gösteren formları versin size. Ortalığın yıkılması lazımdı TEK bir menenjitten sakat kalan olsa. Ta İngiltere’den vaka dilenmek zorunda kalıyorlar propaganda için.

Madem kanıta dayalı çalışıyor bu tıp, siz de kanıt isteyin!

Aşının ürün bilgisini talep edin, şayet bu belgede aşının klinik deneyleri ile ilgili hiç bilgi verilmemişse doktorunuzdan size Amerka’da bu deneylerin hepsinin kaydının tutulduğu resmi websitesine giderek size bu çalışmaları bulmasını ve size açıklamasını talep edin.

Doktorlar artık yeniden doktorluk yapmaya başlasa çok iyi olacak. Şu an tek yaptıkları ilaç firması mümessilliği yapmak.

Şirin Hakyemez
Ben de dedim ama tek tek neden cocugu ugrastiriyorsun ucu bir arada yap ciksin dedi ve civanin baliktada oldugunu soyleni zaten nutkum tutuldu o an. kizimin alerjisininde ist.un pis havasndan ildgunu soyledi.Docent kendisi ve cok guvendgm bir dr.bu arada

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Şirin Hakyemez ufffff, doktor eğitim merkezi açmalı…biraz kafalarını çalıştırsalar böyle komik cümleler kurmayacaklar ama?!

Balıktaki cıva metilcıvadır, aşıdaki ise özel tasarım etilcıva!

Balığı yersiniz, sindirim sisteminizin organlarında işlemden geçer, detoks organlarınız karaciğer ve böbrek devreye girer yeme işlemi neticesinde ve vücuda bu yolla alınan metilcıvanın %80’i dışkılama yoluyla dışarı atılır, OK?

Tabii siz kalkıp 0 günlük bebeğinize balık yediriyorsanız o başka…size niye ilk 6 ay sadece emzirin diyorlar? Çünkü bebeğinizin sindirim organları daha çalışmıyor da ondan! Ama herhalde doktorunuz bebekler doğar doğamaz konserve ton balığı yediğini zannediyor!

Aşıdaki etilcıva ise vücudun bütün savunma bariyerlerini ZORLA, DELEREK geçip doğrudan kas içinden KANA geçiyor! Burada vücudun yapabileceği hiçbir şey yok, cıva bir metal olduğu için doğrudan kan dolaşım sistemiyle vücudu dolaşmaya ve gördüğü yağlı dokulara tutunup burada BİRİKMEYE başlıyor.

En yakın yağlı doku ve organ da vücudunuzda beyin!

Doktorunuz YANLIŞ bir şekilde beynin vücuttan ayrı, kendi içinde bir ada olduğunu filan düşünüyor. Hayır, kana verdiğiniz şeylerin hepsi beyne de uğruyor, beyin steril bir organ değil, bağırsaklarınızdaki bakterilerin bir kısmı beyinde de var!

Bu haberler ne zaman bizim hekimlerin kulağına ulaşacak sabırla bekliyoruz!

Cıva zehirlenmesinin belirtilerini size vermesini isteyin madem çok güvendiğiniz bir hekim kendisi…

3’ü birarada yap kurtul diye önerdiği aşıların birlikte güvenle uygulandığını gösteren klinik deneyleri size göstermesini isteyin! Bakın bakalım ne tür deneylerden geçmiş bu aşı? Hergün orada burada rüşvet dağıtırken yakalanan, orada burada ilaçları aşıları toplatılan ilaç firmalarının kendi yaptığı deneylere ÇOK güveniyorsa önce kendine ve kendi çocuğuna yapsın o zaman o aşıyı?

Doçent doktorunuza aşının prospektüsünü görmek istediğinizi söyleyin, bakalım bulabilecek mi ve kendisi açıp bir kez okumuş mu!
11. Soru

Aynur Sıvacı Velioğlu
Ben 2 yaşından sonra aşı yaptirsam tekli olarak gene aynı etkiler olur mu. Kafam çok karışık.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Aynur Sıvacı Velioğlu 2 yaşına kadar çocuğunuzu müdahalesiz getirdiğinizde zaten bu tip basit enfeksiyonlarla kendi bünyesinin gayet rahat başa çıktığını, hiçbir müdahale bile gerekmediğini göreceksiniz.

Artık siz çocuğunuzu tanıyor olacaksınız ve inanın bana o ilk aylardaki korku camdan uçup gidecek.

Yeni anne-babaları o yüzden bu kadar kolay ağa düşürüyorlar, bir şey bilmiyorsunuz, bebek en ufak hastalıkta ölecek zannediyorsunuz, doktorsuz asla siz çocuğunuza yetemez ve bakamazsınız zannediyorsunuz…

Yanlış…

Doktor ailenizin bir üyesi değil, bebeğin can simidi değil…

Sizsiniz o kişi…

O zamana kadar araştırmalarınızı da daha geniş yaparsınız, aceleye gelmez hiçbir karar, suçluluk duymazsınız ardından…

Kolaylıklar diliyorum.
12. Soru

Bmt Emine Ünsal
Dün doktor bir misafirimiz vardı. Şöyle söyledi. KKK aşısız Çocuklukta gecirilirse sorun yok.ama ilerleyen yaşlarda olursa. Ölüme bile yol açabilir dedi.bu konu hakkinda bilgi veren olurmu rica etsem

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Çocuklukta öcü gibi kaçıp hastalığı paşa paşa geçirmeyenler düşünsün. Ben geçirdim, ömür boyu bağışığım, çocuğuma da emzirdiğim süreçte antikor aktarımı ile aşıdan üstün koruma sağladım. Bitti.

Şimdi kendisi geçirsin diye bakıyorum.

Aşının etkisi en iyi ihtimalle 3-4 yıl.

Ömür boyu aynı aşıyı olmak isteyenler buyursunlar. Amerika aynen bunu uyguluyor şu an. Doktorunuz işin bu kısmını da anlattı mı? Ya da beyin özrünün bu aşının en yaygın “yan etki”lerinden biri olduğunu?

Misafirlik sohbetleri iyi hoş tabii de, biraz da literatür karıştırmasını, prospektüs bakmasını tavsiye ediyoruz ancak…
12. Soru

Suzan Sendinç
Ben yurtdışında yaşıyorum 9 aylık bir oğlum var eşim ve ben aşı konusunda çok kararsızdik doğumu türkiyede yaptım ilk aşısını orda yaptılar bir buçuk ay türkiyede kaldıktan sonra Yurtdışına geri döndük açıkçası aşı yaptırmayı düşünmüyorduk ama Afrika da hastalığın yaygın olduğunu ve aşıları yapmamız gerektiğini söylediler iki defa karma aşı ve verem aşısını yaptık karma aşıyı doz olarak yapıyorlar üç doz ama biz iki defa yaptık yarım birakilinca daha kötü olacağını söylüyorlar sizce ne yapmalıyım ben bu saatten sonra aşı yaptirmamayi düşünüyorum.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Nedir daha kötü olan yahu biri de Allah aşkına sorsun öğrensin şunu! Tam bir şehir efsanesine dönmüş, bir Allahın kulu da kalkıp NEyin DAHA kötü olacağını sormuyor mu karşısındakine? Kötü olan bir şey vardı ve üstelik bir de DAHA kötü oluyor?

