Koş Sevim! Çocuklar sağlıktan ölüyor!

“Bütün çocuklar teorik olarak aynı anda 100,000 aşıyı kaldırabilecek kapasitedir.”

Yanlış duymadınız. Müthiş hayırsever, Merck dostu/danışmanı, aşı milyoneri, icadı rotavirüsü aşısıyla pharma-sever Wikipedia’da senede 500,000 insanın hayatını kurtardığı yazan, sözde-skeptiklerin hamisi, medyanın gözbebeği, Nobel’e adaylık eşsiz enfeksiyonel hastalıklar uzmanı, sayın Paul Offit [for-profit]’in bilim ve tıp dünyası tarafından şaşkınlıkla karşılanan, ancak düşünülecek olursa bu teorik “hesabı” yapıp, üstelik de hakemli bir dergide yayınlatmayı başarmak için son derece geçerli milyonlarca $ sebebinin olduğu ve vaksinolojide “game-changer” diyebileceğimiz kilit “teori”si bu.

Niye mi?

Çünkü dünyanın her yerinde bunca aşıyı bu kadar erken vurdurmak zorunda mıyız, bebeğimiz zarar görmez mi diye sorgulama cüretini göstermiş; bilimden anlamaz, düşünmeyi bilmez, kör cahil, muhtemelen çatlak ebevenynlere bilim adına şöyle akılcı(!), ikna edici bir açıklama yapmak lazım ki, ‘ha tamam o zaman, biz de boşuna endişeleniyormuşuz 3-5 aşıyı aynı anda oluyor diye, baksana 10-000’ini gayet rahat tolere edebiliyormuş bizim ufaklık, haydi o zaman, koşup takvime şu yeni eklenen 5’li karmayı da bi olalım’, desinler. Aklı başında her anne-babanın yapması gereken de budur zaten!

offit

Huzurlarınızda “Hakikat-Karşıtı Hareketi”nin lideri, Yalan-Sever, böylelikle otomatik Para-Sayar, Sn. Dr. Paul Offit.

 

Düşük bütçeli, 3. sınıf “bilim-kurgu”larına figüran sıkıntıları yok. Tüm dünya popülasyonu, tüm çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar herbiri birbirinden etkili ve güvenli aşılarına iğne yastığı olmak için buradalar zaten.

Eh, madem ki “uzman”ımız teoride mümkündür, aynı anda 10,000 antijen alınabilir buyurmuş [nedense uzmanımız daha sonra 100-000’den 1 sıfır atma gereği görmüş], o halde ders kitaplarına uygun aşı saplama noktalarını koymak lazım deyip, sağolsunlar pek başarılı bir çizimle “sağlık”çılarımıza koordinat vermişler.

Tabii bu eski haber .. Artık şöyle 6’lı 7’li karma aşılarımız var, sağolsunlar her ay 3 – 5 farklı aşının bilmem kaçıncı dozunu(!) almak için kliniğe taşınmaktan helak olmuş anne-babaları büyük dertten kurtarıyorlar, hakikaten. Bilimin ve tıbbın insanlığa bu hizmeti tarihe altın harflerle yazılacak elbette. Gönül ister ki yazarı da sevgili “doktor” Offit [all for profit] olsun…

İşte karşınızda, tıbbi rehberden alınmış bir kare. Bir seferde bir bebeğe 7 doz aşı nasıl vurulur onu gösteriyor! Bu 7 ayrı iğnede kaç ayrı aşı antijeni var peki? IPA, KKK, su çiçeği, DTaB, Hib, Hep-B, PCV7 … Tam 11 ayrı hastalık ajanı aynı anda vücuda veriliyor. Öncesinde sonrasında biraz da paracetamol … Kıyamayız ağlamalarına değil mi? Ah ah çok da yufka yüreklidir sağlıkçılarımız bizim.

Geçmiş olsuun…  Bebeğiniz hiç olmadığı kadar sağlıklı bakın artık, “hani neredeyse sağlıktan ölecek kadar”…

8 aşı

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.