Sansur


Reklam’da verilen mesaj:

Asilar, risklerini biliniz. Asilar, sizin sagliginiz, sizin hayatiniz, sizin seciminiz.

New York’ta Times Square’de yeralan dev CBS tv ekranindaki bu reklam ay sonuna kadar yayinlanmaya devam edecek. 20 saniye suren reklam her 18 saatte bir yayinlanmaya devam ediyor. Gecen hafta asi taraftarlari ellerinde pankartlarla meydana yuruyup CBS’ye bu reklami yayindan kaldirmasi icin baski yaparken, simdi de AAP (American Academy of Pediatrics) CBS’e reklami yayindan kaldirmasi icin mektup yazmis.

Mektup soyle;

Nisan 13, 2011

Mr. Wally Kelly
Chairman and CEO
CBS Outdoor
405 Lexington Ave., 14th floor
New York, NY 10174

Sayin Mr. Kelly,
The American Academy of Pediatrics (AAP), NVIC (National  Information Center) tarafindan hazirlanip Nisan ayi boyunca CBS Jumbotron’da yayinlanacak bu reklama itiraz etmektedir.  AAP ve pekcok cocuk sagligi organizasyonu cocuklari ve ailelerinibilinmeyen, ve bilimsel olmayan asinin guvenilirligine dair yanlis bilgilerden korumak icin cok yogun calismaktadir. Asilar guvenilirdir.

NVIC gibi ulusal olarak onerilmis cocuk asilama programini ertelemek, bazilarini atlamak veya tumden yaptirmamak gibi gorusleri savunan kurumun reklamini vererek cocuklarin hayatlarini risk altina aliyorsunuz  ve onlari asi ile onlenebilir hastaliklar karsisinda savunmasiz, korunmasiz birakiyorsunuz. Kizamik ve bogmaca gibi hastaliklarin cok ciddi sonuclari vardir. Bunlar havale, beyin hasarlari ve hatta ölüm. 1 Ocak – 31 Aralik 2010 arasinda 9477 bogmaca vakasi, ki 10 u ölümle sonuclanmistir, California’da rapor edildi. Bu 65 yildir gorulen en yuksek rakamdir.

AAP’nin 60,000 cocuk doktoru uyesi, bu zarar verecek ve topluma hayat kurtaran asilarla ilgili yanlis bilgi veren mesaji tasiyan reklami kaldirmanizda israrciyiz. Lutfen tarafiniza dusen gorevi yerine geirip, ailelerin cocuklarini olumcul bu hastaliklardan korumak icin zamaninda asilattiklarina emin olun.

Saygilarimla,

O. Marion Burton, MD, FAAP
Baskan

Kaynak: http://autism-news-beat.com/archives/1577

* Simdi kisisel olarak merak ediyorum, bugune kadar bunca bogmaca asisi yapildi, nasil oluyor da bu seneki rakam en yuksek rakam! Asi yoksa korumuyor mu!

* Ikinci merakim da su; demokratik duzende yasiyoruz. Ozellikle Amerika boyle geciniyor. Teksas’ta Gardasil asisi mecburi oldu okullarda. Kizlar ölüyorlar bir bir. Nasil oluyor da, onca toksik seyi ben vucuduma almadan once arastirmaliyim mesajinin yayinlanmasi bu kadar sorun oluyor!

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.