Tek bir aşının bile BEYNİ aşıların BÜTÜN zararlı etkilerine APAÇIKKEN vurulması KÖTÜ olan şeydir burada. Net.

Sorun, NEDEN doz doz vurmak zorundalar?? diye??

ÇÜNKÜ yenidoğan çocuğun vücudunun doğasının TAM TERSİ bir uygulama yapıp ENFLAMASYON oluşturmaya çalışıyorlar ve bebeğin vücudu da ISRARLA BUNA KARŞI KOYUYOR da ondan! Çünkü siz bebeğe gidip herhangi birşeyi bedenine zerk ettiğinizde vücudu ANTİKOR ÜRETMİYOR da ondan!

Çünkü yenidoğanın bedeni ANTİ-ENFLAMATUVAR yapıda da ONDAN!

Çünkü bir bebeğin EN SON İHTİYACI bedenine aynı anda onlarca antijenin, kimyasalın, metalin, yabancı insan ve hayvan dokusunun ve türlü kirleticlerin bir arada verilmesi de ONDAN!

 

1 soru 1 cevap — bu konuyla ilgili sağlıkçılardan gelecek açıklama varsa inanın çok merak ediyorum, nedir bu “zarar”ın tanımı, bir açıklayan olursa 80 milyon bir rahat nefes alıcaz gibi duruyor.

X: “Yarım kalan aşılar da zararlı deniyor, böyle midir?”
A: “……….. hanım, aşı dozlarını bir defa kanda titer sayımı yapmadan ezbere yapmamaları gerekiyor, bazı çocuklarda bu tekrar tekrar vurulan dozlar maalesef nörolojik sorun yaratıyor. Aşıların devam dozlarının yapılmamasının hiçbir “zarar”ı yoktur, sadece kendi kafalarına göre koruma sağlayacağını düşündükleri antikor seviyesini yakalayamacaklarını düşünürler fakat bu aşının ‘koruyucu etkinliği’ ile alakalıdır, ortada çocuğa fiziksel olarak gelecek bir zarar filan yoktur. Bu tamamen kokutmaya dayalı ikna taktiğidir, hiçbir bilimsel ve tıbbı temeli olmayan ve bana kalırsa suç unsuru sayılacak yanıltıcı bir açıklamadır.”

Ben bu işe noktayı koyacağım diyen sağlıkçı aranıyor…
Burada verilen bilgiye ekleyecek sözüm var diyen beyaz önlüklü/kepli var mı aramızda?

13. https://lilliputian.me/2016/04/kimse-daha-fazla-bunlari-yasamamali/ adresindeki bebeğin aşılardan sonra yaşadığı reaksyonlarla ilgili yorum

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi

HİPOTONİ: Tonüs azalımı; kas tonusunün ileri derecede azalışı

Bunun özellikle PERTUSSIS (yani BOĞMACA) kompanenti taşıyan aşılardan sonra, aşılamadan sonraki 48 saat içinde görülen AĞIR YAN ETKİ olduğu hem literatürde hem Pediatri Dergilerinde hem DSÖ’nün sayfasında ayan beyan yazıyor.

Ve buna rağmen bizim “ya hep ya hiç”ci, burnundan kıl aldırmayan doktorlarımız bağlantıyı kuramıyor, bunu bilmiyor dahi!

Doktorlar fakültede aşıların yapılış şeklini, ne tür güvenlik çalışmalarından geçtiğini okumaz ve özellikle ve özellikle AŞIYA BAĞLI GELİŞECEK REAKSİYONLARIN NELER OLDUĞU MÜFREDATLARINDA BULUNMAZ.

O yüzden, aşılamadan hemen sonra dahi ortaya çıksa, yine aşıya bağlamayacak kafa yapısındaki insanların bir de gecikmeli ortaya çıktığı ABD VAERS tablosunda bizde de ASİE sistemine bildirimi yapılamsı GEREKEN yan etkiler arasında yazmasına RAĞMEN bağlantıyı kuramazlar dahi!

http://pediatrics.aappublications.org/content/106/4/e52

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11888351

http://www.medsafe.govt.nz/profs/puarticles/8.htm

Son Not: Dün paylaştığımız notları hatırlayınız. Pertussis, yani boğmaca toksoidi deneylerde hayvanlarda BEYİN ENFLAMASYONU oluşturmak için özellikle kullanılıyor. 

Ve DBT – difteri, boğmaca, tetanoz aşıları Amerika’da hakkında yarattığı BEYİN ÖZRÜ nedeniyle EN FAZLA tazminat ödenmiş aşı olma ünvanını taşıyor.

ABD’de aşı firmaları işte bu aşılamadan sonra aileler ardı ardına firmaları dava etmeye ve milyon dolarlar kazanmaya başlayınca YASAL KORUMA altına alınıyor ve aşıları dolayısıyla oluşacak HİÇBİR yan etki için dava edilemiyor.

14. Soru

Birsen Okyay
Asena hanım aşıların yan etkilerinin tedavisi konusunda homeopatinin birfaydası olabilir mi bu konuda bir çalışma var mı?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Birsen hanım nicedir benim gördüğüm klasik tıpçılar bozuyor, homeopatlar itinayla onarıyor…

Kendi istediklerinden değil ama öyle çok zarar gören var ki ve öyle çabuk kulaktan kulağa yayılıyor ki homeopatiyle çoğu çocuğun sağlığını geri kazandığı, sadece bu alanda uzmanlaşmaya giden homeopatlar var artık.

CEASE terapistler var yurtdışında homeopat, Türkiye’dekiler de giderek daha fazla tecrübe kazanıyorlar bu konuda…

Kendimiz bizzat oğlumuzda tecrübe ettik zaten, o yüzden öneriyorum soranlara da… Geç olmadan, hasarı bekletmeden geri çevirmeye çalışsınlar, burunlarının ucundaki sorunun kaynağını dahi tespit etmekten aciz modern tıbbın o tahlil bu tetkikiyle ne zaman ne paralarını harcasınlar… Sağlığa açılan kapıdan bir an evvel geçsinler ve bir daha ardlarına bakmasınlar diye….

15. Soru

Pnr Pinar Tpcu
18. Aya kadar tüm aşılarını oldu. Bu konuyu daha yeni öğrendim. Madem aşılar zararlı neden aşı zorunlu olmaya devam ediliyor? Bir imza kampanyası başlatalım ve buna bir dur diyelim. Sorduğum doktorlar da “aşı yaptırın” diyorlar, çoğu anne de yaptır diyor,
 sen yaptırmazsan benim çocuğuma bulaşıcak diyor... biz ne yapacağız ya? Bu nasıl iş????

