Grip asi sirasi kopeklerde, sonra belki sira baliklara gelir

Sanirim baktilar ki artik insanlar cok fazla ragbet etmemeye basladi bu grip asisina, bosalan asilari kopeklere hatta belki fantazi bu ya ilerde baliklara vurmaya baslarlar.

Fantazi bu ya kismi baligi kapsiyor, kopege vurulan grip asisi tamamen gercek.

Haber soyle :

Tatil donemlerinde insanlar, besledikleri hayvanlari barinaklara biraktiklari icin veya bakim icin gittikleri merkezlerde grip virusu ile karsilasiyorlar. Aktif salgin cok bulasici kanin (kopekdisi) gribi New York’ta, Massachusetts’de, Connecticut, Colorado ve Texas’ta, California’da gozlendi. Bu gozlemleri yapan: Merck & Co, kopek grip asisinin ayni zamanda ureticisi.

Inanca gore virus ilk 2004 yilinda tazi cinsi kopeklerde goruldu, CDC (Centers for Disease Control and Prevention)bildiriyor. Atlardan kopeklere sicrayan virus Merck’e gore 38 ayri eyalette gorulmus. Belirtiler insanlardakiyle ayni.Kalici oksuruk, yogun burun sivisi, ve ciddi vakalarda ates ve solunum sorunlari. Veteriner tespitinden sonra burundan alinan ornekle veya kan testiyle bazi universitelerde veya ozel labratuvarlarda yapilan test sonucu onaylaniyor. Pfizer Inc. Subat ayinda kendi asisini piyasaya surmus bile.

Konuyu cok merak edenler asagidaki linkten devamini okuyabilirler.

Kaynak: http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204058404577108402694256984.html

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.