Amiş Anomalisi – 2

amiş

Amerika’da büyük ölçüde aşısız topluluklardan biri de Amişler. Yüzyıllardır değiştirmedikleri teknolojiden uzak, yalın, sade yaşamları ile Amerika’da çölde vaha gibi duruyorlar. Ne kanser görülüyor doğru dürüst ne kalp rahatsızlığı, ne alerjiyle boğuşuyorlar ne otizmle ..

Ne mi yapıyorlar?

1. Aşı olmuyorlar.

Son on yılda aşı yanlılarının vicdani şantajlarına boyun eğip de, sürü bağışıklığı masalına kanıp aşı yaptıran çok küçük bir azınlık dışında hala sıkı sıkıya reddediyorlar aşıyı.

Amerika’nın pek çok farklı yerinde farklı komünler halinde yaşayan Amiş toplulukları arasında topu topu 3 otizm vakası var. Bunlardan biri de evlat edinilmiş, aşılı, Çinli bir çocuk.

2. Kendi yetiştirdikleri organik gıdaları yiyorlar.

Tamamen doğal, GDO’suz ürünler yetiştirip mevsimine göre tüketiyorlar. Kendi konservelerini yapıp, turşularını kuruyorlar, fermente ediyorlar. Kendi hayvanlarını yetiştiriyorlar!

Meyve sebzelerini mevsiminde yedikleri için sağlık için elzem antioksidanlardan bol bol alıyorlar. Bu antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri temizliyor, böylelikle sağlıklı ve genç kalıyorlar. Çocuklarda da ne hiperaktivite ve dikkat eksiliği var ne gıda alerjileri ne de astım.

3. Sağlıklı, iyi yağlardan zengin besleniyorlar!

Yağfobik olarak yaşayan ancak buna rağmen obezitede dünya rekoru kıran, en büyük ölüm nedeni de kalp krizi olan Amerikanın genel popülasyonunun tam tersi, bol yağlı diyetleriyle Amişlerde obezite ve kalp sorunları yok denecek kadar az.

Bol tereyağı, et, yumurta yiyip bol ÇİĞ SÜT içiyorlar.

Böylelikle sahip oldukları A, E ve K2 vitaminleri genel nüfusun aksine yetersiz kalmıyor.

Doktor tavsiyesi az yağlı diyet yüzünden bu elzem vitaminlerden yoksun Amerikalı, aynı şekilde Türkiye!

Bu yüzden de kardiyovasküler hastalıklar, kemik erimesi ve kanserden başını alamıyor Amerika.

Türkiye için de şık bir denden koyalım.

4. Fiziksel olarak aktifler.

Bizim gibi saatler boyu yapay ışıklandırma altında ofislerde oturmuyor. En büyük sporu 10 parmak daktilo değil. Kendi tarlasını sürüyor Amiş, evini kendi yapıyor.

5. Stressiz bir yaşam sürüyorlar.

Bugün tıbbın mantrası, “tüm hastalıkarın %80’i aşırı stres kaynaklıdır”.

Yaşamsal ihtiyaçlar için elzem bir hormon, kortizol Amerikalıda ve tabii bugünün Türkünde işini görüp sonra normale bir türlü dönemiyor. Sürekli tepe noktada. Vücut sürekli alarm durumunda. Ve başlıyor kalp sorunları, adrenal yorgunluk, hormonal dengesizlikler, yüksek kan şekeri, fazla kolesterol ve obezite problemleri.

Ve unutmayalım, bu stresten bacak kadar çocuklar da nasibini alıyor. Küçücük yaşta kreşe başlayanlar, uykusunu almadan karnını doyurmadan, daha tuvaletini tutamazken okula gidenler… Çocukların bağışıklık sistemi çaresiz..

Amişlerde bu streslerin hiçbiri yok. Koşturmuyorlar, aceleleri yok, hayatı yaşıyorlar, sakinler.

Birbirleriyle yarışmıyor ve KAPIŞMIYORLAR! Egaliteryen topluluklarında eşitlik, işbirliği ve uyum içinde yaşayıp gidiyorlar.

Amişler ataları 300 yıl önce nasıl yaşıyorsa hala öyle yaşıyorlar.

Toksinsiz, kimseye bağımlılıkları olmadan, kendi kendilerine yeten bir yaşamları var. Yoksun oldukları tek şey hastalık … Amerika’nın geri kalanından çok daha sağlıklılar.

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.