Aynur Sıvacı Velioğlu
Ben de asisiz çocuktan ne mikrobu kapilacak anlamış değilim. Madem aşı koruyor neden korkuluyor asisiz lardan.

Şükran Ser Jan Hür
Siz de “seninki aşılı korunuyor ya niye korkuyorsun” diye sorun.

Helin Didem Aytaş Karakurt
ben hic yaptirmadim pinarcim

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Aşısız olan değil, hasta olan çocuk mikrop taşır ve bulaştırır. Cahilce laflar ediyorlar, hatta aşılı çocukların aylarca aşıyla aldıkları türlü virüsleri etrafa saçtıkları da biliniyor.

Bugüne kadar hiç kurmadım bu cümleyi, ama sanırım tam yeridir: “neyin kafasını yaşıyorlar benim bu küçük dağları ben yarattım havasındaki cehaletten kırılan hemcinslerim” bilemiyorum ….


16. Soru

Hatice Tan
Aşıli cocuklarin aylarca virus yaydigini soylediniz
Cevremde (yakin Akaraba) cok fazla kucuk cocuk var Benim cocugum asisiz olacak Bundan zarar gorur mu 
Her onlara gidisimde asiyi Ne zaman yaptirdiniz diye soracakmiyim

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Çok küçük bebeğinizi mümkünse ilk birkaç ay yeni aşılanmış olduğunu bildiğiniz çocuklarla aynı ortamda bulundurmayın Hatice hanım.

5-6 aylıktan sonra zaten emiyorsa ve başka bir sorunu yoksa ister doğal ister yapay virüs, bakteri olsun kapsa da basit bakım teknikleri ve bol bol emzirerek tedavisini yapacaksınız.

Korkmayın, önünde sonunda hastalanacak zaten, siz telaş etmeyin, şimdiden kendinize bir homeopat bulun, zorlandığınız noktada açın telefonu yardım isteyin.

Pnr Pinar Tpcu
hamileyken de arayıp sürekli aşıya çağırmışlardı. Olay hamileyken başladı zaten. Doğumda da 
sorulmadan bile hastanede yapıldı. Hergün yüzlerce bebek doğuyor. Bu konuyu bilmeyen bir çok anne var benim gibi.. Kimsenin aklına kötü birşey gelmiyor; çünkü hastanedeki doktor da “aşılarınızı aksatmayın” diye baskı yapıyor, sağlık ocağı da “aşınız var” diye arıyor… Bir aşıyı da normal zamandan erken olduk adını hatırlamıyorum… Nedeni olarak da suriyelilerin hastalık taşıdığı falan filan dediler.. Bizde koşa koşa gidip yaptırdık.. Şaka gibi..

Helin Didem Aytaş Karakurt
Pnr Pinar Tpcu ahh soyledigim insanlar bana o kdr garip bakiyor ki..sorulmadan soylemeyi tercih etmiyorum

Abide Kara İlgen Aşılıysa bebekleri ve aşı koruyorsa aşısız bebeklerden neden korkuyorlar? 🙂 Bir çocuğum aşılı diğeri aşısız. Aşıların bağışıklık sistemine ne denli zarar verdiğinin canlı kanıtları gözümüzün önünde büyüyen yavrular.


17. Soru

Gözde Şenay
Ben 12 Aylık aşılarına kadar yaptırdım maalesef, 12.aydakilerden sonra bıraktık aşıyı. Aklıma takılan bir konu var, çocuklar kreşe ya da okula başkadıkları ilk yıl çok sık hastalanıyor, acaba o ilk yılı atlatırken sıkıntı yaşar mıyız?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Ben geriye dönüp baktığımda ve hatta şimdi daha da “ne geçirirse kardır” diye baktığımdan bunları geçicic sıkıntılar olarak görüyorum Gözde hanım.

Kreşe ve okula başlamak tahminimizin ötesinde stres kaynağı o küçük bedenler için ve bunun doğrudan bağışıklık sistemine etkisi var. Beslenme de tabii şaşıyor kreş ve okul yıllarında .. O yüzden, çocuğu ekstra hiçbir şekilde yormamak, mutlaka önden vitamin-mineral kompleksleriyle çocuğu bu zorlu döneme hazırlamak, uykusuna mutlaka ve mutlaka dikkat etmek gerekiyor.

Sıradan kapacak ve geçirecek el-ayak-ağızdır, su çiçeğidir vs….

Alın elinize bir liste, tek tek check atın geçirdikçe…

Aşılatmayın, zehirlemeyin, ilaç vermeyin, bakın nasıl güle oynaya geçiriyor bunların çocuğunu, yatmıyor bile!

Korkmayın, güvenin kendinize, sonra da çocuğunuza…
18. Soru

 

Fatma Uyar
Abd’de bu aşılar vuruluyor mu acaba? Ya da avrupada?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Evet dünyada en çok aşı ABD’de vuruluyor.

2032’de aynı ivmeyle giderse her iki çocuktan birinin otizm spektrumunda olacağı öngörülüyor ABD’de. Şu an 45 çocukta 1 resmi rakamlar.

Her 6 çocuktan biri de kronik hastalıklıdır ABD’de.

Sağlıklı çocuk yok gibi yani.

Avrupada da vuruluyor elbette. Fakat çocuk sağlık kriterleri en yüksek, bebek ölümleri en düşük ülkeler olan İzlanda, Finlandiya, İsveç ABD’dekinin yarısı kadar bile vurmuyor aşı.

Doğumda da sadece ve sadece annesi taşıyıcı olan bebeklere ÖNERİLİYOR aşı. O da mecburi değil.

Türkiye çocuk aşıları takvimi Amerika ile neredeyse birebir aynı şu anda.

19. Soru

Fatma Uyar
Amerika bu konuda neden önlem almıyor olabilir?

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi Fatma Uyar Çünkü kongreye girebilen senatörlerin hepsi kampanyalarına yasal “bağış” alıyor bu firmalardan da ondan. Gizli değil, gayet yasal ve açıp görebilirsiniz kimin kampanyasına hangi firmalar ne kadar “resmi” bağış yapmış. 

Çünkü Amerika’da CDC denilen halk sağlığını korumakla ve hangi ilaç ve aşıların çocuklara önerileceğini belirleyen devlet kurumunun başındaki isim dahil devlette görevi biter bitmez MERCK gibi aşı ve ilaç firmalarından senede milyon dolar maaşlı pozisyonlarda çalışmaya başlayabiliyor da ondan.

Çünkü Amerika dediğimiz ülke şirketlerce yönetiliyor ve halkı gerçekleri anlayamayacak denli cahil ve aptallaştırılmış da ondan.

Çünkü Amerika’da tüm medyayı elinde bulunduran 4 şirketin de sahipleri doğrudan ilaç endüstrisiyle bağlantılı da ondan!

