Aşı Sonrası Ensefalit Ağlaması

Özelden ulaşan bir annemizle paylaştığım bilgileri buradan sizlerle de paylaşmak istiyorum. Hakikaten el kadar yavrular ziyan ediliyorlar aşı derdine.

Çoğumuz biliriz, yaşamışızdır, daha doğrusu bebeğimizde gözlemlemişizdir, aşı turundan sonra hiç kesintisiz 3 saat 4 saat ağlar, ne yapsanız teskin olmaz, meme almaz, olmadık şekillerde sallarsınız susmaz .. sırtını garip şekilde geriye büker, kasılır .. geriye dönük bir düşünün lütfen, yaşadınız mı bunları? Bir anda dengeniz bozulur, kendinize güveniniz yerle bir olur.. Çözdüm ben bu çocuk bakım işini derken birden bire bebeğiniz yok sebepten o ana kadar hiç duymadığınız tuhaf bir şekilde çığlık çığlığa ağlar da ağlar ve ne yapsanız teskin olmaz .. Kolik filan çareleri ararız ama fayda etmez .. Çünkü bu kolik filan değil düpedüz BEYİNDE ENFLAMASYON AĞLAMASIdır da ondan; Fransızlar direkt ‘ensefalit ağlaması’ derler adına..

The Merck Manual, yani dünyanın en büyük ilaç ve aşı üreticisi firmanın tüm tıp dünyasınca kullanılan(!) kitabında der ki:

Beyin doğrudan bir virüs tarafından enfekte olduğunda veya bir virüs, bir AŞI veya başka bir şey tarafından tetiklendiğinde beyinde enflamasyon (yani iltihap, yangı) oluşur. Bunun adı da ENSEFALİTTİR. Literatürde de “Post-Vaccinal Encephalitis”, yani ‘aşı sonrası ensefalit’ diye geçer.

Bunu doğrudan ilaç firması söylüyor peki hekimlerimiz biliyor mu gözü kapalı vurdukları aşının beyinde enflamasyona yol açabileceğini? Bu sayılan etki tek bir aşı vurulduğunda görülebiliyor, değil ki çocuklar bugün 2’şer 3’er aşı birden oluyorlar aynı anda… Belli ki habersizler… Bana ulaşan annemizin durumunda şimdi yeni aşı turuna hazırlanıyor hekimler…

Merck Manual’dan ilgili bölüm aynen şöyle:


“Encephalitis is inflammation of the brain that occurs when a virus directly infects the brain or when a virus, VACCINE, or something else triggers inflammation. The spinal cord may also be involved, resulting in a disorder called encephalomyelitis.

People may have a fever, headache, or seizures, and they may feel sleepy, numb, or confused.


-Kişide ateş, baş ağrısı olabilir veya nöbet geçirilebilir, bunun yanında uyku hali, uyuşukluk, hissizlik ve kafa karışıklığı görülür.

 

Encephalitis can occur in the following ways:

A virus directly infects the brain.
A virus that caused an infection in the past becomes reactivated and directly damages the brain.
A virus or VACCINE [AŞI] triggers a reaction that makes the immune system attack brain tissue (an autoimmune reaction).


Bir virüs veya aşının tetiklemesiyle vücudun bağışıklık sistemi beyin dokusuna saldırır, yani otoimmün reaksiyon oluşur!

Beyinde enflamasyon olup olmadığı da lumbar ponksiyonla anlaşılıyor, teşhis koymak için de yine olmadık derecede acı verici bir prosedür uygulanıyor.

700‘e yakın makale var PUBMED‘de aşılar ve oluşturduğu beyin enflamasyonuyla ilgili:

Kütüphanede kitap karıştırmaya gerek yok, zaten görüyoruz çevremizdeki otizmli yavruları, hepsinde çeşitli derecelerden beyin enflamasyonu var. Birileri doktorlarımıza da ikiyle ikiyi toplayıvermelerini söyleyebilir mi acaba artık!

Teskin edilemeyen, saatlerce kesintisiz süren çığlık şeklinde ağlamaya Fransızların direkt “ensefelatik ağlama” dediklerini söylemiştik, hatta CDC’nin sitesinde aşı reaksiyonu olarak bu ağlama şeklini verir! Doğrudan aşı yan etkisi yani ve beyinde enflamasyon olduğu manasına geliyor.

Bir diğer kaynak; koskoca Mayo Clinic (dünyaca ünlü bir araştırma hastanesidir) çocuklarda ensefelatinin semptomlarını şöyle açıklıyor:

Genel belirtileri:

– baş ağrısı
– ateş
– kas ve eklem ağrısı
– halsizlik, zayıf düşme

Tıbbi müdahale gerektiren daha ağır ek belirtiler:

– Kafa karışıklığı, ajitasyon veya halüsinasyon
– Nöbet geçirme
– Vücudun veya yüzün bası bölümlerinde his/duyu kaybı veya paralizi (felç)
– Kaslarda zayıflık
– Çift görme
– Çürümüş koku alma, koku duyusunda bozulma
– Konuşma ve duyma duyularında problemler
– Blinç kaybı

Yenidoğanlarda ve küçük çocuklarda ayrıca şu belirtiler görülüyor:

– Fontanelde (bıngıldak) şişiklik
– Bulantı ve kusma
– Vücutta katılaşma
– Teskin edilemeyen ağlama
– Meme almama, beslenmek istememe veya mama saatinde uyanmama
– Huzursuzluk, irritasyon

Ateş ve şuurda herhangi bir değişiklikte derhal tıbbi müdahale almak üzere doktora götürülmeli diye de eklemiş.

Bebek ve çocuklarda ise yukarıda sayılan belirtilerin herhangi biri olması durumunda ise acil hastaneye götürülmeli diyor.

Sadece tanımlanan şekilde ağlama bile beynin şiştiğini ve enflame durumda olduğunu gösteriyor. Bunu hekimlerin görmezden gelmesi veya “normal” kabul etmesi akıl alır şey değil!

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü, hani CDC’nin bağlı olduğu üst kurum resmi olarak ensefelatiyi “aşıya allerjik reaksiyon” diye verirken hem de!

Geçen resmi ifade aynen şöyle:


“Other causes of encephalitis may include:

An allergic reaction to vaccinations


Amerika’da 1986’da kurulan Aşı Tazmin Programı’nda aşıya bağlı ensefelati doğrudan tazminat ödenen aşı yan etkileri arasında!

Onun da adresi şurası.

Buralara kadar bakmalarına gerek yok aslında, bir açıp da ellerindeki aşıların ürün bilgilerini okusalar orada yazıyor bunlar!

Lütfen ama lütfen, aşı sonrası oluşan hiçbir yan etki “normal” değildir, hafif ateşlenme dahi vücutta daha derinlerde bir mücadele olduğunu gösterir. Sıradan çocuk hekimleri ne immünoloji, ne de aşıların beyne etkisini bilirler. Üzgünüm ama birilerinin de doğruyu apaçık söylemesi gerekiyor. Kral çıplak arkadaşlar. Doktorunuz her şeyi bilmiyor. Çocuklarınızı kör topal ilerlemeye çalışan, bozuk bir sisteme kurban etmeyin…

 

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.