Menenjit aşısından sonra yürüyemedi

2 yaşındaki Ahmet’in dedesi torununun aşı olduktan sonra yürüyemediğini iddia etti. Gözlü yaşlı dede “Menenjit aşısı torunumun hayatını el

Mersin’de yaşayan Havva (27) ve Nevzat (28) Sarınıç çiftçinin ikinci çocukları Ahmet Sarınıç, 7 ay öncesine kadar oldukça sağlıklı bir çocuktu. Diğer yaşıtları gibi oynayabilen küçük Ahmet’in hayatı, Mersin’in Bozyazı ilçesindeki sağlık ocağında yapılan menenjit aşısından (HİB) sonra kabusa dönüyor. Aşının yapılmasından 3 gün sonra küçük çocuğun topallamaya başlaması üzerine dede Ahmet Sarınıç, yine aynı sağlık ocağına gitti.
NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ
Önce Bozyazı Hastanesi’ne, oradan Anamur ve Mersin Devlet Hastanesi’ne sevk edilen küçük çocuğa uygulanan ilaç tedavisi sonuç vermedi. Gözü yaşlı dede “Bizi sürekli hastaneden hasteneye sevk ediyorlar. Her doktor başka bir şey söylüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Teşhis koyamadılar” dedi.
CEZALARINI ÇEKSİNLER
Dede Sarınıç, “Ne olduysa o aşıdan sonra oldu. Torunum yürüyemiyor. Biz garibanlara kimse cevap vermiyor. Ortada bir yanlış varsa bunun cezası ödenmeli. Bu olayın peşini bırakmayacağım. Torunum bugün yürüyemiyor, bunun hesabını vermeliler. Eğer Türkiye’de sonuç alamazsam, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar konuyu taşıyacağım. Bunda kararlıyım” dedi.
HiB AŞISI NEDiR?
HİB aşısı, halk arasında menenjit aşısı olarak biliniyor. Aşı bütün çocuklarda 2.-4. ve 6. aylarda 3 doz, 1 yaşından büyük çocuklardaysa tek doz olarak yapılıyor.

Kaynak: http://yasam.bugun.com.tr/yurumezse-aihm-e-giderim-48871-haberi.aspx

1 Comment

  1. reyhan
    Nis 28, 2014

    Sevgili Araştıran Anne, aşılarla ilgili okumaya başlayalı birkaç yıl oldu ve hala tabi ki devam eden bir serüven, hayır kendi çocuklarıma aşılarla ilgili bir zarar gelmedi ama merakla başlayan yolculuğum beni aldı yine bir şeyler yazmaya ve hatta topladıklarımla kendime ait olan bloğa bir ek yapmaya itti. Eline, zamanına sağlık, tekrar yapmamaya özen göstereceğim o yüzden senin yazdıklarını da gözden geçiriyorum. Sevgiler. Bu arada, diğer bir blogda da yorumunu gördüm bende birkaç yere yorum ekledim.

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.