20. Soru

X: “Asena hanim aşi yaptirmiyorum ama bu hastaliklardan biri cocuguma denk gelirse nasil mucadele edecegimide bilmiyorum. Bu konuda önereceginiz bi kaynak varsa cok iyi olucak

A: “……………. hanım, bu hastalıkların çoğu zaten belirli tıbbi müdahale bile gerektirmeyen, evde istirahatle kendiliğinden geçecek hastalıklar…
Siz şayet aşıyla, ilaçla, pestisitle zehirlemiyorsanız vücudu zaten sizin pek fazla bir şey yapmanız gerekmiyor, çocuk gayet rahat geçirip atlatıyor hastalığı… Hiç ilaçsız kızıl geçirip atlatmış, üstelik de aşı mağduru bir çocuk annesi olarak söylüyorum bunu.

Kulağa çok basit geliyor ama üzerine bugün bilimsel çalışmalar kuruluyor… Annelerimizin biz hastayken yaptığı et suları, tavuk suyuna çorbalar, gerçek şifa kaynağı bunlar. Bilim hala daha tam çözebilmiş değil şifresini bu doğa mucizesinin.

Gıdasına çok dikkat ediyorsunuz, temiz ve çeşitli beslenmesini sağlıyorsunuz, çok iyi kalite mineral ve vitaminlerle de destekliyorsunuz vücudu… Gerisini çocuğunuza bırakıyorsunuz.

Biz vücut hep fazlasıyla aptalmış gibi davranıyoruz, 40 bin çeşit hata yapıyor da biz ilaçla aşıyla hep düzeltmek zorunda kalıyoruz gibi bir anlayış var. Hayır hayır hayır. Vücudun hata yapması gibi bir şey sözkonusu değil, her ne yapıyorsa kişiyi daha büyük hasardan kormak adına yapıyor.

Bize düşen vücudun kendi kendini iyileştirebilmesi için gerekli önkoşulları sağlamak. Bu da beslenme ve diğer yaşam tarzı değişiklikleri ile mümkün.
Yukarıdaki linkleri okuyun lütfen.

Bunun dışında, İngilizce isterseniz kitap isimleri verebilirim size, hangi hastalığın ne olduğunu, ne zaman müdahale gerekeceğini, evde kendinizin hangi basit bakım yöntemleri ile vücudu destekleyebileceğinizi anlatan dünya kadar kitap var.

Eğer bu da sizin için bir seçenek değilse, yine çözümsüz değilsiniz, bulun bir homeopat, ailecek girin bakımına, daha da gelecek basit hastalıkardan korku filan kalmasın içinizde… Bu kadar basit :)”


KİTAP ÖNERİSİ

Arkadaşlar bendeki kitaplar şunlar:

1. Smart Medicine for a Healthier Child

http://www.amazon.com/Smart-Medicine…/dp/1583331395

Klasik (ilaçla), bitkisel, homeopatik ve akupunkturla tedavi yöntemlerini veriyor hastalıkların. Salt aşısı olan hastalıklar değil, aklınıza gelebilecek hertürlü hastalık için gayet anlaşılır formatta verilmiş güzel bir derleme… Hastalıkların belirtileri, ne zaman neye dikkat etmeniz gerektiği, ne zaman doktora danışılması gerektiği gibi bilgileri içeriyor. Güzel bir başvuru kitabı.

2. Vaccinations: A Thoughtful Parent’s Guide: How to Make Safe, Sensible Decisions about the Risks, Benefits, and Alternatives

http://www.amazon.com/Vaccinations…/dp/0892819316

Yazarı ebe, herbalist ve Yale mezunu tıp hekimi, 4 çocuk annesi, şu anda fonksiyonel tıpla uğraşıyor. Bu kitabında aşı seçimi ile ilgili aileleri bilgilendiriyor ve kitabın sonunda da aşısı olan hastalıklar için ağırlıklı olarak bitkisel tedavi seçeneklerini veriyor.

Bitki dünyasını fazla tanımayanlar için pratik olmayabilir, fakat genel olarak benim çok beğendiğim bir doktor bu, basit bitkisel karışımlar için arsenalde bulundurmak isteyebileceğiniz tarifler var içinde.

3. Derin’in yukarıda mesajında da belirttiği “The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care”

Tek kelimeyle muhteşem bir kitaptır. Gebeliğe hazırlanırken, gebelikte, emzirirken, emziremiyorken, ilk gıdalarla bebeği tanıştırırken ve hastalıklardan korurken veya tedavisinde nelere dikkat edileceğini, bugün unutulmuş eski geleneksel bilgi ve ananeleri bulabileceğiniz harika bir kitap. Dr. Cowan da içinde ateştir, aşısı olan hastalıklardır bunların basit tedavi şekillerini gayet güzel açıklar. Yalnız bunun için elinizin biraz homeopatiye alışık olması gerekebilir.

İngilizcesi olanlara kesinlikle tavsiye edeceğim kült kitaptır.

http://www.amazon.com/Nourishing-Traditions…/dp/0982338317
21. Soru

 

EGZAMA

X: “Peki 2 yaşında bebekteki egzama ne yapilabilir ? Aşısız ve ilacsiz bir çocuk. Organik besleniyoruz ve kimyasalsiz bir yasamimiz var. Lakin cilt hem putur putur hemde egzama var. Ne yapilabilir ?”

A: “……… hanım, sizin gebelik öncesi(!) ve sırasındaki beslenmeniz organik miydi mesela? Sizin bağırsak floranız ne durumda? Normal doğum mu oldu? Bebek bu florayı alarak mı doğdu? Çoğu genç annemizde artık maalesef kandida sorunu var, bağırsak florası bozuk anneden doğan bebeklerde her iki yolla doğumda da maalesef mikroflora kolonizasyonu sağlıklı olmuyor. Aşı vurdurmadınız peki doğum sonrası K vitamini enjeksiyonu bindi mi bebeğin karaciğerine mesela? Neydi? Karaciğer detoks organıydı vücudun, değil mi? Henüz tam kapasite çalışamazken, hele bir de anne sütü almıyorsa ve kendi bağırsak kolonizasyonu da zayıfsa alerji ve egzamanın yolu yine açılmış oluyor. Mama kullanımı oldu mu? Sürekli yıkıyor musunuz çocuğunuzu? Neyle yıkıyorsunuz? Cildine sürdüğünüz veya banyosunda ullandığınız hertürlü maddenin %80’ini ciltten emdiğini ve doğrudan kana karıştığını unutmayın lütfen. Bu akümülasyon sorunu… Birikiyor zamanla… Güneş kremi vs kullanıyor musunuz çocukta? Biyolojik dahi olsa çocuk hassassa sorun oluşacaktır. Ev ve arabanızı (formaldehid kaynağıdır), evdeki halıları, çocuğun yattığı yattağın şiltesini, yastığını her şeyi düşünmek zorundasınız. Çoğu aile çocuk olmadan yeni cilalı möbleler alır mesela, beşiktir, yataktır, pusettir vs. Yere döşeli laminattan çocuğun beşiğine kadar sürekli olarak “off-gassing” dediğimiz kimyasal salınımı vardır. En kötüsü de beşiklerin şiltesidir! Yanmayı engelleyici kimyasallarla doludur bunlar. Bebek sürekli solur bunları. Çoğu bebek kıyafetinde yine “flame-retardant” denilen bu yanmayı engelleyici kimyasallar kullanılır. Bunları kontrol ettiniz mi? Evde halı vs var mı? Çocuk bunlarla temasta mı? Bu halıları neyle temizliyorsunuz? A’dan Z’ye tüm şüphelileri düşünün, sorunun kaynağını o şekilde bulmaya ve elimine etmeye çalışın lütfen.”

