Hepatit B aşısı sonrasında öldü!

11 yaşındaki Derya neden öldü? 3 yıl önce Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde okulda Hepatit B aşısı olduktan sonra hayatını kaybeden Derya Gül’ün ölüm nedeni bilinmiyor. Adli Tıp Kurumu, çocuğun neden öldüğünü tespit edemedi. Kızının aşıdan öldüğü gerçeğinin örtbas edilmek istendiğini ileri süren baba Dursun Gül, Sağlık Bakanlığı aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

Derya Gül daha 11 yaşındaydı. Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4. sınıfa gidiyordu.

2007 yılında ona, okulda Hetatip B aşısı yapıldı. Aşıdan sonra rahatsızlanana çocuk, kaldırıldığı hastanede üç gün sonra öldü.

Çocuğun aşı yapıldıktan sonra ölmesi şüpheleri aşının üzerine çekti. Okulda aşı yapılması durduruldu.

Ancak Sağlık Bakanlığı, Derya’nın ölümünün okulda yapılan Hepatit B aşısıyla ilgisi bulunmadığını savundu.

Peki çocuk neden öldü?

Adli Tıp devreye girdi ve Derya’dan alınan örnekler İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ancak kurum, ölüm nedenini belirleyemedi.

Doku örnekleri bu kez İstanbul Adli Tıp’a gönderildi. Örnekler oradan da Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu’na yollandı.

7 profesör ve 1 uzman doktor inceleme yaptı ve rapor hazırladı. Ancak çocuğun neden öldüğü yine tespit edilemedi.

Raporda, “Çocuğun ölümüne neden olan septik şokun yapılan aşıdan mı, yoksa kendisinde mevcut başka bir enfeksiyondan mı ileri geldiğinin ayrımının yapılamadığı oy birliği ile mütalaa olunur” denildi.

Baba Dursun Gül, kızının aşıdan öldüğü gerçeğinin örtbas edilmek istendiğini ileri sürdü. Gül, Sağlık Bakanlığı aleyhine maddi, manevi tazminat davası açacağını söyledi

Kaynak: www.cnnturk.com/2010/turkiye/06/10/hepatit.b.asisindan.olum.suphesi/579617.0/index.html

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.