K vitamini İğnesi ve Aşıya Bağlı Sakatlık ve Ölümleri Önlemede Kaçırılmaması Gereken İpuçları

Doğum öncesi, doğum anı ve sonrasında maruz kaldıkları invazif tıbbi müdahalelerden ötürü hayatını yitirmiş sayısız çocuğun verdiği SOS sinyallerini fark edin ve zamanında gidişata dur deyin demek için oluşturulmuş videoda sıra. Bu anne-baba işi ciddiye alıyor ve düzgün otopsi incelemesi için ısrarcı oluyor ancak patolog ısrarla beynin en önemli bölümlerini aileye vermiyor! Tam bir yılan hikayesine dönüşmüş vaka çoklu dava süreçlerine gebe ve ailenin bebeklerinin ölümünün uygulanmış aşılara bağlı olduğunu ispat edebimesinin önü ısrarla tıp camiası tarafından kesilmeye çalışılıyor. Anne Catie Clobes‘un mücadelesini FB sayfasından takip edebilirsiniz.

Ağzı dili olmayan bebeklerin hunharca yapılan tıbbi saldırılar sonrası vücutlarının verdiği bu uyarı sinyallerini anne-baba olarak lütfen kaçırmayın, zira doktorunuz bu etkilerin NE ne olduğunu bilir NE de neden oluştuğu konusunda en ufak bir fikri vardır.

İncelemek isteyeceğiniz dokümanlar:

“K vitamininin K1 vitamini olarak bilinen formu kan şekeri seviyelerini düşürebiliyor.”

https://www.emedicinehealth.com/vitamin_k/vitamins-supplements.htm?fbclid=IwAR1aTpKL6xzNvaPn2340vZ9ZO6KhWmRCVYHBvCp3MHyMBhAZSCKJYMzALFo

Doğumdan dakikalar sonra vurulan K vitamini iğnesi ve Hepatit B aşısı sonrası bebeği nedensiz(!) yere hipoglisemi atağı geçiren ebeveynler, buraya dikkat etsinler lütfen.

K vitamini iğnesi hemorajı (kanama) önlesin diye kanda koagülasyonu (pıhtı oluşumu, topaklanma) artırmak için yapılıyor.

HEMATOKRİT, kırmızı kan hücrelerinin (alyuvarların/eritrositlerin) toplam kan hacmindeki oranını gösteren yüzde değeri.

Hematokrit değerinde yükselme olması demek, kan pulcuklarının (trombosit) topaklanmaya gitmesi ve kanda kıvam koyulaşmasına bağlı akışkanlığın azalması demek.

Yüksek hematokrit değeri, hiperkoagülasyon / hiperkoagülabilite ile ilişkili.

Hiperkoagübilite: Kanın pıhtılaşma yeteneğinin ileri derecede artışı; kanda, tromboz’a aşırı eğilimle belirgin durum.

“…eritrositler, koagülasyon için gerekli fosfatidil serin açığa çıkarıcı membranların ana kaynağıdır…”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24356930/?fbclid=IwAR08xvB383qN2hMzB1ojYXdMDfwN7q4T8uiX2gdHxdPvao7fL0-aOtrLoh8

“…K vitamini uygulaması, kanamaya gitme riskini azaltmak için uluslararası normalize edilmiş oran (INR)’ı hızla düşürerek güvenli seviyeye çekmeyi hedefler, bunu da hastayı ‘seviye ayarında aşırıya kaçma’ (overcorrection)’ya bağlı oluşabilecek tromboembolizm (pıhtılaşma nedeniyle damar tıkanması) riskine sokmadan yapmak esastır…”

Videoya konu olan bebek, Evee’de bu “seviye ayarında aşırıya kaçma” (overcorrection) durumu oldukça olumsuz sonuçlara yol açıyor.

https://link.springer.com/article/10.2165/00129784-200404010-00005?fbclid=IwAR0ANwChYiwq70SwhgamUk5E97-lK-xSjFaVxNFj4HTGVxCUo7J0SGte0KQ

K vitamini reaksiyonlarını okuyunuz:

Characterizing the Severe Reactions of Parenteral Vitamin K1

https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1076029616674825?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori%3Arid%3Acrossref.org&rfr_dat=cr_pub%3Dpubmed&fbclid=IwAR0ThXjRWy-tuZQzAImaNB4vme094zsvWw20H4s0EBf5RB0r3W1j19KhhCk&

———————

Şu çalışmaya dahil edilen bebeklerin %16’sı aşılama sonrası kardiyorespiratuvar (dolaşım ve solunum) problemler yaşıyor, %11’i solunum cihazına bağlanıyor.

“…aşılama öncesi asemptomatik olan bebeklerde aşılama sonrasında apne (solunum duraklaması), bradikardi (kalpte normal atım hızının yavaşlaması; özellikle dakikadaki kalp atım sayısının 60’ın altına inmesi) ya da [oksijen] desatürasyonu görülmüştür…”

“Aşılamayı takiben 48 saat süreyle [kardiyovasküler olay]larda artış beklenen bir durumdur. Aşılanan az bir bebek grubundaysa, ortaya çıkan kardiyovasküler olaylar tıbbi müdahale gerektirmiştir.”

Primary Immunization of Premature Infants with Gestational Age <35 Weeks: Cardiorespiratory Complications and C-Reactive Protein Responses Associated with Administration of Single and Multiple Separate Vaccines Simultaneously

Prematüre yenidoğanlarda hangi durumlarda kardiyovasküler olay yaşanacağının öngörülebilmesini sağlayan faktörler:

Possible predictors of cardiorespiratory events after immunization in preterm neonates.

———————
Kranyal sinir hasarı:

Overview of the Cranial Nerves

Aşılama sonrası kranyal sinirlerde oluşan motor palsiler (sinir felçleri):

Motor palsies of cranial nerves (excluding VII) after vaccination
Reports to the US Vaccine Adverse Event Reporting System

———————

Türkiye’den eşzamanlı ani bebek ölümü sendromu (ikiz bebeklerin aniden ve sebepsiz yere aynı zamanlamayla ölmesi) vaka sunumu:

Simultaneous sudden infant death syndrome. Balci Y, et al. J Forensic Leg Med. 2007. Authors Balci Y1, Tok M, Kocaturk BK, Yenilmez C, Yirulmaz C.

Herhangi bir tıbbi sorunları olmayan 3.5 aylık ikiz kız çocukları, damla şeklinde polio aşısı ve DBT aşılarının ikinci dozu ve Hepatit B aşılarının ilk dozunu aldıkları gün ateşleniyor, bir çay kaşığı parasetamol veriliyor, ertesi gün iki çocuk da ölü bulunuyor.

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.