X: “Normal ve mudahalesiz bir dogum gerceklestirdim hastanede maalessf K vit yapılmis ozellikle belirtmeme rağmen. Mama hiç kullanmadik. 1 yaşına kadar sadece anne sutu ile beslendi. Gebelikten once saglikli besleniyordum. Oglumu hergun yikiyorum ama haftada bir sadece şampuan kullaniyorum o da organik sampuan. Bundan once defne sabunu ile yikiyordum kostiksiz el yapimi. Lakin egzema baslangici olunca organik sampuana gectik. GÜNEŞ kremi kullanmadik kullanmayi da dusunmuyorum. Evde hali haliyle var ve yikama sirketleri tarafindan yikaniyor. Gelince sirkeli suyla ustunden siliyorum. Yatagi 8. Ayindan sonra oldu zaten benimle yatiyordu. Ayni sekilde %100 pamuk kiyafetleri de nevresimleri de. Sorunun kaynagini bulamiyorum. Sadece alerjiden kaynakli böyle oldugunu düşünüyorum. Herşeyi kontrol edemeyebilirim elbetteki ama diyete arti olarak probiyotik kullaniyoruz.”

A: “K vitamini enjeksiyonlarının farklı markalara göre farklı formülasyonları var fakat birinde benzil alkol var mesela, toksisitesi biliniyor, özellikle böbreklerde.

https://dailymed.nlm.nih.gov/…/archives/fdaDrugInfo.cfm

Diğer formülasyonunda ise yüklü miktarda alüminyum var. Yine, Polysorbate 80 bir diğer kimyasal…Diğerleri…

– Fenol (karbolik asit, zehirli bir madde)
– Propilen glikol (yenilebilir antifriz olarak da biliniyor)
– Asetik asit (antimikrobiyel ajan)
– Hidroklorik asit
– Lesitin
– Hintyağı

K-vit yağda çözünür bir vitamin o yüzden verilen bolus doz çocuğun yağlı doku ve organlarında birikiyor. Beyin, karaciğer başta gelir…

Sentetik vitamin olduğundan metabolizması da %50 ya var ya yoktur.

Bu bir örnek mesela… Siz gebelikte aşı olduysanız bunlardan alacağınız metal ve kimyasallar da plasentadan geçer.

Halılarınızı lütfen yıkattırmayın, kimyasal çorbasında yüzüyor demektir, sirke içine işlemiş bu kimysalları almaz.

Giysiler için kuru temizlemeden de mutlaka kaçının, en zehirli alanlardandır, özellikle yoğun kurutemizleme kullanan erkeklerde kısırlık yoğun görülür.

%100 pamuklular da şayet organik değilse %100 pestisit yüklü demektir aman dikkat! Pamuk dünyada en fazla çeşit pestisitin sıkıldığı tarım ürünüdür!

Organik dahi olsa şampuan yine soru işareti taşır, kimyasalsız değildir… Basit doğal zeytinyağlı sabun ve ardından sirke ile gayet rahat yıkanabildiğini göreceksiniz saçlarının çocuğunuzun. Ben kendim de bu şekilde yıkıyorum.

Elinizden geleni yapıyorsunuz, elbette her şeyi kontrol edemeyiz ama dedektiflik işi bu görüyorsunuz.

Daha gıdalardan hiç bahsetmedik? 🙂

Biliyorum, dikkat ediyorsunuzdur ancak tetikleyici unsur hiç tahmin etmediğiniz bir şey olabilir. 1 haftalığına diyetinden çıkartıp tek tek kontrol edebilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum.”

[Bu paylaşıma gelen ek yorum]

S Ozden Balsever
Şu anda 6,5 aylık olan oğlum sezeryan ile doğdu. Aşılarını yaptırmıyoruz ancak K vitamini oldu maalesef. 3 günlüktü egzamasını farkettiğimizde. Son 20 gündür homeopatik tedavi görüyor. Neredeyse bitti gibi. Homeopati’yi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Gaziantep’te yaşayan Pakistan uyruklu Dr Mohammed Shafi. Biz ufak bir araştırmadan sonra kendisine ulaştık. Yaşadığımız şehre en yakın oydu. İlaçları da ondan temin ettik. Tedavi bir kaç kürden oluşuyor. Ama komplike değil. Söylediği zamanlarda ilaçları kullanmak yeterli.

22. Soru

 

şule Ertürk
Biri Allah rızası için tetanos için birseyler desin…Benim tek korktuğum …Çocuğumu topraktan, hayvanlardan uzak yetiştirmek istemiyorumm. . Lakin o üçlü karmayi da başka secenek olmadığı için yaptırmak istemiyorum.( piyasada ateş satılan tetanos yetişkinler icinmis) Akil tavsiyelere ihtiyacım var… acil.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi

Şule hanım, aciliyet neden? 🙂

Çocuğunuzu elbette topraktan hayvandan uzak yetiştirmeyin.

Mesela açıp Türkiye’de 80 milyon nüfusta her yıl toplam kaç tetanoz vakası görülüyor, bunlardan kaçı ölümle sonuçlanıyor bakın. Şaşıracaksınız 🙂

Siz toprakla haşır neşir olurken yediğiniz içtiğinizden tetanoz bakterisini alıp yiyor ve fark etmeden bağışıklık bile kazanıyorsunuz. Düşünün… Bu tetanoz aşısı bazı bölgelerde hemen hiç uygulanmıyor TR’de, kırsal kesimde yaşayanlar sizce her yarıkta kesikte tetanoz aşısı almaya mı koşuyor? Peki nasıl patır patır ölmüyor bu insanlar? Nasıl hayatta kalıyor?

Tetanoz aşısını defalarca olmasına rağmen(!) tetanoza yakalananlar ne diyeceğiz peki, bir de işin o yönü var…

Tetanoz %100 ölümcül değildir, tedavisi vardır ama kimin için?

