Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yöntemleri

Bir annemizin kış ve kreş için kullandığı yöntemler: Kış ve kreş için bağışıklık desteklerimiz

Amerikalı bir anneden öneriler:  Aşısız Çocukları Hastalıktan Koruma Yolları

Bence:

1. Evinizi kimyasallardan arındırın; zehirsiz temizlik ürünleri, kozmetik ürünlerde doğal tercihler vs.

2. Organik beslenme; eve işlenmiş/pakette mamül sokmayın, en azından çocuğunuzun gıdalarını %100 organik hale getirin; hazır yiyeceklerden ziyade evde pişirilmiş gıdaları tercih edin, şekerden uzak durun, meyve suyunu da azaltın, mümkün mertebe meyveyi bütün halde yemesini sağlayın.

3. Bol güneş, D vitamini ve temiz hava! Güneş kremi mümkün mertebe kullanmayın, kullanacaksanız doğal yağlardan kendiniz yapın veya güvenilir markaları tercih edin. Ahmet Aydın hoca’nın şu makalesini mutlaka okuyun.

4. Plastik/pet şişeleri, tabak/çanak/bardak hayatınızdan çıkartın. Cam ürünleri tercih edin.

5. Sebzeden zengin bir diyete ağırlık verin ve mevsimin her renkte sebzesini almasını sağlayın. Tabak çokça renklerden oluşsun.

6. EMZİRİN. Formül mama tercih etmeyin. Çocuğunuzun bağırsak florasını koruyun.

7. Antibiyotik-ağrı kesici-ateş düşürücülerden uzak durun. Mutlaka antibiyotik kullanmasını gerektiren bir durum varsa fermente gıdalarla mutlaka probiyotik destekte bulunun; evde çiğ sütten yapılmış yoğurt, kefir, kombucha çayı, turşu suyu vs..

Ateşle ilgili görmediyseniz şu makaleyi okuyun.

8. A, B, C, D ve K vitamininden zengin gıdaları tercih edin. Destek kullanmak durumundaysanız morina karaciğer yağı, balık yağı tercih edebilirsiniz.

9. İşlenmemiş çiğ bal/propolis, zencefil, zerdeçal, sarmısak, soğan, mantar diyette mutlaka bulunsun.

10. Süpergıdaları keşfedin; spirulina/chlorella gibi algler, maca, chia seeds, goji berry, HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI, iyi kalite zeytinyağı …

11. Hayatınızı ve çocuğun hayatını sadeleştirin, bol bol açık havada oynasın, bol bol gülsün, neşe hayatından eksik olmasın, sevildiğini hissetsin, stresten uzak dursun ve belki de en önemlisi uykusunu iyi alsın. Düzenli uyku saatleri, gece 6-7 yaşa kadar gece en az 11 saat derin, kesintisiz ve tam karanlıkta uyku önemli.

Çocuk hiçbir zaman hastalanmayacak diye bir kaide yok elbette, bağışıklık sistemimizin mevcudiyetinin bir nedeni var.  Yaşam tarzı ve beslenmede birkaç altın kuralıuyguladığınız takdirde hasta olsa dahi hafif bir şekilde atlatmaması için hiçbir neden yok.

Alternatif diye adlandırılan tıp sanatlarını da araştırmak isteyebilirsiniz; homeopati, kayropraktörlük, osteopati, akupunktur, bitkisel kürler, aromaterapi, esansiyel yağlar …

Doğa öylesine zengin ve sağlık için seçeneklerimiz öylesine fazlayken karar mekanizmanızın temeli KORKU olmasın.

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.