Yetmez ama evet?

“Amerika’ya bakın, 3 vakte olacakları görün” diyorduk; beklenen oldu, çocukların takvim doldu, sosyal medya aşı propagandasından geçilmez, çoğu şaşkın bazıları kızgın anne-babalar birbirine kaş çatar oldu.

Endüstrinin bu büyük çıkarmasına en hazırlıksız olanlar ise belli ki hekimlerimizmiş.

“Karşıtlıklar politikası”, “siyah-beyaz” şeklinde satranç tahtasında konumlarını almaya çoktan hazır güruhu bir güzel böldü, iyi de yönetiyor.

Amerika’da senelerdir en ince ayrıntısına kadar yazıp çizdikleri senaryo, sahneye çıkarılan birtakım aktörlerle artık mükemmelleştirdikleri bilim-kurgu-entrika-korku filmlerini şimdi bizim gibi kolay lokma 2. dünya ülkelerine organize şekilde pazarlama telaşındalar.

Güzel…

O halde bizim de verecek iyi haberlerimiz var.

Amerika’nın ‘beşikten mezara herkesi aşıla’ programının 19-55 yaş arası yetişkinlere yönelik “yenilenmiş” aşı takvimini takdim edelim.

Geçirmeye çalıştıkları yasalarla popülasyonun hiçbir yaş grubunun, bundan sonra kendilerine tahsis edilmiş ZORUNLU aşı takvimine her ne sayı ve dozda aşı konulursa konulsun, medikal nedenler dışında HİÇBİR gerekçeyle reddedemelerinin yolu, muazzam “bağış”larla besledikleri dost senatörler tarafından hızla yapıladursun, satranç tahtasında en az 3 hamle sonrasını çoktan hesaplamış endüstri de boş durmuyor. İşte son çalışmaları… Bunları okurken her zaman uyardığımız gibi, aynılarının ÇOK yakın bir gelecekte sizlerin de gerçeğiniz olacağını unutmayınız.

19-55 yaş arası yetişkinler için önerilen aşılar:
~İlk Tur~
Grip aşısı
DBaT (Difteri- Tetanoz-Boğmaca): tD şeklinde her 10 yılda 1 tekrarlanması gerekiyor, hamileyseniz 3. trimester’de DBaT olarak alacaksınız!
PPSV23- 23 suşlu strep aşısı
Meningokok aşısı
Kızamık aşısı
Kabakulak aşısı
Kızamıkçık aşısı
HPV Aşısı – Hem kadınlara hem erkeklere!
Su çiçeği aşısı
Hepatit A aşısı
Hepatit B aşısı
Hib aşısı
~2. Tur:~
Doktor kesin, bak bunda daha çok suş var, bunu da ol diyeceğinden PPSV23’in ikinci dozu
KKK’nın 2. dozu (5 yıl içinde üçüncüsü de geliyor)
HPV’nin ikinci dozu
Su çiçeğinin ikinci dozu
Hepatit A’nın ikinci dozu
Hepatit B’nin ikinci dozu

~3. Tur~

HPV, üçüncü dozu

Hepatit B, üçüncü doz

Ölmez sağ kalırsanız, bir de yaşlılık için önerilen aşılarımız var. Zona’dan açılışı yaptık bile…

Bebeklere yapılanın tam olarak nasıl bir şey olduğunu tecrübe etmek için en önde sağlıkçılarımızın bu aşıları kendilerine yapacağını tahmin ediyoruz!

Takvimi daha yakından incelemek isteyenlerimiz buradan CDC’nin websitesine erişebilir.

CDCaşı

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.