Belirtiler başgösterdiğinde tıbbi yardım almaya gidenler ve orada uygulanacak tedaviye yanıt verebilecek kadar vücudunun direnci yüksek olanlar için. Siz bir elinizde antibiyotik, diğer elinizde ağrı kesici ateş düşürücüyle yaşayanlardansanız komplikasyon riski sizin için büyük.

Yok siz, yara temizliği nasıl yapılır bilen, evinde elinin altında hidrojen peroksiti, gümüşsuyu olan biri iseniz, hangi durumlarda tıbbi yardım almak gerektiğini de biraz araştırmayla bulabilecek sağduyuya sahipseniz çareyi aşıda değil bilgide arar, içiniz de rahat evladınızı yetiştirirsiniz.

şule Ertürk
Çok teşekkür ederim… içimi rahatlattiğınız için. Aciliyet babadan dolayi😊 Ayrıca Alan korusun ama belirtiler baş gösterirse tedavi uygulayacak doktor ya da kuruma olan güvensizliğimden bu paniğim…Zaten hijyene ve organik sertifikalı ürünlerle beslemeye azami olarak özen gösteriyorum..Ayrıca tüm gittiğimiz doktorların da “hepsi önemli ama mesela parkta düştü tetanos kaptı ne yapacaksın. ..” Kabilinden soruları sebebiyle eşim de panikledi.. Aksama yazdıklarınızı okutacağım.. Tüm tavsiyelriniz altın değerinde benim için. .. Tekrar sağolun.

Kurtlarla Koşan Kadının Aşı Güncesi

Tetanoz immünglobülin iğnesi vurduracaksınız eğer(!) tetanoz belirtileri başlarsa… şimdiden sorun, bulunduruyorlar mı hastanede diye…

“parkta düştü tetanoz kaptı” diyebilen “doktor”lar o diplomalarına iyi baksınlar, gözleri gibi korusunlar… hakikaten hiç mi bir şey bilmiyorlar yoksa bilerek yalan mı konuşuyorlar cidden merak ediyorum! parkta at, eşek, inek mi dışkılıyor diye sorun isterseniz bundan sonra kendilerine!

homeopat edinin, yaralanmalarda ve tetanoz şüphesi olan durumlarda derhal kendilerine danışın…

dediğim gibi önemli olan vücut mukavemeti, yaranın derinliği ve temizlenip temizlenemediği, bu kadar. Bu bakteri oksijenli ortamda yaşayamaz, bu kadar basit. Hidrojen peroksit ve gümüşsuyu elinizin altında bulunacak. DERİN yarayı eğer toprakla filan kontamine olmuşsa mutlaka açılıp iyice kanatılacak, akan suyun altında yıkanacak, peroksit sürülecek, üstüne de gümüş suyu dökülecek…

beyaz önlüklere selam ederiz!

 

16 Comments

  1. Deniz sudagidan
    Haz 9, 2016

    Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Ne kadar özenle düzenlemişsiniz size gelen bildirimleri. Allah azminizi arttırsın. Ben artık bıraktım insanlara aşı ile ilgili savunma yapmaktan. Yeri geliyor yalancı diyen bile oluyor herkes anlamak istediği kadar diyor ve bırakıyorum. Aslında deneyimlerimizi ve öğrendiğimiz gerçekleri daha da sevkle anlatmak lazım insanlara.

    • Asena Devlet
      Haz 9, 2016

      Sizin çalışmalarınızı da biliyorum, yıllardır anlatıyorsunuz usanmadan görüyorum. En güzeli örnek teşkil ederek göstermektir gerçekleri derler ya, siz aşısız sağlıkla büyüttüğünüz çocuklarınızla binlerce kelimeye bedel çalışmayı hergün yapıyorsunuz zaten. Mesajınız, yıllardır davaya hizmetiniz, çocuklarınızı korumak için dik duruşunuz için ben teşekkür ederim, ayrıca tebrik ederim sizi. Çocukların gözlerinden öperim.

  2. Serap Şeker
    Haz 10, 2016

    Soluksuz okudum. Harika bir calisma olmus. Yurekten kutluyorum. Allah sizden razi olsun, bu harika bir baslangic. Bircok aile daha aydinlanacak sayenizde. Saygiyla sevgiyle selamliyorum sizi.

  3. Ayşe çiçek
    Eki 7, 2016

    Merhaba Asena hanım. Benim ablam annemin anlattığına göre kızamık geçirdiğinde kimse onu doktora götürmemiş köy ortamında. Annem ağladığında gözünden kanlı yaş akıyordu dedi. Bu halden sonra ablamda romatizma oluştu doktorlar öyle diyordu. Çocukken daha kollarını ve bacaklarını tam bükemezdi kireçlenme oluşmuştu. Ve teni çok sertti sanki taş gibiydi kollar bacaklar. 15li yaşlarda epilepsi krizleri oluştu. Kalbi sıkışmaya başlamıştı artık. Doktorlar baget hastalığı diye birşey demişti van araytırma hastanesi doktorları. Hülyadan arta kalan hatırladığım hep ağrılarıydı bayılmalarıudı ve artık ölmek istiyorum demeleriydi. 23 yaşındayken gece yatakta geçirdiği kriz sonrası yüzü koyunken bayılmış nefessiz kalmıştı ablam. Böyle vefat etti. Annemde derin tahribat yarattı. Ben bebeğime ikinci aydan sonra aşı yaptırmadım ve şuan 16 aylık. Annem kızamığı yaptırmazsan hakkım haram olsun diyor. Korkuyorum ablamdan ötürü alılar olmadan hastalıklar çok mu kötü geöiyor. Bebeğim kızamık aşısı olmazsa kötü mü geçirecek kızamığı. Yada o kızamık geçirince aşısız ise ona nasıl yardımcı olacam o esnada nasıl iyileştirecem. Şimdiden teşekkürler

    • Asena Devlet
      Eki 7, 2016

      Merhaba Ayşe,

      Peki ya sen nasıl geçirdin kızamığı?

      Önemli olan bu değil mi, senin sağlığın ve dirayetin… Çocuk ablanın değil, senin…

      Yaşam koşullarını bilemiyorum, medikal yardım alamayacağınız bir köyde mi ikamet ediyorsunuz? Bu sizin için bir endişe kaynağı mı?

      Senin sağlık durumun nedir?

      Gebelik sürecin nasıldı, sıkıntı yaşadın mı, ilaç aldın mı, doğumun bol müdahaleli mi oldu?

      Bütün bunları değerlendirmeye al lütfen kararını vermeden önce. Şayet zayıf bünyeli, emmek yerine hazır formüla sütle beslenen, ağrı kesici-antibiyotik turlarıyla tanışmış bir bebekse maalesef bu durumda oldukça invazif bir uygulama olan aşının da hasarına daha yakın olacaktır.

      16 aylık bebeğini artık tanıyor olman gerekir… Bir hastalığı kaldırıp kaldıramayacağını sen hissedersin zaten… Hiçbir doktor olacağı herhangi bir aşının herhangi bir dozundan sonra gelişebilecek türlü komplikasyon riskleri için sana garanti veremez, bu komplikasyonların ölümcül veya kalıcı olmayacağı garantisi veremeyeceği gibi.

      Aynı şey hastalık için de geçerli. Ancak hastalıklarda önemli olan ne biliyo musun? Bakım…

      Ben senin yerinde olsam, ilk olarak bu olumsuz düşünce ve derin korku hissini bırakır mesela bir “ekinezya tentür” edinirdim…

      Türkiye’de ‘morina karaciğer yağı’ satılıyor, alır çocuğuma, şayet etrafta kızamık vakaları olduğunu duyumlamışsam tedbir olarak azar azar verir ve kızamıkta doktorların bile tedavi yöntemi olarak kullandığı ve kızamığın seyrinde en büyük etkiye sahip bu A ve D vitamin kompleksi (morina karaciğer yağı) ile çocuğumu desteklerdim.

      Anneciğinin acısını, vicdan yarasını anlıyorum ve saygıyla karşılıyorum.

      Ancak, kendisini aşıların;

      1. Koruma şansının çok düşük
      2. Zarar verme riskinin çok büyük

      olduğu konusunda bilgilendirdiğin takdirde, seni böylesine zora sokacak vicdani yükleme yapmasının büyük haksızlık olduğunu eminim anlayacaktır.

      Bugünün en şaibeli aşısından bahsediyoruz burada. Gelişmelerden ne kadar haberdar anneciğin bilmiyorum, fakat bu aşı bugünün en büyük salgını olan Otizm’le, çeşitli derecelerden beyin özrüyle, nöbetlerle ilişkilendirildi biliyorsun.

      Böyle bir sonuçla karşılaşırsanız bunun vicdani yükünün altından kalkabilir mi annen? Sanmam…

      Soruların için:

      1. Bebeğinin kızamığı nasıl geçireceği tamamen senin ona bugüne kadar nasıl baktığına bağlı. Doğal beslendiyse, zehirlenmediyse, güzel emdiyse uzun süre, hatta belki hala emiyorsa… Kızamığı diğer milyonlarca çocuk gibi atlatacaktır.

      Eğer sen küçüklüğünde geçirdiysen bak, kapı gibi ömür boyu sahip olduğun bağışıklığın sayesinde şimdi emzirdiğin takdirde çocuğunu da kızamığa karşı koruyorsun zaten. Bunu da aklında çıkarma lütfen…

      Aşılıysa korunacak, aşısızsa ille her önüğne gelen hastalığı kapacak diye bir şey yok ki zaten.

      Etrafta dolaşan kızamık virüsü yoksa, ister aşılı ister aşısız olsun, çocuğunun kızamık geçirme ihtimali yok demektir.

      Etrafta dolaşan kızamık virüsü varsa, diyelim emiyorsa şu an geçirmeme ihtimali çok yüksek olacaktır… kızamık bulaşıcılığı oldukça yüksek enfeksiyonlardan, o yüzden karşılaştığı takdirde büyük ihtimal geçirir, ancak inan bu üzülünülecek değil, sevinilecek bir durum.

      Kızamık geçirmesinin çocuğunu ileride çeşitli kanser türlerinden koruyacağını bilmen lazım mesela…

      Şimdi geçirmedi diyelim, bak Amerika’da her 5-10 senede bir tekrar kızamık için o 3’lü karma aşıyı olmak zorunda insanlar… Neden? Çünkü 3-4 senein ötesinde korumuyor… Hatta bazı insanları HİÇ korumuyor… Koskoca gençler veya yetişkinler, bu hastalıkların çok daha tehlikeli seyrettiği yıllarda yakalanıyorlar bugün. Bunların riski çok daha fazla!

      Bak burada bir yazımız var, kızamığın nasıl bir hastalık olduğunu anlatan, nasıl bakımının yapılacağını detaylandıran..

      https://vitamingiller.com/kizamik-bakimi-nasil-yapilir/

      Fakat bu aşamda yalnız olmak zorunda değilsin.

      Ben senin yerinde olsam, hemen kendime bir ‘homeopat’ bulurdum, başım zora girdiğinde açar kendisine danışırdım. İçlerinde tıp doktoru olnalar da var, araştır lütfen. Kendine güven, çocuğuna güven.

      Annenin ellerinden öperiz… Fakat kendi yarasını, başkasının acısını sana ve çocuğuna lütfen yüklemesin…

      a.

      • Ayşe Çiçek
        Eki 9, 2016

        Aydınlattığınız için çok twşwkkür ederim. Bebeğim hep emdi 2 yaşına kadarda emecek inşallah. 3 defa üşüttü ateşlenerek geçirdi. Antibiyotiği zorla 3-4 kez içirdim tüm hastalıkları toplamında. İçirdiğim an geri kusuyordu zaten. Doğal besliyorum sütümü kendim mayalıyor çorbalarını kemik et suyuyla yapıyorum. Yumurtaları köy yumurtası. Doğumu sezeryandı. 3820 doğdu hamileyken bir ay folik asit aldım sonra vazgeçtim. Şimdi 11.5 kilo aşırı hareketli . Yemesi gayet iyi bir bebek. 16 dişi patladı. Onlarda bile sıkıntı olmadı. Ama 2. Ay aşısından sonra bebeğimde kabızlık oluştu ve hala öyle. Tek sorunumuz bu. Elimden geldiğince doğayla doğal olanla temas ettiriyorum. Şehir merkezde kalıyorum. Yani olası sorunlarda inşallah elimiz herşeye yetişir. Peki alacağım bu EKİNEZYA TENTÜR ün markası ne olmalı yada nerden almalıyım. Şimdiden alıp dolapta saklarsam bayatlama gibi bir sorunu olurmu. Taki hastalık şüphesi olduğunda kullanmaya karar verene kadar.. herşey için teşekkürler

  4. tuba kılıç
    Oca 8, 2017

    6 yaşındaki oğluma aşı detoksu yapmak istiyorum nasıl yapabilirim yardım eder misiniz lütfen

    • Asena Devlet
      Oca 21, 2017
      • hanife
        Mar 1, 2017

        asena hanim merhaba oglum 18 aylik. bu zamana kadar olan asilari malesef yaptirdim. 18. ay aisini ve kalanlari yaptirmak istemiyorum. ama korkuyorum. onceki dozlari almis olmasi zarar verir mi yaptirmasam . yardimci olursaniz sevinirim.

        • Asena Devlet
          Mar 1, 2017

          Şu anda sizin odaklanmanız gereken şey bu ana kadar almış olduklarından vücudunu nasıl arındıracağınız, sindirim, beyinin kontrolündeki merkezi sinir sisteminin şu ana kadar aşılar yüzünden görmüş olduğu zararı nasıl hızla çevirebileceğiniz. Kalan zehirleri vermesem bir zararı olur mu diye mantığa ters takla attırmak değil.

          Çalışsın da hastalıktan korusun diye bastırdığınız aşılar her dozuyla bizzat bağışıklık isistemini dağlar, rayından çıkartır. Alerjiler şu ana kadar başlamadıysa şanslısınız, bunun ucu diğer pekçok akranında olduğu gibi sindirim sorunları, alerjiler, gelişim geriliği ve birkaç yıl sonra da otoimmün hastalıklardır.

          Zararın neresinden dönülürse kardır diyeceksiniz,detoksa odaklanacaksınız, alternatif tıp alanlarını derhal keşfedip doktor muayenesi, hastane kapısıyla göbekbağını derhal keseceksiniz çocuğun.

          • hanife
            Mar 1, 2017

            tesekkur ederim. benim sadece destege ihtiyacim var. ne yapacagimi bilmiyorum. aslinda hic yaptirmak istemiyordum ama mahalle baskisina yenik dustum. 3 kez hacamata goturdum.homepatiye gidiyoruz. fakat ona asi icin baslamamistik.bunu da konusmam lazim sanirim.yani kalan asilari gonul rahatligiyla yaptirma diyorsunuz simidi dimi?

          • Asena Devlet
            Mar 2, 2017

            Hacamat ve homeopatiye başladıysanız çocukta birtakım aksaklıklar ortaya çıkmış zaten diye düşünüyorum? Hanımefendi, kaportaya bir yandan çekiçle vurup diğer yandan vurukları elle düzeltmeye çalışmaya benziyor aşılara devam edilmesi. Bir yandan zarar verip diğer yandan aman düzelteyim diyemezsiniz. Kendi elinizle çocuğa zarar veriyorsunuz demektir. Aşıyı siz hastalıktan korusun (o da belki?) diye vurdurtuyorsunuz ancak aksine bu çocuk kronik hasta olup çıkıyor, değil mi? Göz göre göre çocuğu ateşe atmanın ne manası var?

            Hamgi hastalıktan korkuyorsanız (niye korkuluyorsa?!) araştırın tedavi yolunu, elinizin altında homeppatınız da var… Bitti…

            Bunlar kaçınılması gereken hastalıklar bile değil ki? Geçirilmesi gereken(!!!) hastalıklar. Sadece ilk sene istemiyoruz bunları, onda da zaten aşı maşı değil, sizin sütünüz korur çocuğu (eğer siz kendiniz çocukken geçirip ömür boyu bağışıklandıysanız tabii). Bırakın geçirsin, 1 hafta yatacak belki, belki hiç yatmayacak ve sonra sapasağlam ayakta. Bağışıklık sistemi bunun için var. Beynini hiç çalıştırmayan çocuktan siz ileride akademik başarı bekler misiniz mesela? Veya bir kolunu hiç kullanmasına müsaade edilmeyen bir çocuğun o kolundaki kaslar erir ve zayıflamaz mı? Atrofi denilir buna, çalıştırmadığınız uzvunuz/organınız işlev kaybına uğrar! Bağışıklık sisteminiz de öyle! Onu geçirmesin, hiç hasta olmasın, ateşi yükselmesin derseniz o çocuğu ömür boyu ilaca mahkum şekilde hasta edersiniz, Allah korusun ucu kansere kadar gider!

            Bu konuda yazdığımız çizdiğimiz yığınla makale, yazı var. Doktorlarımız dahi dillendiriyor artık bunları. Aradığınız tüm bilgi ortada. Sizin kendi korkunuzu kırmanız ve çocuğunuzun sorumluluğunu yeniden elinize almanız gerekiyor. Ne devlet ne doktor bu çocuğun sahibi, SİZSİNİZ! Aşısı olan öyle hastalıklar var ki siz hiçbir şey yapmasanız kendiliğinden geçiyor, bu ne paniktir anlamıyorum ben. Siz kendiniz aşıyla mı büyüdünüz? Anneniz-babanız? Nasıl büyümüşler aşısız acaba???

            Önce hastalıkları tanıyın, okudukça bunlardan korkmanıza gerek dahi olmadığını, ne korkutucu hastalıkların daha aşısı yok diye sizlere pompalanmadığını, o yüzden hiç bilincinizde yeri dahi olmadığını düşünün.

            Bilgilenin. Korkuyu kırmanın en iyi yolu bu.

            Homeopatınız da var madem, sorun, kendisinden bu hastalıklar hakkında bilgi vermesini isteyin.

            Dinleyin şu yayınları lütfen, verdiğim linkleri okuyun. Kimseye muhtaç olmadan çocuğunuzu büyütebilmek istiyorsnaız üzgünüm ama biraz mesai harcayıp neyin ne olduğunu öğreneceksiniz. Pazardan meyve seçmiyoruz, uygulatacağınız her tedavinin artısını-eksisini tam olarak bilmeniz lazım.

            Homeopat doktorların konuşmaları bunlar:

            https://vitamingiller.com/podcast/dr-akif-basaran/

            https://vitamingiller.com/podcast/homeopat-dr-gulder-ozkan/

            Dinleyin.

            Bunları da okuyun:

            https://vitamingiller.com/saglik-ocagi-ve-halk-sagligi-merkezine-cocuklarimi-neden-asilatmiyorum/

            https://vitamingiller.com/kizamik-bakimi-nasil-yapilir/

            https://vitamingiller.com/su-cicegi-kasintisini-alma-yontemleri/

          • hanife
            Mar 2, 2017

            yaptirmayacagim bundan sonra ins. gec oldu ama ne yapayim. surekli bronsit oldu her dis doneminde.neredeyse dogumundan bu yana 5 kez olmustur. o yuzden antibiyotik kullanmamk icin homepatiye basvurdum. esim bana destek olsaydi ben hicbirini yaptirma taragtari degildim.kararsiz kaldik ikimozde. herkes yaptiriyor diye yaptirdik malesef. keske daha once bulsaydm bu sayfayi. verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. ins bundan sonra yaptirdigim asilarin zararini yok edebilirim.

          • hanife
            Mar 4, 2017

            asena hanim yaptirdigim aşilarin zararini biraz da olsa silmek icin nerden baslamaliyim ne yapmaliyim? hacamat yaptirmam yeterli olurmu? yol gosterirseniz cok mutlu olurum.

          • Asena Devlet
            Mar 4, 2017

            Buradan profesyonel yardım alın lütfen:

            http://holistikpediatri.com/

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gerçek: AŞI VİRÜSÜ KAYNAKLI HASTALIK VE SALGIN VAKALARI | RUHADIRLIK - […] sonra çocuklarında başgösteren reaksiyon bildirimlerinin kısa bir derlemesi için ise buraya […]
  2. Aşı Virüsü Kaynaklı Hastalık Bulaşı ve Salgın Vakaları | vitamingiller - […] sonra çocuklarında başgösteren reaksiyon bildirimlerinin kısa bir derlemesi için ise buraya […]

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.